За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 736
  • 768
# 165
Скрит текст:
Отново благодаря на Лабрекс, кетчупа стана  Simple Smile

Може ли рецептата за сока? Дали е подходящ да се дава на бебе/малко дете? Предполагам има лимонтозу или друг консервант?

https://ipeychev9.blogspot.com/2020/07/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 166
i_peych, а сока от ябълките и кайсиите какъв е- изцеден, сварен и пасиран като морковите или друг?
Виж целия пост
# 167
Скрит текст:
i_peych, а сока от ябълките и кайсиите какъв е- изцеден, сварен и пасиран като морковите или друг?

Ябълките и кайсиите ги минавам на ръчна машинка за сокове / просто отделя само люспите/. Сокът от тях суров прибавям към пасираните моркови и  кипвам със захарта и водата.
От този тип ръчна машинка използвам.
Виж целия пост
# 168
Благодаря Smile
Виж целия пост
# 169
Момичета правите ли зеленчукови пастети или нещо подобно в буркани? Търся някаква рецепта,която е пробвана.
Виж целия пост
# 170
Кьопоолуто ако се води зеленчуков пастет - правила съм. Но замразено във фризер, не в буркан. 
Лютеницата също може да мине за пастет. За нея рецепти много.
Виж целия пост
# 171
Здравейте, някой правил ли е домашен ябълков сайдер? Thinking
В нета има рецепти, но търся изпробвана такава. Не намирам разлика между рецептите за ябълков оцет (освен слагането на гъба, но в много от рецептите се казва, че може без нея, тя се създава сама по-късно) и сайдер.
Та чуденката ми е как от подобни продукти и количества да получа сайдер, а не оцет? За оцет вече си избрах рецепта от съфорумка.
Виж целия пост
# 172
слагаш го и каквото стане. Simple Smile
цяла година моичкият се шегуваше, че си е направил ябълково вино. а аз стоях като ламята пред златните ябълки да го пазя да стане оцет.
Виж целия пост
# 173
А като стана дума за оцет, може ли рецепта, моля? Онази година правих, стана превъзходен, ама що да си запиша....
Виж целия пост
# 174
Аз си избрах тази: http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 175
Та чуденката ми е как от подобни продукти и количества да получа сайдер, а не оцет? За оцет вече си избрах рецепта от съфорумка.
Сайдерът се прави само от ябълков сок, ферментацията протича за по-дълго време, на студено и при липса на кислород.
Оцет се получава по-принцип от цели плодове  (нарязани, смлени или рядко само от сок), на топло и с достъп на кислород.
Виж целия пост
# 176
Здравейте,можели да ми сподели  рецепта за зелен фасул в буркани?
Ако може да е по подробно описано.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 177
d0ra, благодаря за насоките.
Виж целия пост
# 178
Здравейте момичета.
Донесоха ми шишарки и сега ще трябва да направя боров мед по желания на децата. Рових се в интернет, видях рецепти и се обърках вече.  Аз до сега сладко от нищо не съм правила та искам нещо изпитано. Ако може някоя добра душа да каже как да действам. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 179
От мен http://pep-4o.blogspot.com/2011/11/blog-post_13.html?m=0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия