Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забиване докато говори

  • 326
  • 6
Здравейте! От известно време сина ми започна за забива докато говори (използвам забива, защото не заеква на една сричка, а например казва мммммм мамо ииииии искам това). Проговори много рано на годинка и малко казваше доста думи, след годинка и половина правеше кратки изречения, а сега е на две и половина и прави доста дълги озречения,. Може да си водиш разговор с него. Преди около два месеца започна, отшумява за малко и пак се появява. Решихме, че може да се е стреснал, баячки, куршуми и нищо. Записала съм час за невролог по съвет на педиатър. На някого случвало ли се е това нещо? И как съответно процедирахте?
Благодаря за отделеното време.
Виж целия пост
# 1
Направете консултация и с логопед. Това, което описвате, е заекване, но не го казвайте пред детето.

И не се занимавайте с глупости като врачки, баячки, куршуми, снаряди и подобни.
Виж целия пост
# 2
Консултирах се с логопед, преди навършени три годинки не ги взимат, а преди навършени четири не работят с деца, защото всичко е индивидуално при говорното развитие.
Виж целия пост
# 3
Това не е вярно. Синът ми заекваше, в логопедичния център, в който го водех, имаше и около 2-годишни деца. Търсете логопед, който работи с по-малки деца. Добре е заекването да не се превръща в нещо като навик за детето, но за целта трябва да започнете с терапията.

П.П. Ако София ви върши работа, мога да пусна координати на центъра в темата.
Виж целия пост
# 4
Подкрепям горното мнение.Дъщеря ми ходи на логопед от 1.6 сега е на 2.3м,водила съм я при 3ма рязлични
Виж целия пост
# 5
И моят син ходи на логопед малко преди да навърши 3г. Работиха без проблем с него.
Виж целия пост
# 6
Моят син също тръгна много рано на логопед-на 1 г и 5 м, колкото повече отлагате ,толкова повече може да се задълбочи проблема...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия