Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тайната на хрупкавата туршия? Включете се в темата и спечелете!

  • 5 087
  • 145
Какво е зимната трапеза без хрупкава туршия? Спор няма, домашно приготвената туршия винаги ще е по-вкусна, защото тя е приготвена не просто с подбрани продукти, а с любов, вдъхновение и желание. За съжаление, макар желанието да е налице, понякога липсата на вдъхновение или опит ни спира, а си трябва и време.
 
Dr.Oetker вярва, че всяко семейство заслужава апетитна храна, дори и членовете му да не са най-запалените кулинари. Заради това свое убеждение Dr.Oetker създаде добавки, които превръщат приготвянето на домашна туршия и мариновани зеленчуци в удоволствие, с гаранция за хрупкави туршии и винаги един и същи резултат!



Пикант фикс на Dr.Oetker от години предлага улеснение и вдъхновение за приготвяне на туршии. Пикант фикс е добавка за приготвяне на сладко-кисела марината за хрупкави туршии. Приготвянето на марината за 6-7 буркана (от 0,700 мл) отнема само 5 минути! Към гореща смес от точна пропорция вода, оцет, захар се прибавя пакетче Пикант фикс и се разбърква добре. С нея се заливат подредените в буркани зеленчуци. Без допълнително стерилизиране.



Пикант фикс се предлага в три вида смес от ароматни подправки и вкусове на класически сладко-кисели туршии като царска туршия, хрупкави краставички, зелени доматчета и други. Така, според предпочитания вкус на семейството, може да избирате:

Pushpin Pikant fix сладко-киселасъдържа любими традиционни подправки - копър, черен пипер, синапено семе и семе от кориандър, както и дафинов лист. Опитайте рецептите за царска туршия, белгийска салата или мариновани тиквички с Pikant fix сладко-кисела. Гарантираме Ви, че ще си оближете пръстите!
Pushpin Pikant fix букет подправкисъдържа доказано успешна комбинация от традиционни подправки - копър, хрян, синапено семе, чесън, дафинов лист и естрагон, придаващ неповторим аромат. Изключително подходяща добавка за рецепти със зелени зеленчуци като кисели краставички и зелени доматчета.
Pushpin Pikant fix лютас традиционни подправки като кориандър, синапено семе, копър, черен пипер, дафинов лист и за пикантност - чили на прах. Идеалната добавка към рецептите за хрупкава туршия от червено цвекло, пикантни зеленчуци, хрупкав пикантен карфиол и какво ли още не.



Приготвянето на домашна зимнина никога не е било толкова лесно и вкусно, колкото с добавки за туршии Pikant fix – модерното решение за консервиране!
Не пазете Pikant fix на Dr. Oetker само за себе си! Споделете тайната на вкусната и хрупкава туршия с вашите близки и приятели и заедно се насладете на неповторимо кулинарно преживяване!

Включете се в темата и спечелете награди!

Споделете снимка и/или рецепта на домашно приготвена от вас туршия.

14 души от участниците в темата имат шанс да спечелят страхотни награди – мерителни везни и Pikant fix букет подправки.

На 17 септември ще обявим победителите.



Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.
# 1
Моята Дунавска туршия



Нарязват се на ивици зеле, моркови, червени чушки и кервиз. Заливат се с Др. Йоткер. Става много вкусно.
Виж целия пост
# 2
Нашата любима туршия е тази:

Снимката е от миналата година. Тази още не съм правила,но скоро ще свърша и тази работа.
Виж целия пост
# 3
Виж целия пост
# 4


Любимите ни кисели краставички, в буркана има сол, захар, лук, черен пипер на зърна, оцет и краставички разбира се.
Обичам да правя и Царска туршия, но тази година още не съм я приготвила, а ето и рецептата за нея.
Виж целия пост
# 5
зелени домати

моркови
карфиол
краставички
чесън - обелени скилидки
люти чушки - "рибки" /по желание/
ЗА САЛАМУРАТА
вода - 4 литра
сол - 250 г
оцет - 250 мл
захар - 1 с.л. /по желание/

В три литрови буркани нареждаме зеленчуците. Посочените мерки са за 1 буркан 3 литра.

Възвираме саламурата и след като изстине, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни.

Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар. 

Виж целия пост
# 6
Туршия в пластмасови бутилки

5 кг чушки камби
3 кг карфиол
2 кг моркови
2 л оцет
1 ч.ч. олио
1 буркан мед (580 мл)
400 г сол
400 г захар
3-4 глави чесън
целина (корен и листа)
дафинов лист
бахар на зърна
черен пипер на зърна

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват. Чесънът се оставя на скилидки. В тенджера се слагат оцетът, олиото, захарта, медът, солта и подправките. Слага се на котлона да кипне и се държи, докато всичко се разтвори, като се бърка.
В пластмасови бутилки с широки гърла се пускат зеленчуците. За това количество продукти са необходими бутилки с обща вместимост 20 л. Заливат се с топлата марината, след което се долива вода до 2/3 от вместимостта на бутилките. Затварят се с капачки и се разклащат по няколко пъти на ден, в продължение на 1 седмица. Много е вероятно да остане част от зеленчуците, която да не се е побрала в бутилките. При разклащането туршията започва да се сляга и примерно на следващия ден се добавя и останалата част. При необходимост се долива още малко вода, за да покрие всичко.
Когато туршията започне да се консумира, горната част на бутилката се изрязва (не до край), за да се получи по-широк отвор и да се вади спокойно. След това се захлупва отново.
Виж целия пост
# 7
Царска туршия

6 кг. камби
6 кг. карфиол
3 кг. зеле
3 кг. моркови
2 1/2 бутилка оцет
800 мл. олио
1 кг. захар
10-12 супени лъжици сол
целина

Продуктите се нарязват и се объркват заедно със солта, захарта, олиото и оцета. Престояват 1-2 часа, може и по-вече. Пълнят се в буркани и се стерилизират за около 2-3 минути след като водата заври. 
Виж целия пост
# 8

Вчера са приготвени любимите кисели краставички Simple Smile
Виж целия пост
# 9
ЛЮБИМИТЕ ТИКВИЧКИ



В буркани се слагат нарязаните на кръгчета или полукръгчета тиквички.  Между тях се пускат зрънца черен пипер и скилидки чесън, нарязани на две-три, ако са по едри. Заливат се с марината от: 7 чаши (от 250 мл) вода, 2 с.л. сол, 3 с.л. захар, 150 мл 9% оцет (аз слагам 6%-ов с 20-ина мл повече) - всичко това се кипва в тенджера и  внимателно се заливат тиквичките. Запечатват се бурканите и се стерилизират около 5 мин . Даденото количество марината  стига за 4 компотени буркана и 1 от 400 мл с тиквички. Понеже понякога остава марината, ако нямам повече тиквички, нарязвам краставички в два буркана 700 мл и заливам и тях. Тиквичките може да се обелят, може и да не се белят - както предпочитате. Много вкусни стават, свежи и хрупкави.
Виж целия пост
# 10
Туршия сто чушки
Продукти: 100 червени чушки, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша оцет, 1 чаена чаша захар
чаена чаша сол, зърна черен пипер, 2-3 глави чесън, магданоз.
Приготвяне: Чушките се изтърбушват, изпичат и обелват. Нареждат се в по-голяма тава. Слагат се в тенджера да заврят оцетът, олиото, солта и захарта. След като изстине саламурата, чушките се заливат с нея и се оставят да престоят 2-3 часа. След това се слагат в буркани, като помежду им се редят скилидки чесън, магданоз и зърна черен пипер. Бурканите се затварят и се варят пет минути.
Виж целия пост
# 11
Царска туршия
1 ч. л. сол; 3 с. л. захар; 2 счукани аспирина; 1 кафена чашка ябълков оцет; карфиол, камби или червени чушки, домати, моркови, целина, краставички, може и зеле.
Виж целия пост
# 12
Виж целия пост
# 13
Кисели краставички
за един буркан
малки краставички / корнишони /
1/4 стар лук
1 с. л. захар
1 с. л. сол
50 мл. оцет
сух копър
5-6 зърна черен пипер
 вода

Стерилизират се за 3-4 минути.
Виж целия пост
# 14
Мариновани краставички без варене
Малки краставички / корнишони /
1/4 лук
1 с. л. захар
1 с. л. сол
5  с.л.  оцет
клонче копър
5-6 зърна черен пипер
1 щипка синап
1-2 таблетки аспирин
На дъното на бурканите слагаме от необходимите съставки за един буркан.
Подреждаме плътно краставичките, които сме почистили от дръжките и сме измили предварително. Най-отгоре на буркана слагаме няколко полумесеца от лук и едно клонче копър.
Накрая слагаме аспирините, заливаме с вряла вода, запечатваме и обръщаме с капачката надолу.
Първите един два дни няколко пъти обръщаме бурканите периодично. Посочените продукти са за 1 буркан.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия