За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 592
  • 768
# 360
i-peych може ли линк за зеленчуковата подправка?
Виж целия пост
# 361
i-peych може ли линк за зеленчуковата подправка?

даден е Simple Smile

последна доза от зеленчуковата подправка направих за зимата  http://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html
Скрит текст:

 мариновани патладжани за салата https://pep-4o.blogspot.com/2020/07/blog-post_25.html  (тези човеците толкова ги харесаха, че прибрах няколко торбички във фризера)

http://pep-4o.blogspot.com/2015/08/blog-post_17.html?m=0 Пукани люти сладко кисели чушлета, но още ще правя, с тези 6+4 буркана сме до никъде


Корнишони http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html?m=0

Маринованите ми камби също са готови.

може да съм забравила да благодаря за рецептата за подправката. само нашата е в голям буркан. от мързел, не от друго. Simple Smile
Simple Smile сега го правя. Simple Smile Благодаря!
Виж целия пост
# 362
Аз подобно на Пепчо пека патладжани на фурна с олио и балсамов оцет и ги редя в кутии във фризера. Зимата със смес от сирена завити на рулце стават..... Или накълцани с майонеза, крема сирене и извара, чесън....
Виж целия пост
# 363
Царска туршия


Мариновани чорбаджийки, дунавска салата, царска туршия, белени домати с доматен сок, лютеница
Виж целия пост
# 364
не мога да ви гледам!
Simple Smile следващата седмица планирам да скубя доматите. преди години правих една туршийка с рязани зелени домати, морковчета и чесън, рецептата беше от Мидко, лека му пръст.
не мога да я намеря, някой пази ли я?
Виж целия пост
# 365
Скрит текст:
не мога да ви гледам!
Simple Smile следващата седмица планирам да скубя доматите. преди години правих една туршийка с рязани зелени домати, морковчета и чесън, рецептата беше от Мидко, лека му пръст.
не мога да я намеря, някой пази ли я?


Лека му пръст на Мидко.Disappointed Relieved Ще ти предложа една моя рецепта. Става много приятна и вкусна.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 366
Благодаря.
ще я опитаме Simple Smile очертава се обилна реколта зелени домати.
червени по-малко.
Виж целия пост
# 367
Царска туршия


Мариновани чорбаджийки, дунавска салата, царска туршия, белени домати с доматен сок, лютеница

Може ли рецептата за царската туршия?
Виж целия пост
# 368
Скрит текст:
Царска туршия


Мариновани чорбаджийки, дунавска салата, царска туршия, белени домати с доматен сок, лютеница

Може ли рецептата за царската туршия?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 369
Здравейте
И аз се утрепах да правя зимнина, по-ограничено като асортимент, но повече като количество.
Правих лютеница на фурна. Пасирах я повече от 10 пъти всяка доза и пак има люспи. Последната доза нарязах чушките само на 2 и като се изпече, вадих парче по парче и махах люспите.
Относно патладжаните. Готвих лятото, солих, после киснах в подсолена вода около 3 часа и двата пъти станаха чудни. Но третия път горчаха ужасно. Изхвърлих пълна тава. И сега не смея да сготвя патладжан. И в лютеницата не сложих.
Правих мариновани камби. Случиха се лютиви. Ще се наложи да проядем люто.
То май трябваше да пиша в темата за оплакванията, а не за зимнината Grinning
Виж целия пост
# 370
Обикновено купувам патладжан за проба. Ако не горчи, от същото място вземам повече. Напоследък купувам от една производителка едни тумбести като бомбички, страхотни са. И тя не им знае сорта, от бабите на пазара ги е взела. Мисля, че е Блек бюти. Не горчат и са много вкусни.
Виж целия пост
# 371
Белите или раираните/виолетово-бяло/патладжани по принцип не горчат. Но са по-скъпи, за когото е важно.
И да попитам - рецепта за  мариновани сурови чушки. Яла съм - цели, без семки и дръжки, май имаха целина и чесънчета, не много кисели. Ако може да сподели  някой ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 372
Скрит текст:
Белите или раираните/виолетово-бяло/патладжани по принцип не горчат. Но са по-скъпи, за когото е важно.
И да попитам - рецепта за  мариновани сурови чушки. Яла съм - цели, без семки и дръжки, май имаха целина и чесънчета, не много кисели. Ако може да сподели  някой ще съм благодарна.

Споделям, само защото, като те четох, не знам защо за тези камби на Селма се сетих. И червени пиперки съм правила по рецептата. Ама това преди години.....Simple Smile
Виж целия пост
# 373
На Селма камбите за пръв път като правих рецептата, беше с чушки. Много хубави стават. Тази година за поредна я правя с камби /но добавям и доста карфиол/. Аз обаче не пълня много горещ зеленчука, а после стерилизирам за малко. За сметка на това, преди това термичната обработка е за доста по-кратко. Слагам също и марината намалена с 1/3. И пускам зеленчука на порции.
Виж целия пост
# 374
Здравейте момичета,
Правих Мариновани чушки – криви, но в бързината/между домашните на малкия, супата и т.н,.../ сложих аспирина в заврялата марината, а не както е по рецепта в бурканите после, таааааа се чудя да слагам ли на бурканите преди затваряне или няма да има нужда ?Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия