Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рутер в спалнята на бебето

  • 541
  • 24
Здравейте! Въпросът ми е малко след дъжд качулка, но... Детето ни е на 1 г. и 10 месеца, а откакто се е родил спи в стая с рутер, който аз много рядко се сещам да изключвам вечер. Сега вече ставам по-стриктна, но все пак, доколко мислите сме му навредили? Четох какво ли не и вече се обърках. Някъде пише, че не са вредни тези вълни от рутерите, но пък черепът на децата бил по-тънък и били по-уязвими. Вие как процедирате вкъщи?
Виж целия пост
# 1
Не е добра идея да е в в стая, в която прекарва голяма част от времето човек... камо ли в бебешката спалня.
Виж целия пост
# 2
Рутера ми е в дневната. Повечето време сме в нея с детето (1г и 7м). Какво да се прави, ползваме нет, няма как.
Виж целия пост
# 3
Нашия рутер е в стаята от както се е родил!?
Виж целия пост
# 4
Дори и да изнесете или да се лишите от вашия рутер - няма как да накарате съседите да си спрат техните.
Всички вълни минават през стените на имотите.
А  как ще спрете хората  да ползват интернет насякъде? То телефона е като рутер.

Виж целия пост
# 5
Не бих оставила рутер в стаята на детето си.
Колкото седял - седял - махайте го след като вече сте чели по въпроса.

Едно е облъчването от съседски рутер, друго в стаята на бебето.
Виж целия пост
# 6
Едва ли някой може да ви каже дали и колко сте му навредили. Просто преместете рутера. Нашият така ни седя една година до главите в спалнята, докато не се наканих да оправя окабеляването и да го изнеса в коридора.
Виж целия пост
# 7
Повечето (да не кажа всички) домашни рутери са 100% безвредни.

Понеже има много хора със мнение по въпроса, а аз нямам желание да споря - всички системи от този тип са сертифицирани за продажба и използване в Европа (разбирай Германия, Франция) и Щатите. Щом там са ги приели за безопасни - мисля, че до някъде можем да им се доверим.
Виж целия пост
# 8
Намерение да споря нямам и аз... слагайте ги където си поискате, до главата на бебето си ги сложете. Утре ще ги изкара някой полезни, знае ли човек.
Виж целия пост
# 9
Да, засега ще го изключвам просто като си легне, той през деня не стои там. Благодаря на всички за мненията. И аз четох, че са безвредни, но пък и никой не може да го гарантира на 100%, защото няма достатъчно натрупани данни.
Виж целия пост
# 10
Рутерите работят с радиочестотите - 2.4 или 5 ghz. Всички останали честоти така или иначе са са заети и се ползват (от телефони, телевизори, радио, мишки и клавиатури и военните и всякакви други) и навсякъде сме заобиколени от тях, а конкретно тези ползвани в потребителските стоки са абсолютно пренаситени в блоковете и т.н.

Щом ви притеснява може да го изкарате разбира се, но не сте направили нищо лошо.

Да питаш в интернет увреждат ли радио вълните е лоша идея - все се намира някой да ти обяснява, че светът свършва, за всеки случай.
Виж целия пост
# 11
Да, знам, че е така, но нали искам да чуя повече мнения... Simple Smile Иначе четох и на английски и на български, тотална дезинформация. Според едни абсолютно безвредни, според други води до рак и не знам какво си още и разбира се мненията по средата, че още няма достатъчно натрупани данни за конкретен отговор. И уж гледам по-научни сайтове, ама то колко са такива пак не е ясно. Благодаря за отговора, малко ме поуспокои.
Виж целия пост
# 12
Нямало данни.......Това е СВЧ с нищожна интензивност! Не е така при радарите, МВ-печки(но само вътре в тях!).

Нямате причина да се притеснявате. Повече мнения не означава повече компетентни мнения! Сега доста хора се изявяват като компетентни в области, в които въобще не са. А някои от нас са взели изпити по СВЧ и са го изучавали поне 2семестъра!
Виж целия пост
# 13
Нашия рутер е в стаята от както се е родил!?
Колко голямо е вашето дете?
Виж целия пост
# 14
Подбирайте си какво четете. Из нета има всякакви простотии
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия