Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как CREDISSIMO мамят редовните си платци

  • 1 838
  • 5
Привет мами!
   Реших да пусна тема относно нещо което ми се случи на скоро. Нещо което сериозно ме обезпокой и мисля, че заслужавате да бъдете предупредени.
   
      И така, реших да взема кредит до заплата от credissimo(според техните условия безлихвен първи, ако бъде платен в срок), ИЗПЛАТИХ ГО В СРОК! По-точно няколко дни преди да му изтече срока за погасяване го изплатих пълен размер чрез изипей. Дотук хубаво, ама няколко седмици след срока за погасяване ми пращат смс'че , че дължа еди колко си лихва... Викам тук трябва да е станала някоя грешка, обаждам им се и какво? То не било отчетено плащане!? Казвам им, че това е невъзможно, тъй като документа, че съм платила е пред мен. Оттам директно ме питат дали в основание за превода съм посочила ЕГНто си? Отговарям им, че като основание съм посочила наименованието на самия кредит. След кратка пауза ми се отговаря, че оттам бил идвал проблема, затова не го били отчели, като основание трябвало да присъства и ЕГН. Питам ги, как така затова? Нали ЕГНто ми тъй или иначе го има по-горе на вносната бележка и че НИКЪДЕ в договора, който са ми пратили не пише, че при погасяване ЕГНто ми трябва да присъства, като основание. Отговарят ми че от известно време било задължително изискване при изплащане, пишело го някъдеси на сайта с дребен шрифт... Моля!?
  Разбира се веднага се консултирах с адвокат, като отнесох договора с credissimo и вносната бележка за погасения кредит. От адвоката получих уверение, че credissimo нямат законово основание да предявяват каквито и да е било финасови претенции към мен, тъй като заема е платен в срок и няма как плащането да не е отчетено след като сумата е пристигнала по тяхната сметка.
  На самите credissimo пратих сканирана вносната бележка и не очаквам да имам повече проблеми оттук насетне. Обаче вие можете да си представите потенциално, колко хора могат да прецакат така. Измисляйки условия, който не присъстват в договора и не е уточнено от кога са влезли в сила. Добре, аз се отървах, защото имам документ, че съм платила и слава богу че го пазя. Затова ви съветвам, много внимавайте с подобните дружества, не им се доверявайте! Пазете си вносните бележки до последно. Моето предположение, че се пробват ако  мине номера да плащаме по няколко пъти един и същ кредит. Имайте едно на ум
Виж целия пост
# 1
Благодарности за споделеното, дано го прочетат повече хора!
Виж целия пост
# 2
Да не мислите, че ако бяхте написали ЕГН-то си, нямаше да намерят друг повод? Явно така си действат. Надявам се, че за адвокат не сте плащали, а е била приятелска консултация, че да не сте на минус.
Виж целия пост
# 3
Да не мислите, че ако бяхте написали ЕГН-то си, нямаше да намерят друг повод? Явно така си действат. Надявам се, че за адвокат не сте плащали, а е била приятелска консултация, че да не сте на минус.
Да и на мен ми се стори странно, че не ме затърсиха още на първия ден след изтичането на срока за погасяване на заема, ако наистина не е било отчетено плащане Thinking Представете си моята изненада, като получих смс, че дължа еди колко си лихва. Викам си на акъла, няма как, това нещо го платих преди седмици. Това сигурно е спам съобщение, ма дай да звънна за всеки случай и добре, че го направих. Да ви кажа ли не ми се занимаваше с банки и чакане за одобрение за такава малка сума, пък и рекламата за "без лихва" ме поблазни. Никога вече! Взех си урока. Слава богу беше приятелска консултация. Благодарна съм на чудесните си приятели, който ме свързаха. И се радвам, че всико приключи за ден. Ама нервите, които загубих няма кой да ми върне. Като ми пратиха имейл, тия въпросните, че видиш ли всичко било точно(разбира се, само след като пратих ймеил, след консултацията с адвоката, с всичките му юридически термини, членове и подробности), такова облекчение изпитах, че просто не мога да го опиша. Преди това седях цял ден на тръни. Честно, идеше ми да ревна по едно време. Не го пожелавам на никой.
Виж целия пост
# 4
Какво мислите за новата промоция на бързите кредити пари на време и морето до колене? Чудим се дали да не финансираме едно късно море следващата седмица. Ще ни е второто за годината, така че ще го даваме по-пестеливо и би трябвало да се справим с един бърз кредит. Има ли някои пробвал от промоцията?
Виж целия пост
# 5
та викаш хората да се пазят от най-големите боклуци/измет в страната. логичен съвет.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия