Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ремонт на жилище с непоносима миризма от отглеждане на животни

  • 1 402
  • 45
Майка ми се оказа един от наследниците на жилище, в което е живяла възрастна жена с 2 кучета и 3 котки. Апартаментът сам по себе си е хубав, но в него се носи непоносима миризма от животните. Има много хубав дъбов паркет, а теракот е правен преди 7-8 години. Опитваме се да преценим дали тази миризма ще бъде причина за основен ремонт с махане на настилки или е възможно да се отстрани по друг начин. Явно животните са си вършили работата навсякъде из къщата.
Виж целия пост
# 1
Ако са пишкали по паркета, дървото най-вероятно е пропито, няма как да се оправи.  С теракота не би трябвало да има проблем.
Виж целия пост
# 2
Като за начало изхвърлете всякакъв текстил и мебели с текстил, вкл. мокет, килими, лампи/абажури и пердета /ако има такива/. Дървените мебели също са поели и няма да ги оправите. Стените също, особено ако има тапети. Махнете всичко изброено и ако до 2-3 седмици при редовно проветряване не се оправи е възможно и паркета да е за смяна, но трябва да го махнете, а не да го захлюпите с ламинат отгоре, защото след време миризмата пак ще "излезе".
Виж целия пост
# 3
Почистете със специализирани ензимни препарати, разграждащи пикочната киселина.
Питайте и в темата за котки.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/koteshki_toaletni_poddrujka/ar … ralizatori/482979
ПП Мисля, че ЕНЗИДИП-3 АМ ще се справи перфектно:
http://dezinfekcia.eu/enzidip-3-am-zhivas-dezinfekcia-eu
Виж целия пост
# 4
Мебелите вече са изнесени, стените са латекс, поодрани от животните. За паркета евентуално ни се иска да бъде запазен и изциклен. Най-силната миризма е в коридора и в тоалетната, където са плочки. Вече е правено първоначално почистване, но не със специални препарати.  Ще се радвам, ако някой с личен опит пише.
Виж целия пост
# 5
Личен опит / не с котки, а с възрастен човек с тежко заболяване/. Изриване на всичко. Всичко. До бетон.
Виж целия пост
# 6
Попило е във фугите и в повредената част на плочките (микропукнати и т.н.), може и по стените да са препикавали територия щом са били толкова много и разл. видове - само изриване на всичко и полагане на ново е спасението, а за паркета пробвайте показаните ензими, после циклене - може да се оправи /все пак е бил лакиран/.
Виж целия пост
# 7
От опит - специалните препарати успяват да убият/предотвратят прясната миризма от напишкано - докато е още мокро. Нещо, което е престояло повече от седмица вече не успява да се изчисти - смесват се миризмите и става още по-гадно. Пробвали сме няколко препарата. Нищо не работи за стара миризма.
Виж целия пост
# 8
И аз съм имала котка. Те си избират едно място и го повтарят всеки ден. Ако е на паркета - забрави за него.
Виж целия пост
# 9
Пробвали сме няколко препарата. Нищо не работи за стара миризма.
Кои са препаратите? А оставяли ли сте ги да действат по 24 часа и след това да ги отмивате?
Виж целия пост
# 10
Оставяли сме ги, успяхме да се справим с прочитането на етикета. И по 24 часа и по няколко дни с добавяне всеки ден. Нямам никакъв спомен кои бяха препаратите, не запомням такива неща. Работещото и без допълнителен аромат беше в сиво шише за около 30 лева, мисля че точно urine off. Другите няколко бяха шаренки, с добавена миризма в тях и ставаше отвратително... Съответно сработи само сивото и само на прясно-прясно, още мокро.
Виж целия пост
# 11
Нервен хамстер, точно от това се опасявах. Обмисляме евентуално да откупим дяловете на другите наследници и да го дадем под наем, но с основен ремонт за 30 - 40 хиляди, сметката става много дебела. Иначе самото жилище е голямо в хубав квартал на хубаво място. И за продажба ще е много трудно и ще трябва сериозна отбивка от цената без да се премахне миризмата.
Виж целия пост
# 12
Пак нещо като нашия казус. И ние се чудехме дали да го дадем под наем или да го продадем. За голям ремонт трябваше да вземем заем.
В края на краищата мм го изчисти с приятели, позамаза с теракол стените и пода, взехме 2000 от един приятел, майстори оправиха тавана и го продадохме. Може и вие така да направите. Агенциите много харесаха този изчистен вид "на замазка".
Виж целия пост
# 13
TafTaf,
пробвайте с ЕНЗИДИП - 3.
Три литра от концентрата струва 126.00 лв,
но той се разрежда според начина на употреба описана в листовката:
Цитат
Препоръчително разреждане е от 1:200 до 1:100 с водопроводна вода.
С приготвеното количество ще може да "изкъпете" цялото жилище.
За стени и тавани пригответе р-р 1:200.
За удобство ползвайте гръбна ръчна пръскачка (около 20 лв).
Скрит текст:
За под(паркет) и фаянс - р-р 1:100.
Успех!
Виж целия пост
# 14
Не бързайте да отписвате паркета! В такава ситуация цикленето и прелакирането вероятно ще премахне проблема. Добрите паркетаджии знаят с какво да обработят и лакират.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия