За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 910
  • 743
# 405
Аз също не разбрах много въпроса за пица без тесто ,  но предполагам, че се има предвид да не меси тесто, а да използва готова основа.Ако е така, има варианти: филийки хляб, гръцка питка, арабска питка,  лаваш, преди време се продаваха и "платка за пица".Върху основата мажеш лютеница , колбас, сирене, настърган кашкавал, кис.краставички, шайби лук и за кратко на партигрила(във фурната правя по четири , върху хартия за печене в тавата от фурната, на горен реотан-макс.7-8 мин.)
Скрит текст:

Ето и други подобни, които стават на партигрил

Вместо лютеница-сирене и яйце
Виж целия пост
# 406
Ще купувам бадемов марциапан за капучиновите зввзди от коледната тема. Но как е на ангийски? Намерих almond marzipan и almond paste. Първото е повече във вид на готови изделия, второто като тесто. Но разликата във вкусовете ме притеснява. Това второто баш на нищо няма да бие.
бадемов марципан е almond marzipan , не ти трябва бадемова паста, то  е като бадемов тахан, то е като крем.
Виж целия пост
# 407
Благодаря marcheva Flowers Hibiscus, обаче виж:
Скрит текст:
това е almond paste



almond marzipan:


нещо не мога да вдяна разликите от пръв поглед Thinking
Кое ще е вярното за твоите капучинови звезди Simple Smile?
Виж целия пост
# 408
Според мен пастата дори на снимка изглежда ронлива,като степчаво кокосово брашно,а марципана си е лепкав,нещо като петифура.
Виж целия пост
# 409
Според мен трябва да се вземе на Odense.
Виж целия пост
# 410
Тук в този сайт са дадени разликите между двата марципана.
https://www.thekitchn.com/almond-paste-and-marzipan-what-46772
Бадемовата паста е по-малко сладка и служи за пълнежи на печива.
Бадемовото тесто е доста сладко и е за направата на фигурки.
Разликата е основно в съдържанието на захар.
Виж целия пост
# 411
Благодаря marcheva Flowers Hibiscus, обаче виж:
......................
Кое ще е вярното за твоите капучинови звезди Simple Smile?
Малийййййй , колко е хубав..тц.. тц..тц такова не съм виждала до момента, те момичетата са ти отговорили, и пак бих взела това на което пише марципан, не пастата. Тази бадемова паста ще е много подходяща да се сложи, ако работиш такова, като пълнеж в щолен. Слага се по средата и се пече. Такава паста, не знаех, че се нарича паста, съм си правила сама от смлени бадеми и още там разни, оформях на руло и я поставях вътре в щолена. Много е добра и не се топи, после нарязваш и хубаво стои, вижда си се и най-вече се усеща много приятно.
Сега ще прочета и за разликите, ми то се учи човек.
Виж целия пост
# 412
Загубила съм си тетрадката с рецептите и съм като болна.
В момента пека пържолки с картофки и след това искам да изпека мъфинки.
Моля ,ви спешно  за рецепта с мъфини - лесна.
Виж целия пост
# 413
gerda1, ми то зависи и какви продукти имаш. вчера правих с банан и шоколад, днеска са с тиква. Ето ти линк към темата за кексчетата.
 http://old.bg-mamma.com/?topic=1030249
marchеva14 , честит ти блог!
Виж целия пост
# 414
Загубила съм си тетрадката с рецептите и съм като болна.
В момента пека пържолки с картофки и след това искам да изпека мъфинки.
Моля ,ви спешно  за рецепта с мъфини - лесна.
Нямам много рецепти с мъфини , погледни тези, лесни са и са с ябълки

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_125.html

Виж целия пост
# 415
Загубила съм си тетрадката с рецептите и съм като болна.
В момента пека пържолки с картофки и след това искам да изпека мъфинки.
Моля ,ви спешно  за рецепта с мъфини - лесна.

Нежни портокалови мъфини с шоколад

Кексчета с течен шоколад и лешници

Бадемови кексчета със сушени плодове
Виж целия пост
# 416
И аз само едни мъфини имам - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_4989.html
Виж целия пост
# 417
Моля, за изпитана рецепта за пилешки крилца на фурна!
Виж целия пост
# 418
Моля, за изпитана рецепта за пилешки крилца на фурна!

Пикантни пилешки крилца на фурна
Виж целия пост
# 419
Намерих и още едни

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_71.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия