Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лечение с алергени

  • 146
  • 12
Здравейте, бих искала да създам тема за лечението с алергени чрез ижекции, защото не намерих активна такава. Детето ми е на 8 години и сега започна такава терапия. Има алергия към акари, микриокърлежи, домашен прах и полени. Имам много въпроси и много бих благодарна ако тук се отзоват хора, минали през такова лечение или такива, които сега го провеждат.
Виж целия пост
# 1
Децата ми са алергични и ми предлагаха този вариант на лечение, но котегорично отказах. Това е поредната бизнес схема на лекарите. Преди 10 - 15 години, когато не бяха нашумяли все още тези лекарства как са лекували хората/децата? Този въпрос зададох и на едно "светило" в България и не можа да ми отговори адекватно.
Виж целия пост
# 2
Запис в темата.
нещата са доста индивидуални. Поне от това което знам от собствен опит и наблюдения. Ние със съпругът ми сме с алергии, дъщеря ни съвсем изявено с полиалергии. Аз съм лекувана специално за домашен прах в рамките на три години някъде 1992-1995г. И ми казаха че ефектът ще е временен, но както изглежда, дори и след толкова години състоянието на алергиията ми остава по-добре от преди. Верно, че домашната ни обстановка е много съобразена с този фактор.
Дъщеря ни е лекувана вече 5-6 години, може и повече и макар че се надявахме нещата да се подобрят, такова нещо не се случва. Тук й биеха инжекции с три алергена. От две години във Виена но австрийската система с два но няма осезаемо подобрение. От 15 годишна е деспансеризиран астматик на алергична основа. Никой не ни беше казал че може да се случи такова нещо. Затова предприехме лечението. С него, при нея удържаме състоянието на астмата.И ние смятахме че ще "израсте" алергиите с което в нашия случай много съгрешихме. А знаехме че има такива още като беше 2-3 годишна. Ходехме на прегледи, следяхме състоянието, надявахме се  пубертета да подобри нещата, но уви се случи обратното.
Виж целия пост
# 3
Кристал благодаря ти за мнението. И аз точно от това се съмнявам, че е някаква схема на лекарите. Те реално друг начин за лекуване на алергиите не ни предлагат. Аз досега си мислех че няма да лекувам алергии. Даже не знаех че има. Имал е хрема през годините, но почти не е боледувал и си мислех, че тази хрема като порасне сама ще отмине. Но уви.
_re_ge благодаря и на теб за споделеното мнение. Радвам се че поне при теб са намалили алергиите инжекциите. И ние така само си го държахме с хремата и нищо не правехме. И изведнъж за около половин година изведнъж започна да прави свиркащо дишане и три пъти вече сме с асматичен пристъп. И какво стана отидохме на алерголог оказа се че е алергичен и оттам е направил астматичен пристъп. И сега сме длъжни да лекуваме алергията, за да не стане по зле и ако може да намалим асматичните пристъпи. Още не мога да повярвам че дете което почти не е боледувало в годините от една хрема отвереме навреме може да стане асматик. Въобще не предполагах че хремата е алергия и какви последствия може да има. Затова съм длъжна да го лекувам, но с тия инжекции няма никаква информация. Каквото четох по стари форуми аз не видях един човек да каже че се е излекувал от тях. Всички казват че имало обратния ефект и едва ли не почече се алергизирали от тях. А това било единственното лечение. Е какво правим в такъв случай. Чакаме нещата да станат още по зле ....
Четох за капки Столарол, но казват, че те не лекували а туширали проблема само инжекциите лекували.
Затова и се надявах повече хора да дадат мнение за да можем да бъдем полезни и на други дечица с този проблем.
Виж целия пост
# 4
И при нас е почти същото положение. Постоянно почти запушен нос, често кихане, алергия към домашен прах, акари, кърлежи и май плесени ли беше. Изписаха ни капки, да ги пие 3 години, но не посмях да ги почна. Четох и аз и ми се стори много рисковано и няма никаква гаранция, че няма да се влоши. По-голямата част от времето е на противоалергични таблетки и кортикостероиди спрейове...Ако има някой наистина да се е излекувал с капките, моля да пише. Алерголижката каза, че едно време са лекували с инжекции, а сега съвременният и по-ефективен метод за капките. На брат ми като малък му слага алергени и нищо.
Виж целия пост
# 5
Аз съм лекувана по този начин. Бях в 8-ми клас. 3 години по схема. Сега съм на 35 години и едва тази година усетих да се проявява отново но някак си удържам положението. За сега. Ако това е временен ефект, го предпочитам пред това което изпитвах тогава . Странични ефектни не съм имала , освен доста болезнените инжекции. И не съм се влошила- напротив. Но и мен ме предупредиха че има известни рискове....
Виж целия пост
# 6
А по време на лечението и след това налагаше ли се пак прием на противоалергични лекарства? Напълно ли изчезнаха симптомите на алергията, ти с каква диагноза беше? За какви рискове те предупредиха, на мен не ми казаха нищо...
Виж целия пост
# 7
Абсолютно нищо друго освен инжекционната терапия не се наложи нито по време нито след това. Просто нещата затихваха...постепенно.
Предупредиха ме че миже да не се повлияя. Инжекциите поне при мен бяха болезнени особено най-високата концентрация. Не помня вече схемата. Слагаха ми ги мускулно в ръцете. Болеше много...но нищо което не се търпи. И именно това беше риска, че може да няма ефект а трябва да проведа цялата терапия. Но ако има ефект казаха че ще е или доживотен или поне много траен. Така се и оказа, не съжалявам лично аз за нищо . Средата и начина на живот си оказват влияние...и явно започнах отново да проявявам признаци от време на време . Диагнозата ми е същата -пух, пера и домашен прах .сега вече може и друго да има но аз повече не съм се изследвала. Когато се появи проблем слагам само капки виброцил. И вземам нещо противоалергично няколко дни. Това е сега, след 17 години. До тогава абсолютно нищо.
Искам да наблегна на това , че форума в място само за лични мнения и впечатления . В случая дори съвет не давам. Вече съм майка и знам какво означава отговорността да вземеш решение. Тогава моите родители не са ме нито питали нито са се колебали. При мен беше много тежка алергията. След прегледа при лекаря излязохме с рецепта за приготвяне на алергените и отидохме в института за заразни и паразитни болести за да ги приготвят. В рамките на 1 ден вече бях сложила първата доза. Разбирам колебанието ви. Аз нямах избор. А и да имах Пак това бих избрала.
Виж целия пост
# 8
niama_me много ти благодаря че отдели от времето си да разкажеш твоята история с алергените. Аз поне имах нужда да чуя положително мнение, не само отрицателни, за да съм по спокойна с напредване на терапията. Ясно е че всичко е строго индивидуално и че човек може да се повлиае, може да не се повлиае, а може и да се влоши. И ние сме   с тежка алергия и нелекуване не ми е вариант. Дано само при увеличаване на алергена не се получи някаква странична реакция, но това никой не може да каже.
Виж целия пост
# 9
Това със астматичните пристъпи е ужасно, като се случи за пръв път на детето , тя беше на 12 , беше с задушаване, летяхме към спешното ... даже не искам да си спомням. От тогава щерката постоянно пътува с инхалера салбутамол, на почивка не можеш да отидеш току така , ако има повече завеси, постелки, мокети е абсурд ... Носим си възглавница, завивка. Като ходи на гости също е проблем, с преспиване е абсурд. Сталорала ги приемаше докато беше в бг. Сега е на някакви австрийски препарати по тяхната система. Тъй като има алергия и към полени а периодът без такива е много кратък - от ноември до януари, почти целогодишно е на препарати . Паралелно провеждаме и лечението. Поне за сега нещата не се влошават, защото за съжаления именно това е перспективата.
На нас ни казаха че реакцията на алергените е строго индивидуална. Много зависи от имунитета. Казаха че понеже аз съм се повлияла много положително от десенсибилизаторите , има възможност и при детето да стане така  - но за съжаление това не се случва.

На мен лично ми прави впечатление и разлики в схемите по мое време и сега. На мен ми биеха инжекции през ден без никакво прекъсване. И така три години. На четвъртата година почна да ми прилошава от тях Иги спрях. Сега , на дъщеря ми след като мина периода по един път седмично й ги бият един път на месеца. Въобще са много по- различни нещата. Имат и по- различни изисквания от начина по който я лекуваха тук. Принерно - дозите се правят всеки три месеца, без значение колко е останало. На деня за инжекция не трябва да си имал физическо натоварване. Да не ядеш алергени храни - шоколад, мед, цитруси. 30 минути преди и един час  след инжекцията седиш спокойно в чакалнята на аалерголога и си под наблюдение... Да не казвам там всичко й е безплатно с международна здравна карта.
Виж целия пост
# 10
Капките са по - добрe.
Др Мустаков лекуваше брат ми, отне време, защото беше с активна алергия към практически всичко, но ефект има.

Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Ей как прозвуча “да отделя от времето си”. Не го приемам така. За нищо не ми благодари, аз само споделям опит. Каквото и да решите и както и да постъпите от тук нататък, ви желая здраве и късмет !
Алергиите са ужасно неприятни , но  все пак - преодолими! Особено с подходящо лечение резултатите не закъсняват !
Виж целия пост
# 12
nqma_me благодаря за пожеланията. Дано нямаш повече грижи с алергията ти пожелавам от сърце.
re_ge чесно казано малко ме притесни като ми каза за мерките които взимат в чужбина при поставяне на инжекциите. Тук нашата лекарка нищо такова не ни каза, даже му даде бонбон след инжекцията.
Някой знае ли дали наистина трябва да се избягва физическо натоварване и алергенни храни при поставянето на инжекции. И дали трябва да се поставят под лекарски контрол.
Незнам и защо нашата алерголожка нищо ме спомена за капките, а директно започна с инжекциите. Голяма мъка ще е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия