Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не мога да заместя хранене

  • 191
  • 4
Здравей те мами не знам дали някоя е имала подобен случай, но ако да моля дайте съвет. Бебка е на 6++м не мога да кажа че съм заместила хранения защото тя си търси постоянно млякото и яде на 3 максимум 3ч и половина,буди се и нощем да яде по 2 пъти, а е доста пухкава. Нещата като мляко, пюрета и каши които и давам са на ХИП но явно не я засищат. Дайте ми съвет какво да и давам че да се засити. Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Детето ви е прекалено малко. До 1 г. основната им храна е мляко. Някои успяват да заместят на 8, други на 9 месеца, трети на годинка. Всяко дете е различно им има различни нужди.
Нощното хранене също е нормално на тази възраст.
Просто се водете по бебето, то ще ви покаже най-добре.
Виж целия пост
# 2
Като стане на 7 месеца въведи глутен, че да се засити някак си. Сигурна ли си че търси мляко давай вода може са е жадно.
Забранила си личните съобщения затова ти пиша тук.
Виж целия пост
# 3
Нормално е на 6 месеца да яде на 3-3,5 часа. Това е бебе. То и големите деца не ядат на по-голям интервал. Първото заместено хранене на моето бебе беше около 10 часа. Тогава ядеше плод / пюре или каквото съм решила. Второто заместено хранене беше следобедното около 16-16,30 часа. Тогава давах нещо по-леко като кремче, пюре, плод... Моят каши почти не ядеше, също и попара. Нея я прояде към 8-и 9-и месец. Следващите заместени хранения бяха на обед и на вечеря с манджички и супички. Имаше период, около годинката трябва да е било, когато сутрин започваше с мляко в 6,30. След това закусваше в 8-8,30. Около 10-10,30 - плод (банан) или плодово пюре, в 13 обяд. Следобедна закуска и вечеря около 18,30, че вечер заспиваше рано, а спи ли му се не ядеше. Около 21,30-22, докато спи, си пиеше второто за деня мляко.
Заместването е бавен процес, не става за два-три дни.
На вашата възраст ето какъв е бил режимът му на хранене (приблизително)
6,30 - АМ
10 - плод или пюре (плодово предимно)
13 - мляко
16 - мляко
19 - мляко
22 - мляко
На 8 месеца
6,30 - мляко
10- плод/ пюре/каша
13 - мляко/ ядене
16-17 (зависи колко е спал следобед, но обикновено спеше 2,5-3 часа) - пюре или плод
18,30 - 19 - супичка/ядене / мляко
22 - мляко
Имаше поне три млечни хранения, въпреки, че ядеше домашна храна, намачкана, а не пасирана. Не обичаше каши и зеленчукови пюрета. Ядеше юфка и макарони обаче.
На 11-12 месеца
6,30 - мляко
8-8,30 - попара/макарони/ юфка/ каша
10 - банан/ пюре
13 - ядене
16 - кремче/пюре/ плод/ грис
18,30 - вечеря
Заспиваше до 20 часа и към 22 докато спи пиеше млякото си. През нощта се будеше и пиеше чай и вода. Но той си беше чаехолик и пиеше много и през деня. Последните две млечни хранения отказа постепенно към 18-20-месечна възраст. Спрях да предлагам, когато детето спря да ги търси. Постепенно сам си намаляше изпитото количество, през нощта посягаше към шишето с чая. Слагах на нощното шкафче до него мляко, чай и вода. Той си избираше кое да пие.
А 6+ месеца бебето движи ли се, пълзи ли? Като започне активното движение ще си регулира теглото. Моят беше на антирефлуксно мляко. Спазвала съм доста стриктно интервалите за хранене по тази причина. И да хранеше се на 3-3,5 часа. Опитай след 22 часа да предлагаш чай или вода вместо мляко. Може детето просто да е жадно.
Виж целия пост
# 4
Моят съвет е да му предложиш домашно направена храна, специално пюретата домашно приготвени са много по-вкусни за мъниците. А и като за начало ще ти трябва малко количество, няма да ти е трудно да го приготвиш.Аз точно на вашата възраст заместих хранене-обедното, с зеленчуково пюре. Изобщо не съм предлагала твърда храна на другите хранения докато напълно не заместихме обедното. После започнах постепенно със следобедното. Предполагам, че системата ти е ясна- днеска малко, утре малко повече и така докато дойде момента, в който да изяжда цяло пюренце/каша или д-р.
А за интервала на хранене недей да се притесняваш, моят бебок е почти на 9 месеца, с 2 заместени хранения и пак яде през 3,5 часа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия