За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 829
  • 743
# 375
Скрит текст:
Моля за съвети за изпробвано желе от дюли, мисля, че се наричаше пелте. Какво съотношение захар и течност и горе долу колко време се вари?
Май има разлика между желе от дюли  и пелте, ще ти пусна как приготвих по рецепта на Пейч пелте от дюли на калъп. Според мен това си е мармалад на калъп , търсих в рецептите на Пейч нещо исках да си уточня, но нищо не намерих, \Пейч подай пак рецептата, моля ти се и искам да те питам дюлите почистваха ли се, или всичко се вареше в тенджерата, а после се пасираше, нещо ми се губи, благодаря
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_877.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_30.html


Това сладко е близко до желето.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_51.html
Виж целия пост
# 376
Ако опека котлети в плик ще станат ли по сочни от такива печени в тава?Немога да приготвям хубави котлети и това е.

никой не може, не се мъчи Wink взимай си вратни пържоли и забрави за тъпите котлети.
желе се прави, като се сварят дюлите на парчета, без да се махат обелките и семките /даже може само с изрезки - обелки и семки/, след това се прецежда, слага се захар и пак се вари. обаче в момента нямам спомен за съотношението течност-захар, но е и въпрос на вкус. аз слагам по-малко /например 400 на литър, но не съм сигурна/
Виж целия пост
# 377
Ако става въпрос за желе, ето рецепта: Желе от дюли.
Виж целия пост
# 378
Между пелте и пестил има разлика

Пелте се прави от вътрешностите на дюлите - почистените сенници  и са полезни за кашлицата,  Дори само да изсушите семките. http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post.html?m=0

 Ето моята мусака с нощи  правих,, на половината не слагам залива. Просто я заливам с повечко вода когато слагам да я пека и нея чакам да се пече до сухо. намалявам степента на градусите.

https://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_3043.html
Виж целия пост
# 379
Благодаря, Пейч!  bouquet Нещо се бях объркала, пестил, пелте.... все са с буквата П и ... обърквация. Изясних си нещата!
Пепи, така  де,  ама нещо .. оправих се. Благодаря!
Виж целия пост
# 380
Точно желе търся, едни време като дете много обичах - тъмно кехлибарено, гладко и ароматно. Сега ще правя и за моето дете.
Горе долу колко време се вари за да се сгъсти? И до колко гъсто да го направя - както се тества с капка върху ръба на чиния?
Виж целия пост
# 381
Мога ли да сготвя боб и нахут едновременно на яхния? Трябва ли едното да ври повече?
Виж целия пост
# 382
Донси, аз бих ги сварила поотделно... сготвям едното, другото само сварявам и добавям при първото, когато е вече готово, да поврат малко заедно. Щото за боб все не се знае колко ще му трябва.
Виж целия пост
# 383
Мога ли да сготвя боб и нахут едновременно на яхния? Трябва ли едното да ври повече?
Перфектна комбинация. Нохута го накиснете отделно и използвайте водата. На нохута му е нужно около час варене. Овкусете го стандартно.Добавете нохута след 30 м-ти.
Виж целия пост
# 384
Имам сварена тиква и около половин литър прясно мляко,мога ли да направя тиква с крем карамел?Сурова ли трябва да е тиквата или и така ,ще стане?
Виж целия пост
# 385
Аз бих добавила 3 яйца, ванилия и захар и във фурната. Simple Smile
Виж целия пост
# 386
Как мога да направя меки палачинки? Винаги са със сухи и леко загорели краища, а уж не ги препичам. Котлонът е на 3-4 от 6 степени.
Виж целия пост
# 387
Откакто правя палачинките по рецептата на Марчева за френски палачинки ми стават всеки път фини и меки. Обикновено правя половин доза, защото цяла ни е много.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_652.html?m=1
Виж целия пост
# 388
Откакто правя палачинките по рецептата на Марчева за френски палачинки ми стават всеки път фини и меки. Обикновено правя половин доза, защото цяла ни е много.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_652.html?m=1
Благодаря! Ох.... уникални са, като си ги зърна и веднага ми се приисква да ги завъртя,  Wink струва ми се , че имам още една рецепта, но не съм я качила, ако е с нещо различно и нея ще споделя и тя беше така добра.
Виж целия пост
# 389
Имам сварена тиква и около половин литър прясно мляко,мога ли да направя тиква с крем карамел?Сурова ли трябва да е тиквата или и така ,ще стане?
Парчета сварена тиква се подреждат върху карамела, след това смес яйца и мляко и обожавам Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия