Машина за хляб - 65 тема

  • 43 985
  • 739
# 660
Аз съм с въпрос на коя програма се пече френски хляб на хлебопекарна Силвер Крест?
Виж целия пост
# 661
Аз съм с въпрос на коя програма се пече френски хляб на хлебопекарна Силвер Крест?
На програма Пухкав, ако се не лъжа е втора.
Виж целия пост
# 662
Мъжът ми нещо се е размечтал за домашем хляб Simple Smile Каква марка машина за хляб бихте ми препоръчали за трима възрастни и две деца? Има ли някоя която е с по-големи размери и горе долу на каква цена?
Виж целия пост
# 663
Мъжът ми нещо се е размечтал за домашем хляб Simple Smile Каква марка машина за хляб бихте ми препоръчали за трима възрастни и две деца? Има ли някоя която е с по-големи размери и горе долу на каква цена?

https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-ROHNSON-R-2098/p/829958

https://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopek … g/565724#features

https://www.technopolis.bg/bg/Hlebopekarni/Hlebopekarna-TEFAL-PF611838/p/824700

Eто три марки и модели, които са за по 1500-600 грама продукти. И евтини и по-скъпи, но например Ронсън не ми говори нищо като име на производител на хлебопекарни, докато преди време бяха име в производството на запалки Joy . Горение и Тефал/Мулинекс пък произвеждат хлебопекарни отдавна и са познати по сервизите, до които евентуално ще трябва да прибегнете ако се случи нещо неприятно с машинката. Накратко - по-добре да се даде някой лев в повече за по-позната на пазара машина, която и ще се обгрижва по-лесно след това. Например казанчето и бъркалките са консумативи и при лошо качество може да се налага честа смяна, която пък зависи от наличието им по сервизите и магазините.
Виж целия пост
# 664
Аз съм с въпрос на коя програма се пече френски хляб на хлебопекарна Силвер Крест?
На програма Пухкав, ако се не лъжа е втора.
Благодаря!
Виж целия пост
# 665
https://www.gorenje.bg/produkti/malki-domakinski-uredi/khlebopek … ni/bm1400e/312793
Ние сме с тази, доволни сме, но аз пека всеки ден хляб и ползвам само опцията за 1 кг хляб. Трима възрастни сме и за 1 ден ни стига точно.
Виж целия пост
# 666
Мъжът ми нещо се е размечтал за домашем хляб Simple Smile Каква марка машина за хляб бихте ми препоръчали за трима възрастни и две деца? Има ли някоя която е с по-големи размери и горе долу на каква цена?
Скоро Лидъл пуснаха машини от тяхната марка Силвъркрест, която е повече от чудесна за цената си и ще ви устрои като грамаж на хляба. Предишната ми машина беше такава и изкара дълго време (7 години) преди да се развали. За съжаление, нямаше тогава пусната в продажба и взехме Горене, която е със сходни параметри, но двойно по-скъпа от лидълската.
Със сигурност още може да се намери, ако нямате в близкия до вас Лидъл, обадете се на националния им телефон и поръчайте, ще ви я доставят.
Виж целия пост
# 667
Аз съм с тази от няколко месеца и съм доволна, като изключим че не запомня програмата за домашен хляб, не знам дали за модела е така или моята е сбъгясана нещо. Иначе кошницата е широка, има и доста разстояние до капака и хляба излиза с хубава форма и без да опира капака.
https://www.emag.bg/hlebopekarna-muhler-mbm-1502-dl5vj0bbm/pd/DB394BMBM/
Виж целия пост
# 668
Eто три марки и модели, които са за по 1500-600 грама продукти. И евтини и по-скъпи, но например Ронсън не ми говори нищо като име на производител на хлебопекарни, докато преди време бяха име в производството на запалки Joy . Горение и Тефал/Мулинекс пък произвеждат хлебопекарни отдавна и са познати по сервизите, до които евентуално ще трябва да прибегнете ако се случи нещо неприятно с машинката. Накратко - по-добре да се даде някой лев в повече за по-позната на пазара машина, която и ще се обгрижва по-лесно след това. Например казанчето и бъркалките са консумативи и при лошо качество може да се налага честа смяна, която пък зависи от наличието им по сервизите и магазините.
Благодаря много, супер си. Горенето най ни допада. Само се чудим какъв е този мармалад който може да прави Simple Smile
Виж целия пост
# 669
Почти всички машини имат проглама за направа на сладко, някои имат и за йогурт даже.
Обърнете внимание на цената на консумативите. Когато избирах първата си машина, едно резервно казанче на Тефал струваше около 60 лв., а на Силвъркрест - около 20 лв. За 7 години само веднъж се наложи подмяна, но все пак си е разход. В този период и Финлукс пуснаха пекарни, но нямаше резервни казанчета никъде и като ти протече казанчето, трябва да сменяш машината.
Виж целия пост
# 670
Имам още едно питане Simple Smile От 2-3 години като имам време правя един хляб с пълнозърнесто брашно и сода. Става супер и се питам дали бих могла да го правя с машинката. Той не иска много месене а и не втасва. Мога да напиша рецептата ако някой иска.
Виж целия пост
# 671
Имам още едно питане Simple Smile От 2-3 години като имам време правя един хляб с пълнозърнесто брашно и сода. Става супер и се питам дали бих могла да го правя с машинката. Той не иска много месене а и не втасва. Мога да напиша рецептата ако някой иска.

Aми напълно възможно е да се направи с машината. Слагаш продуктите и пускаш програмата за паста, която е само месене за 17-18 минути. Понеже това е много дълго бъркане за соден хляб, когато решиш, че е омесен хляба, натискаш и задържаш пусковия бутон, за да спреш машината. После пускаш програмата за изпичане.
Виж целия пост
# 672
Ако машинката има програма за експресен хляб или друг подобен бърз вид, също би станало. На Силвъркреста имах такава, беше 1:20 ч. Само месеше и печеше, без да втасва. Колкото втаса, докато се пече, толкова. Вероятно с нея ще стане соден хляб.
Виж целия пост
# 673
На програмата за домашен хляб става, нулират се месенията и втасванията, които не са нужни.
Виж целия пост
# 674
Ето това се получава сега и си мисля че с машинката ще стане супер.

Ако някой иска, това е рецептата.
В една голяма купа разбивам 3 яйца, после разбивам вътре и 2 ч.ч. кисело мляко. Прибавям 1ч.л. сода, 2ч.л. сол и малко зехтин, към 1с.л.. Разбърквам всичко и добавям 4ч.ч пълнозърнесто брашно. От тук нататък ако се справя с машинката ще е супер Simple Smile За сега разбърквам с лъжица докато попие брашното и после с малко брашно омесвам и оформям топка без да го вадя от купата. После слагам топката на тава за пица и я разстилам към 3-4 см дебелина. Срязвам я на кръст и я пъхам във фурната и я включвам на 200 градуса. След 45минути е готов. Една приятелка я прави в правоъгълна форма за хляб и пак става.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия