Машина за хляб - 65 тема

  • 43 848
  • 739
# 180
Всички ли хлебопекарни могат са месят тесто за пита и да втасва, но да се пече във фурната? Искам някоя която да не е сложна, с дисплей и бутони на български, но незнам кой модел?

Никоя не е сложна, програмите са под номера и даже надписите да не са на български, си върви с книжка на български. Елементарни са за използване. Всички имат програма за месене на тесто, освен моделите на които изрично си пише,че само могат да пекат. Такива се срещат много, много рядко, но все още се срещат. Аз си взех тази скоро, доволна съм засега.
Ако пише като на този модел "няма функция месене", не ви върши работа.
Виж целия пост
# 181
Нямам представа дали мина лидълската промоция, но като съотношение цена-качество плюс наличие на евтини консумативи, хлебопекарната от Лидл е водеща класацията Simple Smile. На теория трябваше тази седмица да е по магазините, но не я виждам в брошурата.

П.П. Повечето машини в ценовия клас до 120 лева НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР, могат да замесват максимум 700гр брашно плюс останалите съставки или около 1300гр продукти. Получава се около килограм готов хляб. Добавям тези подробности, защото при евентуалното претоварване на машината се получава възможност за изгаряне на двигателчето за месене и недобро омесване на тестото, като готовия хляб е на петна или ивици, заради по-лошото разбъркване, когато се ползва смес от бяло и тъмно брашно. Ако се ползва само един вид брашно, остава само възможността за прецакване на моторчето за месене Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Виж целия пост
# 182
В темата за Лидъл имаше момичета , които са успяли да си купят хлебопекарната от тази седмица.
Доволна съм от Силвъркрест-а , ползвам я седма година.
Ето хляба от тази вечер (500гр. брашно Кастело/300гр.бира/3големи мерителни л.олио/1 малка л.сол/1 голяма л.захар и 1/3 пак.суха мая от 7гр.от Лидъл

Бонго нали все снимки искаше...
Виж целия пост
# 183
Бихте ли споделили изпитана рецепта за козунак за хлебопекарна Tefal Pain Doré?
Виж целия пост
# 184
Искам да потвърдя, че хлебопекарните са лесни за използване, нищо че имат и дисплей и много бутони Grinning Баба ми на 70 години се справя чудесно с нея, че дори на мен обясняваше за програмите, когато си купих.

В този реда мисли да кажа, че съм много щастлива, че преди няколко месеца се навих да си взема и аз хлебопекарна на Тефал, която в момента експлоатирам ежедневно.

Има опция за месене, но не съм я пробвала все още, може бо тези дни опитам да направя тесто за пица, дано се получи.
Виж целия пост
# 185
Привет, тъй като все по-рядко намирам суха мая, имате ли опит с използването на жива мая? За един хляб слагам 670 г брашно и се чудя от твърдата колко да сложа?
Виж целия пост
# 186
Аз на 750 гр. брашно слагам 10 гр. жива мая. Правилото е грамажът на сухата умножаваш по 3 и резултатът е грамажът на живата мая. Аз слагам 5 гр. суха, значи трябва да сложа 15 гр., но слагам по малко, за да не удари капака. Пробвай просто дали ти пасва 10 гр. или 15 гр.
Виж целия пост
# 187
Аз на 750 гр. брашно слагам 10 гр. жива мая. Правилото е грамажът на сухата умножаваш по 3 и резултатът е грамажът на живата мая. Аз слагам 5 гр. суха, значи трябва да сложа 15 гр., но слагам по малко, за да не удари капака. Пробвай просто дали ти пасва 10 гр. или 15 гр.

И аз бих тръгнал от 10 грама. В реалния живот зависи и колко жива е живата мая, тоест как е била съхранявана преди да се появи на витрината.
Виж целия пост
# 188
Привет, тъй като все по-рядко намирам суха мая, имате ли опит с използването на жива мая? За един хляб слагам 670 г брашно и се чудя от твърдата колко да сложа?
със суха мая са заредени почти всички магазини. не съм видял да е дефицитна.
също така е важно и какво е брашното. Smiley
Виж целия пост
# 189
Ползвам само прясна мая. На 750 г. бяло брашно слагам 12 г. мая зимата и 10-11 лятото. На 950 г. пълнозърнесто брашно слагам 14 г. мая зимата и 12 г, лятото.

Четох, че  в момента прясната мая била изкупена от магазините.
Виж целия пост
# 190
...Четох, че  в момента прясната мая била изкупена от магазините. ...

 Ами да, не им пука за корона вируса, но пък са чули или чели, че сухата мая е супервредна. Simple SmileSimple SmileSimple Smile.
Виж целия пост
# 191
Аз пък се смлях да търся суха ,а намирам единствено жива  Simple Smile
Много ми етрудно да изчислявам колко е съотношението суха/жива мая.Назад в темата бях чела ,че количеството суха мая се умножава по 3 ,за да се получи количеството на живата.
Имате ли идея дали е правилно така?
Също така държа живата Мая във фризера.Как да я подготвям за ползване?Да я вадя ли в хладилник преди това или няма проблем да се ползва директно от фризера?
Виж целия пост
# 192
Около нас няма кьорава мая. Всичко е изкупено.
Виж целия пост
# 193
Мъжа ми намира от малките квартални магазинчета.
Виж целия пост
# 194
Mihaela_G, най-редовно заменям в рецептите живата мая със суха, защото само такава ползвам. И то точно в такова съотношение , досега не съм имала проблем.
Свекърва ми ползва жива мая, държи я във фризера. Тя я оставя за малко на стайна температура и я ползва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия