![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
- вкусни
![Crazy](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)
- ароматни
![Crazy](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)
- със златиста коричка
- могат да се претоплят !!!
- лесно се правят
- хем пържени, хем са задушени
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)
Ето ги и тях
![](https://cdn.bg-mamma.com/xZqm/929ad89f.jpg)
http://images09.snimka.bg/000926361.jpg
Ако имате желание ето и рецептата или по-точно технологията .
Правете ги в тефлонов тиган!
1 кг. картофи ( на око)
1 голяма глава лук (може и без нея, но не е същото)
сол
Картофите се режат на половина и на полумесеци, но тъничко. В дълбок тиган (да има капак е желателно) се сипва мазнина (по желание) да покрие дъното и се изсипват картофите, посоляват се и се покриват с капака -получава се хем запържване отдолу , хем задушаване отгоре. Огънят обаче да е слаб (при 6 степени слагам на 4). Разбърквате през 5 мин, примерно. Когато са почти готови(20 мин. горе долу) изсипвате отгоре нарязания на полумесеци лук и затваряте капака. След около 2-3 мин. разбърквате пак всичко (лукът се е задушил) и след още 5 мин. всичко е готово. Опитвате дали картофите са омекнали. Ако имате масло , може да сложите едно парченце отгоре и да разбъркате!
![chef](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/chef.gif)
Да ви е сладко! Да знаете, че по-вкусни картофи не съм яла!