Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 65 тема

  • 23 516
  • 596
# 585
Някой знае ли дали има начин да си запаметя настройките за домашен хляб на хлебопекарна Muhler? Всеки път като я изключа от контакта и ги губи.
Аз мисля, че всеки път като правиш хляб, трябва да настройваш съответната програма. Не съм сигурна, че може да се запаметяват! Аз отскоро имам хлебопекарна и все още съм в процес на разучаване!
Виж целия пост
# 586
Нямам идея как е при другите марки, но при Горение, веднъж запаметени, си остават. После могат да се променят ако искаш. След като се въведат всичките времена, се запаметяват с поредното натискане на копчето за домашните програми.
Виж целия пост
# 587
И аз така съм настройвала друга хлебопекарна и помнеше и затова се чудя сега. При Muhler настройките се правят от бутона за размера. Излиза си една програма за 3.10 мин и аз си я променям както искам, накрая натискам още веднъж бутона за размера и ми се показва новонастроеното време. Докато хлебопекарната не е изключена от контакта мога да пускам моята си програма колкото пъти искам, щом изключа обаче, после пак ми излиза тази за 3.10 мин. Не мог да разбера аз ли бъркам нещо или самата машина си е така. В упътването нищо не пише, даже как се настройва програмата.
Виж целия пост
# 588
Похвалвам се с нова пекарна и първия хляб от нея.


Силвъркрестът, който имах, му падна ремъка. ММ я отвори, т.к. гаранцията изтече през март,  и установи, че втулките на въртящия механизъм са разбити. Вследствие на това оста мята и разбива оста на казанчето. В сервиза такъв тип резервни части не предлагат, стругарите за 2 втулки не им се занимава. И така - новата придобивка е  Gorenje BM1400E. С две казанчета - голямо за до 1400 гр. и двойно за 2 малки хлябчето. Днес й беше теста - издържа го с отличие. Изпече хляба много добре на средно препечена коричка, много е тиха и направи тънка и мека кора. След малко ще видим как е на вкус.
Много ми е мъчно за Силвъркреста, но единствено тази намерих в наличност, а без пекарна не можем.
Виж целия пост
# 589
Същото се случи и при нас, само пекарната ни е Gorenje BM1600.
Виж целия пост
# 590
Същото се случи и при нас, само пекарната ни е Gorenje BM1600.
И аз исках нея, но не я намерих никъде. Току-що видях, че магазинът, от който я взех, са пуснали и нея в наличност. Но нищо, здраве да е, за момента към много доволна.
Виж целия пост
# 591
Здравейте, търся инструкции за хлебопекарна Neo
Виж целия пост
# 592
Какви точно инструкции, защото ако съдя по въпросите из форумите този модел  Neo BM 201 май са го продавали без книжка. Ако е как се работи с нея, всички са на един принцип. От бутон Menu избирате номер на програмата (написани са отгоре на капака), от Loaf size размера на хляба, Color -степента на препичане и натискате Start. Time+ е за отложен час, примерно ако искате да започне да прави хляба след 8 часа, добавяте още 8 часа към часовете на избраната програма.
Виж целия пост
# 593
Извинете, изобщо не съм уточнила 😃
Разбирам английски и съм наясно с програмите, но нямам рецепти (не инструкции, както съм написала).
Хлебопекарната е продавана с книжка.
Виж целия пост
# 594
на първа страница от темата  има препратка към рецептите.
избери си една и я разработи според твоите изисквания.
Виж целия пост
# 595
Извинете, изобщо не съм уточнила 😃
Разбирам английски и съм наясно с програмите, но нямам рецепти (не инструкции, както съм написала).
Хлебопекарната е продавана с книжка.
На доста хлебопекарни рецептите дето са окомплектовани с тях не струват, така или иначе. Поне спрямо нашия вкус тук доста от тях са странни, примерно с повечко захар или все с мляко/сухо мляко...
Хващай смело някоя препоръчана рецепта дето поне знаеш че е изпробвана, само грамажите на хляба съобразяваш за какви е разчетено. И без това с времето ще си ги нагодиш по твой вкус като добавяш/махаш по нещо. Има тема тук във форума, има рецепти из блогове, групи във ФБ, където си поискаш.
Програмите за бърз и там ултра бърз хляб са си компромис винаги, ако решиш да ги ползваш тях ти трябва рецепта специално за такава програма указана - те са с повече мая и може и да е леко различна консистенцията... няма как да стане хубав хляб като на стандартна програма де, поне отначало по-добре ги избягвай.
Виж целия пост
# 596


Искам да благодаря за тази чудесна рецепта! Хлябът се получи невероятно вкусен, пухкав отвътре с хрупкава коричка, ухае прекрасно! Много ми е трудно с твоят никнейм, но ти си знаеш, благодаря!:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия