Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Захранване и отбиване

  • 290
  • 6
Здравейте, детето ми е на 4 месеца, опитвам се да я отбия,понеже кърменето ни стана много трудно и за двете ни,свързано е с рев,въртене и в общи линии всичко приключва за 5 минути,та реших да я отбия постепенно като замествам кърмене с даване на АМ.Но ми предстои захранване,както и ваксина и се питах дали това е проблем.И дали не е по добре да я отбия изведнъж?
Виж целия пост
# 1
Съвременните педиатри не препоръчват ранното захранване.
Говориш за "отбиване" и за захранване, ама за дохранване никъде нищо не си споменала, при положение, че твърдиш, че имате проблем с кърменето. Как я виждаш тая работа с автоматизацията? Бебетата нямат превключватели и не знам как "изведнъж" си представяш да я "отбиеш". Grinning
Виж целия пост
# 2
Първо заместете кърменето с АМ сложете ваксината изчакайте поне една седмица и след това захранвайте.
Виж целия пост
# 3
По-добре обясни с какво са свързани проблемите с кърменето. Ако не дохранваш ми звучи като кърмаческа стачка, която не продължава вечно и има начини, по които да се преодолее.
Виж целия пост
# 4
Нашия педиатър препоръча да захраня от 4 месеца.Не ми се е налагало да дохранвам,понеже си имам кърма и е достатъчно хранителна.Но изведнъж детето започна да се дърпа и да плаче в несвяст и не искаше и да чуе за гърда, след известно време я залъгах с вода ( малко вода,малко гърда, само да започне да суче),но после и това отказа, започнах да вадя от фризера замразена и от шишето нямаше проблем, но запасите ми свършиха, а тя започна да прави номера на всяко хранене.Пробвах с цедене, но за съжаление нищо не излиза с помпата, получава се единствено , когато пропусна няколко хранения  и после като се изцедя няма проблем.
Виж целия пост
# 5
Нормално е при цедене кърмата да потича по-трудно, защото гърдите не са свикнали. Можеш да опиташ да загрееш фунията на помпата и да сложиш топъл компрес преди да започнеш да цедиш. Дори и да не излиза нищо с упоритост и цедене на празен ход накрая ще тръгне и с помпата. И вместо да разреждаш цеденето, за да се събере кърма трябва да го зачестиш. На 2 часа най-много през деня и само една 4 часова нощна пауза.

Можеш да опиташ и кърмене права, на голо в тъмна стая. Така бебето би трябвало да е по-спокойно и може да засуче.
Виж целия пост
# 6
Каква помпа ползваш?

Много неща можеш да опиташ, ама имам чувството, че не ти се занимава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия