Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво ви дразнят свекървите? – 113

  • 9 470
  • 243
# 135
Любима от моята младост случка. След като бутайки количката с различни майки, съм се наслушала на два вида оплаквания от свекървите: 1ви вид - че свекървите непрекъснато идват на гости и се месят и 2ри вид - че изобщо не ги е грижа за внучето и не се мяркат, стигам до прозрение и решавам да го споделя с позната майка. Казвам: "Аз като стана свекърва, ще кажа на младите, че съм на тяхно разположение ако имам възможност, но младите да решат кога да ме викат". Познатата ме поглежда с погнусен поглед и казва: "Пфу, точно като моята свекърва - пълна липса на инициативност". Така, че няма угодия.


Охххх, ще умра. Много показателен случай.  Ако беше попаднала на майка от другия тип можеше похвала да получиш.
Това като една колежка, която в 1ви клас правили диктовка и дечурлигата, естествено имали грешки. Правили я същата още няколко пъти, докато последната е без грешка, защото децата запомнили грешките си и не ги допускали.
Изказване 1: На страхотна госпожа попаднахме - дава им една и съща диктовка няколко пъти, докато научат всички думи да пишат правилно!
Изказване 2: Охххх, на много гадна госпожа попаднахме - сума-пъти и м дава една и съща диктовка, горките деца.


А иначе - имам усещането, че много жени се хващат за абсолютни глупости. Което е мега тъпо, защото си разрушават нервната система за нищо. Свекървата била сервирала първо на сина си. И какво от това? Не бе сериозно - наистина не разбирам. Ако ще на себе си да сложи първо - въобще не бих го отразила. Имам си къде-къде по главни теми. На мен собствената ми майка ми се сопна, че нямало да ми даде да се намажа със слънцезащитния крем на плажа, щото си бил нейн, да съм си купела. Както и направих, просто 1вия ден нямах. И изгорях. Ама аз препочетох да слушам шума на вълните и да гледам чайките в полет, отколкото да ѝ обръщам внимание
Виж целия пост
# 136
Много ми е смешно това за слугуването. Ще рече човек, че насила са ви омъжили или задомили, насила са ви забременили и 18 години все с детето ще се оправдавате. Не ми било слугини, а майки героини. Нормално е една жена да може да сготви, поразтреби вкъщи и да изведе детето на разходка в един и същ ден.
От едната крайност отидоха в другата. Човек, който е свикнал да му помагат, не схваща готвенето като голяма робия. А човек, който прави всичко сам, гледа да му се махне от главата и бърка лесни буламачи.
Виж целия пост
# 137
Изпуснала съм новата тема Simple Smile  ще напиша с какво ме издразни моята и ще се върна да чета Simple Smile

След като се обади да ми честити бебето на 35-тия ден, мислех, че скоро няма да ме дразни, ама не познах Stuck Out Tongue Winking Eye

Преди два дни взе, че пак се обади, даже и камера й пуснах да види децата (после ме хвана яд  колко съм глупава и че моите деца съвсем не я вълнуват, но на момента надделя желанието ми да "се изфукам" с бебето Stuck Out Tongue Winking Eye) Погледна го бабата, ухили се, врътна очи, каза че е много сладко , па връчи телефона на другите си внуци те да се запознават виртуално с новия братовчед, а тя хвана стационарния и поведе разговор с трето лице Simple Smile

Казала на мъжа ми, че днес заминават на море със свъвкъра и жената и децата на другия син, щото били много жални, никъде не били ходили .

  Аз не очаквам да водят мен и моите деца, ама ме хвана яд, че имат да връщат немалка сума пари на мъжа ми.. Парите ги дължат още от пролетта, тогава изкрънкаха мъжът ми да им праща разни резервни части, които при тях били много скъпи (а в крайна сметка им излезнаха безплатно Expressionless) . Щели да върнат парите... Днес, утре, днес, утре, все реват че нямат. Мъжът ми явно прежали сумата и изглежда вече не храни  надежда да му я възстановят. В същото време се изпускат как свекъра пръска пари за глупости, ама да върне заема все няма....  Та сега и на моренце ще водят снахата и златните внуци.
Да повторя още веднъж - яд ме е, че не са ни върнали парите, а в същото време водят другото племе на почивка. Ясно, че свекърите си решават кой от синовете си да облагодетелстват и кой да пре@ебат , в правото си са да пращат един комплект моливи само за едното внуче. Ама не са прави да не връщат парите, които ни дължат.
 ПП. Ние няма да почиваме никъде, защото тази година ни е много трудна и във финансово отношение Simple Smile Но ако ни бяха върнали заема, щяхме да отидем за седмица до Гърция...
Виж целия пост
# 138
Другите не са виновни, че са предпочитани от свекърите, та да ги наричаш "племе" и "златни внуци". Не говори добре и за теб. И хич не те е яд, повярвах ти. Не може ли да си гледате живота без да дебнете какво правят другите, особено след като и те не се интересуват от вас? След като ви е трудно финансово, защо мъжът ти се е съгласил да им купува частите? Могъл е да каже, че няма пари.
Да си в чужбина, далеч от свекървата, с която дори не се чувате и по телефона, и сам да си създаваш "напрежение" и главоболие, не го разбирам това.
Виж целия пост
# 139
Частите ги изкрънкаха под претекст, че незабавно ще му преведат парите. Така си и остана...
Последното ми желание е да ходя на море със свкървата Money  яд ме е, че не връщат парите пък да влачат сума ти народ на почивка имат. Така излиза, че взимат от единия син, за да дават на другия.
Виж целия пост
# 140
Частите ги изкрънкаха под претекст, че незабавно ще му преведат парите. Така си и остана...
Последното ми желание е да ходя на море със свкървата Money  яд ме е, че не връщат парите пък да влачат сума ти народ на почивка имат. Така излиза, че взимат от единия син, за да дават на другия.
Темата за парите може спокойно да повдигнеш, защото бюджетът ви е общ. Но не и темата защо ходят с другите на море. Другото семейство на техни разноски ли е на почивка?
Виж целия пост
# 141
Свекърите изцяло издържат семейството на брата. Това си е тяхно решение ок, ама да ни върнат парите, пък ако ще и на Луната да отидат.
В началото казваха, не сме забравили, ама сега имаме други належащи разходи, скоро ще ги върнем.
Виж целия пост
# 142
В такъв случай съвсем учтиво кажи, че и на вас ви трябват парите за еди-какво си, примерно за море.
Гледай от другото семейство и се жалвай като тях: горките ми деца, тази година на море не мога да ги заведа, като не ни връщате парите
Виж целия пост
# 143
Cuckoo, няма да ги върнат Sad

Наскоро девера се обажда да иска друго нещо. Мъжът ми каза, че нямаме пари, което си беше самата истина (точно бяхме напазарували за бебето количка, легло и т.н). Девера каза,, че още на другия ден щял да преведе парите, ама като видя, че този номер вече се е изтъркал в крайна сметка след седмици напразни надежи да получи отново всичко даром, взе че наистна преведе пари. Сигурно се е чувствал много прецакан, че е трябвало наистина да ги плати. Малка утеха му е, че "забрави", че и доставката на частите с куриер се заплаща ( около 90 евро за наша сметка).
Виж целия пост
# 144
Кате, права си да се ядосваш, ама щом мъжът ти се е осъзнал и вече не се хваща на приказките, пий една студена вода и гледай напред Hug
Виж целия пост
# 145
Бърди, осъзнал се е за момента, той бързо забравя и рядко си взима поука. Ще мине малко време и пак ще го хванат натясно Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 146
 😳
Виж целия пост
# 147
Ама ти как така по анцунг до магазина? Официално облекло, грим,прическа...Хихи
Виж целия пост
# 148
Има и такива жени- не си позволяват с домашните дрехи да ходят до магазина. Въпрос на самоуважение, казваше майка ми, която никога не излизаше без червило.
Виж целия пост
# 149
Има и такива жени- не си позволяват с домашните дрехи да ходят до магазина. Въпрос на самоуважение, казваше майка ми, която никога не излизаше без червило.

И майка ми е така, но не ми вдига скандали, че аз не слагам.
Абсурт,
модата на анцузите като външно облекло все повече се завръща, да не говорим за роклите тип пижама/домавен халат. И на мен не ми харесва, но не смятам, че трябва да се вдигат скандали затова.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия