Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Снимки – спомени от близко и далечно минало

  • 653 312
  • 11 622
Аз съм голям фен на вече отминалите декади (90те и назад) и не малко време имах тематичен блог, който за съжаление не просъществува. Извинявам се, ако повтарям вече съществуваща тема, но ми е интересно да разбера дали има потребители, които също се интересуват от подобни неща.
Всъщност, идеята на темата е да публикуваме снимки от миналото, за предпочитане с известен контекст, например година, фотограф, кои са присъстващите на снимките/кое е заснетото място и прочие. Ще се радвам да видя и лични снимки между всички останали. Simple Smile

Бих искала да започна с 6-годишната Типи Дегре, заснета с малко лъвче (неин домашен любимец), 1996.

Виж целия пост
# 1
Наскоро открих, че на страницата на Държавният архив има файлове със сканирани снимки от какво ли не. Аз разгледах снимките с музикални конкурси, но има от доста други теми.
Виж целия пост
# 2
Наскоро разглеждах шкафа на покойната ми майка (много обичам да ровя отвреме-навреме в него, въпреки, че не очаквам изненади, знам какво има вътре. Независимо от това се чувствам като дете, което открива света). Намерих един пакет, даже реших, че е нещо за хвърляне. Като го разрових открих много интересни снимки, някои са по над 100 години (разбрах го като видях възрастта на сниманите). Съжалявам, че нямам скенер, щях да постна някои.
Виж целия пост
# 3
Ще бъде интересно да ги видим, обичам да гледам стари снимки. Може да ги снимаш с камерата на телефона и да ги качиш.
Виж целия пост
# 4
Малък ъп. Освен това, чакаме снимки от Пони. Simple Smile

Линда Еванджелиста на корабче по река Ли, Китай, 1993.
Фотограф: А.Елгорт


Виж целия пост
# 5

Кученце спи на топло между руски войници. 1945 г.

Австрийче се радва изключително на първия си нов чифт обувки от години. 1946 г.

Победителка в конкурса Мис Атомна бомба през 50-те години.

Младият Пол Маккартни си прави селфи в огледалото. 1959 г.
Виж целия пост
# 6
Реклама на паста за зъби.Примиерата на Снежанка.


Рекламна брошура за пътуване от Ирусалим за хаджилък, още държавата Израел не е създадена.Снимка от балета Бахчисарайски фонтан, опера Варна.П.П. всичко това е личен архив.
Виж целия пост
Реклама
# 7
Снежанка на Дисни??? Коя година е създадена? Flushed
Виж целия пост
# 8
Снежанка на Дисни??? Коя година е създадена? Flushed
Статията е от октомври 1938. И изразява възхищение, че фимлчето не е 5 мин. а час и половина и че са нарисувани 260 000 рисунки.
Виж целия пост
# 9
Любовна картичка от 1938 г., изпратена от дядо ми на баба ми.Виж целия пост
# 10
Темата е много хубава, но изключая снимките от личните архиви , според Закон за авторското право би трябвало да бъде цитиран източникът, от който са дръпнати снимките - брой, година, страница , място на издаване и всяка друга информация, която намерите. Пиша това,  не за да се заяждам. Част от професията ми е.
Виж целия пост
# 11
Запазила съм една снимка, защото жената в средата много ме впечатли. Не знам защо, има някакво особено излъчване.

Източника мисля е ясен.
Виж целия пост
# 12
Родителите на мама Kissing Heart ,снимката е от 1935год

Виж целия пост
# 13
Баща ми и леля ми на море.
Моментът, когато кюлотите се превръщат в бански. Smiley

Виж целия пост
# 14
А ако снимките ги публикува човек, от чийто личен семеен архив са те, с какво влиза това в противоречие със Закона за авторското право? И аз просто питам, не се заяждам. Не съм веща в тематиката. Харесвам темата, защото винаги са ми били интересни старите снимки. Аз самата имам стари снимки вкъщи. На част от тях даже не си спомням кои са хората. Обяснявано ми е някога, но съм била дете и тези хора са били починали десетилетия преди раждането ми, така че спомените бледнеят. Ако се сетя да ги донеса на работа, за да ги скенирам (вкъщи няма скенер) ще публикувам някои.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия