Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Абитуриентски бал или екскурзия?

  • 1 449
  • 48
Здравейте, за първи път пиша във форуми, но много често чета такива. Тъй като ми престои абитуриентски бал, се замислих дали няма да е по-добре с парите за бала да отида на екскурзия, тъй като смятам, че за една вечер не си заслужава. Ще се радвам ако ми споделите вашето мнение, дали бихте предпочели екскурзия или бал? И горе-долу колко излиза удоволствието за една вечер за момиче ?
Виж целия пост
# 1
Със сигурност по-добрият вариант според мен е екскурзия.Баловете са хвърлени пари на вятара за 1 вечер.А за колко ще ти излезе - много е относително.Като започнеш с роклята - от 200 някой стигат и до 2000.И като сложиш и фотографите,ресторанта...От където и да го погледнеш,все си е една прилична екскурзия.Нищо особенно не е бала!
Виж целия пост
# 2
Отиди на абитуриентският си бал и си отпразнувай завършването. Това е събитие, което е веднъж в живота. На екскурзия можеш да отидеш винаги, все някога ще започнеш да работиш и ще имаш възможност.
Виж целия пост
# 3
Аз съм с Elunaria, ако сте задружен клас. На мен балът ми беше един от най-хубавите дни в живота ми, но ние бяхме страхотен клас. Беше преди 21 години, а още си говорим и припомняме с удоволствие със съученици.
Виж целия пост
# 4
И аз като Etereia и Elunaria смятам, че балът е по-ценната емоция.
Втори път няма да има, а екскурзии - цял живот.
Моят беше преди 21 години, имаме си група във Фб, всички сме там и с удоволствие се връщаме към онези моменти.
Не се лишавай от последната си вечер с класа, една е.
Виж целия пост
# 5
Дори да не са задружен клас, пак това е по-добрият вариант. Ние не бяхме задружен клас, но през последните месеци, нещата се промениха и си изкарахме добре.
Виж целия пост
# 6
Разходите за бала изцяло зависят от вас. Ресторант, рокля, обувки, чантичка, аксесоари към тоалета. От вас зависи при избора им да не се спрете на най-скъпите варианти. Нощувка след бала едва ли ще е задължитела. Събирането на родата спокойно можете да пропуснете. Гримът и прическата може да направите вие или приятелка/роднина. Букет може да получите по ваш избор вместо подарък от приятел/ка, родители или други роднини. Снимки могат да се направят с всеки телефон, таблет или фотоапарат, ако имате такъв.
А можете да предложите на класа 2 в 1 - бал и екскурзия.
Според мен не бива да пропускате събития, кото са веднъж в живота.
Успешна година и прекрасни спомени от бала ви желая!
Виж целия пост
# 7
Ако можех да се върна, бих отишла на екскурзия вместо на бал. Не бяхме задружен клас, класната беше темерут. Беше една обикновена вечер, поредното излизане на заведение, само че с грим и бална рокля. Е, имаше там ревливи и драматични моменти, на които сега се смея, защото реално съм се разчувствала от това, че приключва един етап  и почва друг, пълен с неизвестности, а не, защото ще ми липсват съучениците и училището. Имам 1-2 приятелки от там, другите са ми безразлични.
Вярно, че после цял живот може да си ходиш по екскурзии, обаче не винаги и не за всички балът е нещо „УАУ”. Аз още тогава не се вълнувах особено и очакванията ми се потвърдиха.
Виж целия пост
# 8
Подкрепям мненията ЗА бала. На екскурзии може да ходиш колкото си искаш, завършването е веднъж.
Виж целия пост
# 9
Не се изхвърляй с разходите по бала - по-нормална рокля за стотина лева, обувки и чанта - още толкова, куверт за ресторанта. Прическа и грим може да си направиш сама или някоя приятелка да ти помогне. Не е нужно да се правят и банкети за роднините. Хем ще си отпразнуваш вечерта, хем ще спестиш пари за екскурзия.
Виж целия пост
# 10
Още един глас за бал! На екскурзии ще можеш да ходиш цял живот, но бала и емоциите не можеш да ги повториш. Можеш да съчетаеш нещата ако не си много разточителна в пазаруването.
Виж целия пост
# 11
Изживей абитуриентската си вечер, веднъж е. Екскурзии ще има винаги.
Виж целия пост
# 12
Да, абсолютно е възможно да се направят минимални разходи за бала, че даже няма и да остане за екскурзия Simple Smile
Аз не съм събирала роднини. Роклята ми беше от сравнително евтините, не видях разлика с по-скъпите на моите съученички. Сама се гримирах. Яд ме е, че ходих на фризьор, защото там не направих компромис със сумата, а накрая прическата беше хубава, но пък компромисна. Общо взето, ако те притесняват похарчените пари и дали си заслужава, може да не правиш разточителства.
Виж целия пост
# 13
От авторката:  Здравейте, прочетох мненията ви, но проблем е там, че с класа ми не сме много задружни,  всички си са отделени на групички и почти не си говорим , предполагам знаете как става. Затова балът с тях няма да е нещо незабравимо. Затова си мисля за екскурзия с няколко приятелки,  пък и не е много сигурно дали в близкото бъдеще ще отида някъде извън България.
Виж целия пост
# 14
Ами щом не ти е Ок с тези хора, не си длъжна да се насилваш да празнуваш с тях. Остави хорското мнение, направи каквото на теб ти харесва. С времето ще разбереш, че най-важно е ти да се чувстваш добре, а не да робуваш на разни традиции и порядки Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия