За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 55 863
  • 768
# 450
Аз ги обръщам за около 24 часа.
Виж целия пост
# 451
ако буркана е надолу с главата, при разширяване на съдържанието въздуха е отгоре (към дъното) и не може да излезе от там, вместо това натиска съдържанието надолу. през капачката няма да излиза въздух, а съдържанието на буркана.

Е аз говоря от 4 годишен практически опит. До сега съдържание на буркан не ми е излизало
винаги има първи път Imp и на мен за 20+години не ми е излизало, а за студента масово слагах във фурната , но преди две седмици айвара от  1/4   бурканчетата ми излезе от тях Simple Smile Добре, че ги бях сложила в тавата, та си го събрах, затворих и стерилизирах по нормалния начин.
Виж целия пост
# 452
Пак да питам, обръщат ли се бурканите  като свърши стерилизцията?
Да, докато се охладят.
Виж целия пост
# 453
Веднага, още горещи, се обръщат. Докато се охладят напълно. Да "дръпнат" капачките.
Виж целия пост
# 454
Може ли киселото зеле да се направи със ситна сол?
Виж целия пост
# 455
Може ли киселото зеле да се направи със ситна сол?
Може. И туршията също.
Виж целия пост
# 456
Кьополуто в буркани стана, капачките хлътнаха, от 9 патладжана и 5 чушки излезнаха 7 малки бурканчета, варих ги с капачките нагоре. Но другия път, ако правя пак ще опитам и с капачката надолу.
Виж целия пост
# 457
Дунавска салата
Виж целия пост
# 458
Каква е разликата от царската?
Виж целия пост
# 459
Скрит текст:
Каква е разликата от царската?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 460
Каква е разликата от царската?
Царската е с цели зелени домати,моркови и т.н. Тази на снимката прилича и на ловджийска.
Виж целия пост
# 461
i Peych, направих царската по твоята рецепта. Кога ще става за ракия Joy Станаха доста буркани и вече ѝ се точим.

Вчера Звездев в своя ютюб канал качи също интересна рецепта и ме сърбят ръцете да я направя и нея
https://www.youtube.com/watch?v=LM_Ill-P_JY
От видеото оставам с впечатление, че не е особено трайна. Накрая казва, че три пъти през зимата я прави и му стига до февруари. Интересно откъде си намира зелени домати през декември да речем Rolling Eyes
Виж целия пост
# 462
Скрит текст:
i Peych, направих царската по твоята рецепта. Кога ще става за ракия Joy Станаха доста буркани и вече ѝ се точим.

....................................................

От 14 до 21 дни след запечатването. Зависи на каква температура и къде ги съхраняваш.

Виж тази салата. Стерилизираш бурканите за 20 мин. и след 48 часа разпечатваш и започваш.
По описания начин за консервация в рецептата с аспирин, туршията е готова за 10-14 дни.
Виж целия пост
# 463
Аз правих в началото на годината царска по рецептата на майка. Имам още един 3-литров буркан, не съм го отваряла, изглежда добре.
Сега ще направяи по другите рецепти пуснати тук. Но тукашното зеле не е като българското, червените чушки са от тези като камбани, зелени домати няма, но се надявам да се справя. Но в къщи само аз ям такива неща, та правя само по буркан- два.
Виж целия пост
# 464
Ох, аз имам проблем. Вчера правих една туршия, по-скоро салата. Залива се с вряла марината, затварят се бурканите и се обръщат, за да им хлътнат капачките. Да, ама на не малка част капачките не хлътнаха и не мисля, че е по тяхна вина. Какво да правя? Мога ли да ги стерилизирам? Вътре са с аспирини. Иначе продуктите са зелени домати, карфиол, морков, зеле, чушки и целина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия