За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 862
  • 743
# 390
Как мога да направя меки палачинки? Винаги са със сухи и леко загорели краища, а уж не ги препичам. Котлонът е на 3-4 от 6 степени.

Палачинки, които не се късат
Виж целия пост
# 391
Имам сварена тиква и около половин литър прясно мляко,мога ли да направя тиква с крем карамел?Сурова ли трябва да е тиквата или и така ,ще стане?
Аз ползвам сурова тиква. Мисля си като е готова тиквата ти, няма ли да се разпадне ако я вариш и в крем-карамела... Ако някой е работил със сварена тиква в случая...
Виж целия пост
# 392
не се разпада, както я сложиш така си
я  хапваш после. Яйчената смес  Я стяга. Само че аз на литър мляко слагам 6 7 яйца
Виж целия пост
# 393
Скрит текст:
Имам сварена тиква и около половин литър прясно мляко,мога ли да направя тиква с крем карамел?Сурова ли трябва да е тиквата или и така ,ще стане?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_7357.html
Виж целия пост
# 394
Скрит текст:
Как мога да направя меки палачинки? Винаги са със сухи и леко загорели краища, а уж не ги препичам. Котлонът е на 3-4 от 6 степени.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_20.html


Виж целия пост
# 395
Имаше една лесна тупска рецепта месо в кори от баница, но не помня повече. Султан нещо си.
Виж целия пост
# 396
Имаше една лесна тупска рецепта месо в кори от баница, но не помня повече. Султан нещо си.
Султан кебап - https://www.google.bg/search?safe=active&sxsrf=ACYBGNTnQmVm- … i39j0.XYFaSKdhVWU
Виж целия пост
# 397
Ваня, тази сутрин направих твоите палачинки.
Станаха повече от 8-10, поне 20, 5 човека ги ядяхме.
Разредих тестото с вода и ги направих тънки като креп. Без мазнина ги изпеках, не залепваха.
Добре станаха, но предпочитам елдените.
Ама мъжете ги одобриха, че тези от елда им идват твърде ароматни....
Виж целия пост
# 398
Благодаря за рецептите за палачинки. Направих френските на Марчева и станаха чудесни. Следващия път ще пробвам и останалите предложения. Simple Smile
Виж целия пост
# 399
Ваня, тази сутрин направих твоите палачинки.
Станаха повече от 8-10, поне 20, 5 човека ги ядяхме.
Разредих тестото с вода и ги направих тънки като креп. Без мазнина ги изпеках, не залепваха.
Добре станаха, но предпочитам елдените.
Ама мъжете ги одобриха, че тези от елда им идват твърде ароматни....

Не знам какво, но нещо не си направила по рецептата, за да ти станат 20 бр. палачинките.
Виж целия пост
# 400
Ще купувам бадемов марциапан за капучиновите зввзди от коледната тема. Но как е на ангийски? Намерих almond marzipan и almond paste. Първото е повече във вид на готови изделия, второто като тесто. Но разликата във вкусовете ме притеснява. Това второто баш на нищо няма да бие.
Виж целия пост
# 401
Защо? Повече ли трябваше да са? 😃
Разредих тестото, много дебели ми бяха, не четеш ли?
Като са дебели ми бяха като гумени.
Виж целия пост
# 402
Понеже не успях да си намеря подходяща минифурна (над 22л с вентилатор) ще карам засега със стария партигрил (и Раховец).
Имам доста буркани с лютеница, домати, които след отваряне застояват.
Как да пригодя рецепта за пица без тесто (хляб или готови блатове, не от бяло брашно), която да става с грилчето?
Виж целия пост
# 403
Защо? Повече ли трябваше да са? 😃
Разредих тестото, много дебели ми бяха, не четеш ли?
Като са дебели ми бяха като гумени.

Не знам какво има да му се разрежда на тестото, което се получава по-рядко от обикновеното палачинково.
Виж целия пост
# 404
Понеже не успях да си намеря подходяща минифурна (над 22л с вентилатор) ще карам засега със стария партигрил (и Раховец).
Имам доста буркани с лютеница, домати, които след отваряне застояват.
Как да пригодя рецепта за пица без тесто (хляб или готови блатове, не от бяло брашно), която да става с грилчето?
Дано съм разбрала правилно какво имаш предвид под "без тесто".
За основа може да ползваш някакъв плосък хляб от рода на арабските питки за дюнери или лаваш или под каквото име ги намериш и само мажеш и редиш там и запичаш. Не знам обаче такива дали има налични не от бяло брашно, лично аз не ползвам такива.
Вариант също е и да потърсиш в гугъл пица на тиган и накрая тигана също да влезе в парти грилчето да запечеш отгоре за загар. Там поне ще имаш свобода с какво брашно да ти е основата.
Или сам да си направиш плоски питки/тънки пърленки, изпечени на тиган, пак от каквото си искаш брашно там и да процедираш като с готовите. Двойна работа става малко, но пък можеш да си и изпечеш повече и да ги замразиш и да си имаш заготовка. Със сигурност става със замразени, приятелка държеше такива купени във фризера си, точно за бърза пица и разчистване на хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия