Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога окосмяването при малките деца е сигнал за проблем

  • 2 001
  • 11
Здравейте момичета!
Имам дъщеричка на 15м. Роди се с мъхче по телцето, което изпада след 2 3м. До тук добре, обаче когато беше на 8м започнаха да се появяват нови косъмчета по гръбчето и сега половин година по късно са у асно много. Като я къпя буквално остават "пътечки" между тях. Има мъхче над горната устна-забележимо. От близо 2м забелязвам, че запичват да избиват по-тъмни косъмчета и по бедрата, които седят като пух. Но най-вече от всичко ме притес яват тези на гръбчето. Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с това? Изчетох доста и нзм какво да мисля вече. Дали това е сигнал за някакъв проблем? Ако пък не е, дали това окосмяване ще изчез е с врвмвто, защото наистина мусля, че за толкова малко дете не е нормално.
Виж целия пост
# 1
А, педиатърът ви какво каза?
Виж целия пост
# 2
Живеем в Англия и тук всичко е нормално. Казага ми да не се притеснявам и че с времвто щяло да изчезне. Обаче аз имам чувството, че всеки ден се увеличава.
Виж целия пост
# 3
Мисля, че е добре да посетите детски ендокринолог.
Виж целия пост
# 4
Племенникът ми е с доста косъмчета по гръбчето, но сестра ми не го е водила на лекар за това, явно не я притеснява. Но има и други деца така, това исках да кажа. Той е на почти 3 г., не е изчезнало.
Виж целия пост
# 5
За момченце може би иназ не бих се вторачвала толкова много, защото все пак е момче. Но в случая за момиченце и то на годинка не ми се струва нормално
Виж целия пост
# 6
Вие със съпруга ви тъмни ли сте? С тъмна коса?
Виж целия пост
# 7
Когато се роди сина ми имаше черен мъх навсякъде, даже по челото. По-късно изпада, но се появиха мъхчета навсякъде по телцето - ръчички, крачета, гръбче. Но е много фин и нежен, не са точно косми. Все пак е момче и не му се притеснявам, пък и аз от дете имам по-засилено окосмяване - даже като малка имах косъмчета по ръцете.
Не мисля, че проблемът е сериозен, освен ако не става дума за някакви големи и черни косми. Все пак, ако Ви притеснява много, когато си идвате в БГ по някаква причина, може да направите и тук консултация с педиатър/детски ендокринолог, знам че в Англия системата е много тромава.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, не знам дали в тооолкова малка възраст има значение пола.за косъмчетата.Аз обаче от бебе имам засилено окосняване.Родила съм се с мъх почти навсякъде и огромна коса.В пубертета косъмчетата станаха тъмни и дебели.Правила съм доста изследвания на хормони и и.др още от.12 годишна, та последните като забремвнях.Нямам проблем и всички казват че е козметичен недостатък.Да допълня, че и майка ми е била същата.Поопадали са и след 50тте години.
Разбира се, не е лошо да се провери дали няма нещо с хормона, но не мисля че е нещо сериозно.Има оправия с тези досадни косми-методи всякакви за махането им.😀Направете консултация на частно, ако Ви притеснява, де.
Виж целия пост
# 9
За притеснително се счита, ако се появяват тъмни косми, но не равномерен мъх, в областта на пубиса и/или брадичката, както в пубертета. Това се счита за признак за хормонални проблеми. Моята дъщеря има също мъх, който под душа става на райенца от струите вода, но за ендокринологът беше по-важно гореописаното. Подути гърди, ако се подуват и спадат една по една, също не е сериозен хормонален проблем, а преминаващи състояния по време на растеж.
Виж целия пост
# 10
На колко е детенцето ?
Има ли развитие на проблема , искам да попитам тя по-висока (едра ) ли е спрямо връсниците си ?
Виж целия пост
# 11
На 1.4г е малката. Тъй като си бяхме през Август в България, не успяхме да направим преглед при детски ендонринолог заради отпуските.
 Незнам дали аз вече параноясвам и рака ми се струва, но всякаш окосмяването се увеличава в зоната между плешките и кръстчето.
 Иначе е съвсем нормална на ръат за възрастта си 11.600кг и 80см, което за дете на 1г и 4м е абсолютно в нормите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия