Противогрипна ваксина сезон 2019/20

  • 19 007
  • 232
●Ще слагате ли ваксина тази година?
●От къде и кога да я вземем?
●Виждате ли ефект?
●Децата от каква възраст могат да бъдат ваксинирани?
Виж целия пост
# 1
Никога през живота си не бях слагала ваксини различни от задължителните. Но тази година реших да сложа противогрипна, след като миналата зима изкарах много тежки усложнения от грип, на три антибиотика бях, единият венозен. На крак се наложи да се случи всичко, докато продължавам работа, а и от там тръгна цялата история като цяло. Слаб ми е имунитета, а работя с деца.

Знам, че ваксината не е 100% защита, най-вероятно пак ще се разболея, но се надявам този път да мине много по-леко. Сложиха ми я в петък, закупих я от кварталната аптека, четири валентна. Ще следя, за да видя споделен опит от хора, които са си слагали преди Grinning
Виж целия пост
# 2
Ние също се скъсахме да боледуваме миналата и тази година и за това сме решили да слагаме и на малката(4г.), пък да видим 😋
Виж целия пост
# 3
Слагам си противогрипна ваксина редовно. Миналата година за пръв път сложих и на дъщеря ми. Доволна съм. Тя предпазва от грип, не от обикновен вирус, но въпреки това забелязвам спад на боледуванията при нас. Но тази година мисля да я сложа по-късно. Миналата година я сложихме в началото на октомври , а ефекта от нея трае около 6 месеца. Точно през  първата половина на март явно вече ефекта беше намалял или съвесм отшумял и дъщеря ми лепна грипен вирус. Стигнахме до усложнение от отит. Уж излекувахме отита, но от тогава до сега още два пъти имаше проблеми с ушите и се наложи да посещаваме спешен УНГ в почивни дни. А преди този отит не е имала проблеми с ушите.
Тази година обмислям да поставим ваксината през ноември, може би дори в края на ноември, но ще го обсъдя с личната лекарка, за да съм сигурна, че е удачно.

Относно въпроса от къде да се вземе. Продават я свободно по аптеките. Обикновено по телевизията съобщават когато започнат да зареждат аптечната мрежа с нея. Миналата година се получи някакъв дефецит. Май бяха произвели по-малък брой ваксини, а търсенето беше по-голямо или нещо подобно.

Не си спомням със сигурност от каква възраст може да се ваксинират децата, но май след 6-месечна възраст вече може.
Виж целия пост
# 4
Години наред си слагам ваксина и тази година пак ще си сложа.Миналата година си сложих от новите ваксини и дори настинка не хванах за цяла зима.Продават ги по аптеките,а аз си я закупих в РЗИ и там ми я поставиха.
Виж целия пост
# 5
Ваксигрип ли е ваксината?
Виж целия пост
# 6
Да, вече втора година си слагаме и съм много доволна. Децата миналата есен тръгнаха на ясла, няма да обяснявам какво количество вируси се изсипа върху всички нас, единствено грипният вирус ни подмина. Ваксината наистина не е от най-ефективните, но при децата специално е с доста добра ефективност, а малките деца са една от рисковите групи.
Виж целия пост
# 7
До сега не сме си слагали ваксини ! Винаги ноември ,декември  започвам да пия биозин и от миналата зима даваме и на малкия ! Не сме се разболявали и не зная в такъв случай дали е удачно да слагам ваксина или пак да си продължаваме с биозина!
Виж целия пост
# 8
Ваксигрип ли е ваксината?

Миналата година май бяха Ваксигрип и Инфлувак ваксините. Предишни години ми се струва, че имаше и друга, но не съм сигурна, защото аз все Ваксигрип си слагам. Една година  от работата ни бяха осигурили ваксини и  не беше Ваксигрип,  друга,но не бях доволна. От Ваксигрип съм доволна.
Виж целия пост
# 9
Няма да слагам, залагам на закаляването, засега действа.

П.П. Може ли да оправите това "незнам" в анкетата, че много бие на очи там?
Виж целия пост
# 10
Има ли вече ваксини в аптеката?
Виж целия пост
# 11
Всяка година си слагаме, и тази няма да пропуснем. Тези дни ще отида до аптеката, защото миналата година се сетих късно и едва намерихме чрез познати.
Виж целия пост
# 12
Няма да слагам, залагам на закаляването, засега действа.

П.П. Може ли да оправите това "незнам" в анкетата, че много бие на очи там?
Пробрах няколко пъти вече, но не се редактира. Нямам идея защо.
Виж целия пост
# 13
Да,има налични Инфлувак Тетра.

Има ли вече ваксини в аптеката?
Виж целия пост
# 14
Благодаря за темата, пак вие ми напомняте за ваксината, защото малко забравям.Миналата година си сложих Инфлувак, благодарение на съфорумките , и минах леко зимата, дори гърло не ме болеше, сега пак по ваше напомняне ще си взема от рано ваксина. За преговор Simple Smile нали в края на септември в началото на октомври се слага, и трябва да е 4-и валентна, така ли?
Благодаря ви момичета, дано да сме всички здрави Flowers Hibiscus
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия