Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

  • 54 125
  • 809
# 240
Правила съм и на кукъра! На фрай запържвам за 2-5 минути праз, морков, гъбки...добавям подправки и ориз, като поомекнат увивам в зелето и после на ръчна, 20 минути. Накрая запичам с капака на Олата... Wink

Ей, Мими, благодаря. Ще пробвам твоята рецепта Blush
Виж целия пост
# 241
Леле, Алексче, колко и красив този кукър! Със здраве да го ползваш, всичко почти можеш да приготвяш в него!!! Безпроблемно готвене и да показваш снимки от ястията  bouquet
Виж целия пост
# 242
Алексче,
със здраве да си ползваш новата придобивка!!!
Много жижан бе, много Simple Smile

Невенче,
Скрит текст:
де е тази тема с гел лака който не се пили от нокътя. Моите нокти тънки като цигарена хартия и отдавна не опитвам веча, че останах без нокти мамка му.

Таман съм изджасала в моя Фильо, сърмичките в лозив лист.
Че и тиквата даже. След това я мятав във фурната да придобие цвят, , да я обогатя със сушени плодове и да я парфюмирам с розова водичка. Wink
Виж целия пост
# 243
Mari_qana, DELTA_DELTA благодаря ви момичета 🤗

Офф аз започвам с глупавите въпроси. Помагайте, че се чувствам като дете което нищо не разбира от готвене. Та ходих сега да купя зелеви листа и ще започвам сармите. Само дето не разбрах на коя програма да ги пусна. Може би на ориз? И колко вода да сложа 🤔
Виж целия пост
# 244
Алексче,
Аз май няма да съм ти от полза, защото моят Филипс не е херметик и е от базовите модели.
Сърмите аз обичам да ги готвя бавно, бавно. И тези със зелев лист и тези със лозов лист. Така си ги приготвях и във глинените гювечи.
Във Филипса ги слагам на STEW. А като са вече готови ги прехвърлям в гювеча, мятам ги във оджаха на горен реотан да се запекат красиво.
Може би ти ще искаш да ги сготвиш бързо сърмичките и на херметик. Там вече момичетата с херметик ще помагат. Hug Аз съм до тук за съжаление.
Виж целия пост
# 245
Алексче,
Аз май няма да съм ти от полза, защото моят Филипс не е херметик и е от базовите модели.
Сърмите аз обичам да ги готвя бавно, бавно. И тези със зелев лист и тези със лозов лист. Така си ги приготвях и във глинените гювечи.
Във Филипса ги слагам на STEW. А като са вече готови ги прехвърлям в гювеча, мятам ги във оджаха на горен реотан да се запекат красиво.
Може би ти ще искаш да ги сготвиш бързо сърмичките и на херметик. Там вече момичетата с херметик ще помагат. Hug Аз съм до тук за съжаление.

Благодаря ти Hug
Виж целия пост
# 246
Алекс, бях ангажирана и по пазар, какво стана със сармите?
Сега се върнах на снимката да ти гледам програмите, не е идентичен съвсем с моя.
Запържването отначало на праза, моркова и лука правиш на отворен капак на програма Saute/Sear, след като наредиш сармите затваряш капака, добаваш 2 чаши вода /не е нужно да ги залива/, нагласяш налягането и пускаш програма Stew, на 20-25 мин.
Прочети си и книжката, тук не е възможно да се обяснят всички възможности на уреда, успех!
Виж целия пост
# 247
Алекс, бях ангажирана и по пазар, какво стана със сармите?
Сега се върнах на снимката да ти гледам програмите, не е идентичен съвсем с моя.
Запържването отначало на праза, моркова и лука правиш на отворен капак на програма Saute/Sear, след като наредиш сармите затваряш капака, добаваш 2 чаши вода /не е нужно да ги залива/, нагласяш налягането и пускаш програма Stew, на 20-25 мин.
Прочети си и книжката, тук не е възможно да се обяснят всички възможности на уреда, успех!
Благодаря много, Мими.
След малко започвам да ги правя. До сега и аз бях нагоре-надолу Simple Smile
Виж целия пост
# 248
Алекс, честит мултикукър и със здраве да си го ползуваш и дълго да ти служи! Важно за сърми с ориз - не се заливат до горе, че ако сложиш много вода ги намираш във вода. За постни сърми сготвям плънката, като запържвам зелен лук, копър, магданоз, според рецептата, ориза, в доста зехтин. Добавям чаша и половина вода и пускам на програма Твърд ориз, ама ти нямаш такава. Проблемът е, че оризът ще лепне по инокса и после трябва да миеш и киснеш. Аз бих сготвила плънката в друга тенджера, честно казано, че да няма изненади. После мажеш купата със зехтин, свиваш и нареждаш сърмите, като отдолу слагаш един лозов лист, наливаш 1-2 мерителни чаши вода , затискаш с чиния (много важно) и пускаш 15 Мин на максимално налягане и още 10 да пада само и махаш налягането. Чинията вадиш с ръка, облечена в дебела гумена ръкавица. Ако слагаш стафиди, предвиди вода и за тях.

Зелеви или лозови сърми с месо и суров ориз - пълниш, слагаш листо на дъното, нареждаш, затискаш с чиния и наливаш 2вода, която да е 2:1 с ориза + 1 чашка ако искаш малко сос, половин ако не искаш. Не се притеснявай, че не ги покрива. Тези на горния ред си се сготвят от парата под налягане. 30 минути максимално налягане и оставяш да падне само. Моето пада за около половин час.

Не знам на какво налягане готви, дали 70 или 80 кило Паскала, но всички рецепти за И станат пот и Кукео стават за същото време и в твоя, и в моя.

Съветвам те в началото да слагаш за малко по-кратко време и да пускаш за още мъничко за да няма изненади. Не съм имала фалове с разпадане, а и ние обичаме падащо от кости, меко месо.

Делте, отивам да разопаковам и слагам в хладилник храната, като свърша ще ти метна на лични линк към темата за гел-лакове. Белещите се бази не са за тънки като вестник, увредени нокти, но има чалъми да махаш лесно и нормални гел-лакове без да си разваляш ноктите. В темата преди гела слагаме нормален, прозрачен лак на самия нокът и така в централната част на нокътя няма ковалентна връзка между гел и нокът и се маха лесно.

миме, така значи, ти с гел-лак, а аз да готвя ребрата! Ох, снощи си отрязах парче от гел-лака с керамичния нож, та сега ме дразни. Ще го поправям довечера.
Виж целия пост
# 249
Нищо не  лепне по инокса, готвих в керамичната купа..., готови са

А аз си идвам от кънки!
Виж целия пост
# 250
Супер, Миме, да ви е сладко. Сега чакаме кънките на дъщерята. И Нинтендото за сина. Голяма си красавица, пу, пу!
Виж целия пост
# 251
Супер, Миме, да ви е сладко. Сега чакаме кънките на дъщерята. И Нинтендото за сина. Голяма си красавица, пу, пу!
Мерси, красавица с анцуг! Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 252
Охооо, Мимонииии, благородно завид, завид, че се търкаряш на кънки Hug пардон, пързаляш де Embarassed
Бомба си, не изглеждаш на снимката, че си със анцуг. Прилича на убаФ клин.
Виж целия пост
# 253
Мерси, Делтее, с толкова готвене и ядене с тези кукъри скоро наистина ще се търкалям на кънките....! hahaha hahaha hahaha
Запичам и почвам салатата
Виж целия пост
# 254
Невена, хиляди благодарности Hug
Мими, сладурка си ти. И много добре изглеждаш.

Сготвих аз сърмите. Много вкусни се получиха. Въобще не очаквах. Щото не ми беше ясно какво правя и какъв ще е резултата Smile, но останах много приятно изненадана от вида и вкуса им.
Усещам, че кукъра ще е новата ми любов Heart Eyes



Невена, сварих картофи по начина по който ми беше написала и направих картофена салата Blush

Момичета, искам да благодаря на всяка една от вас за помощта която ми оказахте снощи и благодарение на вас се реших на покупката, че бях в голяма чуденка.
Весело посрещане на Рождество Христово HeartsFlowers Four Leaf Clover
Много радост, топлина и спокойствие в семействата Ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия