Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стриктни ли сте с режима на Атанас Узунов

  • 20 772
  • 25
Здравейте на всички, които спазват режима на Узунов! Аз съм от скоро на него и съм много доволна! От месец и половина не съм хапвала сладко,освен по много малко черен шоколад, не съм яла нито ориз,нито картофи,нито хляб и зърнени продукти,гледам да се придържам почти точно към режима,но....Не мога да я понасям тази свинска мас! Гледам да готвя с масло предимно,но и олио от време навреме! По малко плод през няколко дни,примерно по 5 зрънца грозде,резен праскова,нещо такова.Не се тегля,още ми е рано ,но виждам леки промени в положителна светлина Simple Smile
Та въпросът ми е: Спазвате ли стриктно режима и  отразяват ли Ви се на отслабването някои забежки от него,или си слабеете удивително,когато не прекалявате със забраните храни?
Виж целия пост
# 1
Имаме тема за ниско въглехидратно хранене и практически никой не спазва режима на Узунов. Аз примерно, не мога да живея без мляко. Свалих към 5 кг за два-три месеца.
Виж целия пост
# 2
Имаме тема за ниско въглехидратно хранене и практически никой не спазва режима на Узунов. Аз примерно, не мога да живея без мляко. Свалих към 5 кг за два-три месеца.

И аз така  Peace

Нисковъглехидратно се хранех другата храна каквато си ям в смисъл не съм увеличила мазнините или нещо друго, плодове не обичам, така, че тях не ядях. За 5 месеца свалих 12кг . Фаст не правех всяка седмица или по график, а само в ден когато усетя, че не съм много гладна и няма да ми е проблем да го направя.
Виж целия пост
# 3
Бих препоръчала темата за НВ ВМХ, както и има една книга - Яж мазнини и отслабвай от д-р Марк Хаймън. Той например препоръчва да се използва масло гхи, чисти меса, авокадо, зехтин и т.н. Няма използване на мас, бекон и прочие продукти. Когато бях на ВМ НВХ, готвех с краве или кокосово масло, в зависимост от това дали беше нещо солено или сладко.

Само да вметна, че въпросният режим на Атанас Узунов е комбинация между ВМ НВХ и интервално хранене (фастинг). Тук също има тема за фастинга и момичетата са много запознати с този тип гладуване.
Виж целия пост
# 4
Готвя с краве масло/гхи, плодове не ям, зърнени/ориз/картофи бях изключила. Когато спазвах по-стриктно, гледах веднъж седмично да имам фаст и да следя съотношение въглехидрати-протеини, без фанатизъм.
Все още започвам деня с бронирано кафе (с високомаслена прясна сметана, 50%).
Виж целия пост
# 5
Не се доверявайте на някого, който не е прочел вероятно нито една специализирана книга, от всепризнат автор, и който няма никаква представа от анатомията и физиологията на човешкото тяло. Момичетата вече са Ви дали насоки, аз само ще Ви кажа, че килограмите в повече са резултат от страдание на тялото и трябва да откриете къде е причината, а след това да се борите с нея. Килограмите сами ще си отидат, когато организмът ни е в кондиция. Има автори легенди в разделното хранене, интервалното хранене, лечебния глад, търсете литература на чужд език, четете отзивите и се грижете за здравето си. Това няма да го направи друг, освен Вас, да не говорим за този Узунов. Групата му във ФБ прилича на интернет магазин, как Ви изглежда това - да ни се докосвате до плодове, а до си купувате витамините, които рекламира, и които са мъртва материя?
Виж целия пост
# 6
Ма той и витамини ли прави вече? Брех, че бизнес - Мен, да му се ненадяваш... Simple Smile   Аз съм на ВМНВХ, за мен А. У. е фанатик и повече вреди, вместо да помага.
Виж целия пост
# 7
Атанас Узунов не е драстично по-различен от останалите ВМНВ режими. Реално режимът му е стриктна кето диета с около 20 гр. въглехидрати на ден, с примеси на интервално хранене, което е полезно при хора с ИР. Ако на човек му е прекалено ограничаващо като режим, винаги може да премине към средния вариант с до 50 гр. въглехидрати, като там резултатите няма да са толкова бързи.
Виж целия пост
# 8
Вче не следя групата на А. У.,  но през 2017г. никога не е препоръчвал хранене с до 20гр.въглехидрати. Изобщо в прикачените файлове към групата не се е споменавало за грамаж на нутриенти. И никакви реклами на хр. добавки нямаше в групата. Много хора отслабнаха с режима му,  който си е НВВМХ.
Много полезни прикачени файлове имаше в групата. От там съм си свалила две преведени книги в pdf, които теоретически ме убедиха в полезността на това хранене.
Неприязънотта към този човек в този подфорум ми е непонятна.
Виж целия пост
# 9
От 2017 до днес нищо не е същото. Аз бях в групата му от самото създаване и не си обяснявам какво се е случило, за да няма и помен от доброто намерение и съдържанието в началото. Освен парите, друг мотив не откривам.
Виж целия пост
# 10
Ами развива се човекът,  мозъкът му работи на 100%,  с ниския инсулин,  който поддържа,  няма мозъчна мъгла. Развил е предприемачески дух. Това се е случило. Няма лошо в това. Има хора,  на които не им се занимава да четат и други източници, следват го сляпо. Но А. У.  в нищо не е излъгал, всичко което е описано в режима му,  същото го чета и в сайтовете за LCHF,  блоговете на др. Меркола,  Марк Сиън,  др. Фънг.
Виж целия пост
# 11
......и да следя съотношение въглехидрати-протеини, без фанатизъм.
Какво трябва да е съотношението?
Виж целия пост
# 12
Въглехидрати до 20 гр., което е грубо около 5-6% от дневния прием, мазнините трябва да са между 30 и 60% от дневния прием (според ФБ страницата на Узунов).
Аз лично гледам да не се вманиачавам толкова и основно следя въглехидратите в по-ограничени рамки и приема на мазнини, без да се тъпча със сланина и свинска мас. В това отношение сметаната, готвенето с масло и моцарелата са ми много удобни и по вкуса.
Виж целия пост
# 13
За мен лично 20гр са много ниски въглехидрати, до 50гр по го приемам.
И това го казвам с оглед, че някои заболявания могат да се влошат при много ниски въглехидрати (като хипофункция на щитовидна примерно) . Отделно знам случаи за изпадане в кетоза и стигане до болница.

Наистина не трябва вманиачване и изпадане в крайности.
Виж целия пост
# 14
Скрит текст:
За мен лично 20гр са много ниски въглехидрати, до 50гр по го приемам.
И това го казвам с оглед, че някои заболявания могат да се влошат при много ниски въглехидрати (като хипофункция на щитовидна примерно) .
Отделно знам случаи за изпадане в кетоза и стигане до болница.

АУ се стреми именно към болднатото....което определено не води до болница.
Може би е добре да се прави разлика между кетоза и кетоацидоза....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия