Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

  • 54 028
  • 809
# 300
Да, фърста си е добра машинка!
Алекс, прочете ли допълнението на горния ми пост! Wink
Виж целия пост
# 301
Да, фърста си е добра машинка!
Алекс, прочете ли допълнението на горния ми пост! Wink

Мими сега видях какво си допълнила.
Видях го това в книжката и влязох в сайта им още вчера. За този кукър продават капака заедно с уплатнението, отделно го няма. И все пак е опция ако се развали нещо и държа толкова на него, че да не искам да го сменям с друг примерно Simple Smile
Виж целия пост
# 302
Happy2 вкусно изглежда, а съм сигурна, че не само изглежда, а и е вкусно Simple Smile

Благодаря,Алекс! Flowers Hibiscus
Наистина е вкусно.Със сигурност ще пробвам и други неща.Мисля,че ще ми стане любим уред, след сушилнята разбира се. Heart Eyes
Виж целия пост
# 303
Да, Алекс, все пак и капака да можеш да смениш е нещо!
Мен напълно ме уреждаше такъв вариант защото ММ стопи капака само.... ooooh!
Виж целия пост
# 304
Ако не искате яденето да плува във вода на програмна налягане, просто слагайте по-малко вода отколкото когато готвите в нормална или даже тенджера под налягане. Бобовите е задължително да са покрити с вода + половин пръст отгоре, ако са киснати, доста повече ако не са. Ориза попива вода и затова се налива 1-2 чаши вода на чаша ориз в зависимост от сорта и това дали се слагат водни зеленчуци. Когато готвя спанак с ориз слагам максимум чашка вода на чашка ориз, а останалата излиза от спанака.

Редуцирането (намаляването) на течността, ако е прекалено много се прави на програма запържване на отворен капак. Просто чакате течността да се изпари. Желателно е ястието да не е напълно сготвено, защото може да стане на каша.

мимеееееее72, златна си. Той бил много джиджан тоя кукър - в книжката пише, че капакът може да се постави в дупката на дръжката за да не пречи. Бутонът за налягане е далече от клапата и човек не може да се изгори, резервен капак, 3 години гаранция, функции пастьоризация, кисело мляко, слоу. Само дето не може да пече истински. На 19 страница е описан процеса в 11.4 - 500 мл вода на дъното, поставка и кекса в съд 18см максимум. Същото е като Инстант пот и Кукеото. Радвам се, че и в Европа някой се е сетил да предложи качествен продукт с дълга гаранция.

А за печенето - чела съм, че слагат кекса, поставен в дебел, силиконов съд направо в купата, но я пълнят с вода на дъното и ставал, но горната кора ....... знаете.
Виж целия пост
# 305
Невена, правилно ...кекса само с вода на дъното, иначе загаря. Да ти кажа функцията печене въобще не ми е важна, особено пък за кекс, аз не ям такива работи, махам пържоли на макс, ха ха, пък те си стават и на фурната! Кагто цяло кукърите са за манджорляци и хубаво приготвен ориз, доста положителна опция си е и кисело мляко и слоу кук, както и зеленчуци на пара, често си правя и после с разтопено маслооо, ммм!Не че на пара не може и на тенджерата с решетка, но в кукърчо някак е по прибрано!
Да ни е жива и здрава Алекс, че ни светна за силвър креста, а и аз да съм жива и здрава, че се случих у Гръцко да го купя! Ха, ха....!
Не знам де изчезна Кристито, нейде пили нокти,  Stuck Out Tongue Winking Eye, и тя е златна мацка.....смятам и тя ще се включи с помощта за първа страница, аз също с информация! Делтето да не се крие а да подготвя информация за кукър без налягане, Филипса, тя му е майсторка....!
Виж целия пост
# 306
Happy аз съм влюбена в него Heart EyesSmile

mimi докато четях предната тема прочетох за стопения ти капак. Мда, друго си е да може да се купи само капак, а не да купуваш нов кукър както направи ти.

Nevena даа, всичко е точно така както си го написала. Добър е кукъра.

Аз да се похваля вече два път пъти правя кисело мляко и то от обикновено пр. мляко от магазина (нямам домашно, нито има откъде да купя) и става страхотно гъсто и вкусно. Чак да не повярва човек.
Виж целия пост
# 307


Аз да се похваля вече два път пъти правя кисело мляко и то от обикновено пр. мляко от магазина (нямам домашно, нито има откъде да купя) и става страхотно гъсто и вкусно. Чак да не повярва човек.
Е да, ама гръцкото мляко е друга работааааа
Домъкнах едно стекче с кисело, като сметана беше, ама го изядохме, прясното също е по хубаво..... боже как искам да живея там! Такива калмари "фрес" има и "фрес фис" разбира се! Joy
Виж целия пост
# 308


Аз да се похваля вече два път пъти правя кисело мляко и то от обикновено пр. мляко от магазина (нямам домашно, нито има откъде да купя) и става страхотно гъсто и вкусно. Чак да не повярва човек.
Е да, ама гръцкото мляко е друга работааааа
Домъкнах едно стекче с кисело, като сметана беше, ама го изядохме, прясното също е по хубаво..... боже как искам да живея там! Такива калмари "фрес" има и "фрес фис" разбира се! Joy

Има, Миме има доста неща тук, така е. По това време на годината си е кеф да си откъснеш портокали, мандарини, грейпфрути и лимони направо от дървото. Ама ние в България си имаме неща които тук няма. Абе навсякъде си е хубаво, важното е да е щастлив човек от това което го заобикаля Blush

Първият път като реших да правя кисело мляко беше вечерта късно. Имах прясно мляко от Лидъл и реших да пробвам пък каквото стане. То взема, че се получи, а въобще не вярвах. Вторият път вече се бях подготвила и бях купила по качествено.
Виж целия пост
# 309


Аз да се похваля вече два път пъти правя кисело мляко и то от обикновено пр. мляко от магазина (нямам домашно, нито има откъде да купя) и става страхотно гъсто и вкусно. Чак да не повярва човек.
Е да, ама гръцкото мляко е друга работааааа
Домъкнах едно стекче с кисело, като сметана беше, ама го изядохме, прясното също е по хубаво..... боже как искам да живея там! Такива калмари "фрес" има и "фрес фис" разбира се! Joy

Има, Миме има доста неща тук, така е. По това време на годината си е кеф да си откъснеш портокали, мандарини, грейпфрути и лимони направо от дървото. Ама ние в България си имаме неща които тук няма. Абе навсякъде си е хубаво, важното е да е щастлив човек от това което го заобикаля Blush
На коя марка от Лидъл млякото...може и тук да има?
М, дааа сега удрям един ликьор от танджерини...Като няма от къде да откъсна свежи мандарини? Wink
Виж целия пост
# 310
миме, аз като искам да живея някъде си грабвам куфара и отивам. Не съм от мечтателките.

Не правя кисело мляко в кукъра, малък ми е. За да е гъсто и мазно трябва да е от овче или биволско мляко, ама тук биволско не се намира. Другото е да се добави сухо мляко на прах. Аз го квася в големи буркани и зимата ги слагам на хавлия на парното, лятото завивам в одеала заедно. После слагам в хладилник. От овче мляко ми става най-добре.

Алекс, млякото в Лидъл не е некачествено. Много хора мислят, че понеже магазинът е евтин, всичко е некачествено, а съвсем не е така. Машината ми за хляб е от там, на 10 години и даже тава били бъркалки не съм сменяла. Около мене Мулинексите и Делонги сдадоха багажа отдавна.

На кои острови си? Не е нужно да казваш точния ако държиш на анонимност. Само някой голям близък. Много харесвам Родос.
Виж целия пост
# 311
Охоо, миме наздраве.
Не съм пила от този, сигурно е вкусен щом е от мандарини Smile
Ето това е млякото, само, че тогава имах от синьото, което е 3,5%


Невенче, следващото мислех да го направя от овче мляко да видим дали ще ми хареса.
Определено в Лидъл има хубава и качествена стока. С годините съм се убедила в това.
Нямам проблеми с това да кажа къде съм. Остров Крит е моето местенце вече 21 години Blush
Виж целия пост
# 312
Една хитринка да споделя за МК. Аз съм с Olla GM G.За да ми прави бързо налягането слагам направо гореща вода, когато готвя на него. Водата си я загрявам в ел.кана.
Виж целия пост
# 313
Една хитринка да споделя за МК. Аз съм с Olla GM G.За да ми прави бързо налягането слагам направо гореща вода, когато готвя на него. Водата си я загрявам в ел.кана.
И аз така, когато бързам!
Виж целия пост
# 314
Една хитринка да споделя за МК. Аз съм с Olla GM G.За да ми прави бързо налягането слагам направо гореща вода, когато готвя на него. Водата си я загрявам в ел.кана.
И аз така, когато бързам!

Е, то и аз, ама напоследък ме мързиииииии.. Ако пуснат кукър с вграден магнетрон, свиркайте!

Алекс, пра прадядо ми е взел участие в Критското въстание от 1866г Бил е част от отряд в планината Шелик, Оживява и успява да избяга и да участвува в много други въстания. Шелик май е името на турски и сега се казва по друг начин. Знаеш ли коя планина е това и какво е днешното и име на гръцки? Неговият син, прадядо ми, често ходел в Крит. Бил е търговец на плодове. Купувал разни рожкови, фурми, смокини (от Крит), китро - дебелокори лимони (пак от Крит) и ги носел в Европа. Брат му е починал някъде там, като са бягали от Египет с открити кораби. Има ли много сняг сега (в планините)? Ей, с тоя кукър ще имаш време да разчетеш линейното А, Б и каквото е останало неразчетено.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия