За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 817
  • 743
# 450
Искам да пека кашкавал на фурна по рецепта в детската градина, знаете ли я?
 Имаше яйце, мляко стърган кашкавал..и още нещо, но не помня?
Виж целия пост
# 451
Сем , да кажа и аз, как действам с гъбите(въпреки , че кулинарките-майсторици са отговорили вече 😘) - почистени и разделени на пънчета и шапки: пънчетата на ситно нарязани ги ползвам за супи, а шапките нарязани на ивички-във всякакво ядене с гъби(кавърма, с ориз, пилешката фантазия, върху пържолки, гъбен сос ).Сурови ги прибирам в пликчета и после замразени-направо в съда за готвене.
Виж целия пост
# 452
Искам да пека кашкавал на фурна по рецепта в детската градина, знаете ли я?
 Имаше яйце, мляко стърган кашкавал..и още нещо, но не помня?


L e o
Регистриран
# 115 май 2008, 15:59 ч.
Печен кашкавал

4 яйца
250 г кашкавал /настърган/
300 мл прясно мляко
2-3 с.л брашно
малко масло
Разбиват се яйцата и се добавят останалите продукти да стане нещо като кексово тесто. Пече се в тавичка подмазана с олио и поръсена с брашно за да не залепне, в предварително загрята фурна.
Рецептата е за тавичка с диаметър 25 см., за по-голямо количество увеличаваме продуктите.

От форума е рецептата  Simple Smile
Виж целия пост
# 453
Пеп-4о,благодаря за отговора! Ще заложа едно цвекло в хладилника, но ще се яде другата седмица.
Виж целия пост
# 454
Гъбите бих ги изсушила аз.
Виж целия пост
# 455
Здравейте! Предварително се извинявам за въпроса, но не знаех къде да попитам! Може ли  да ми кажете каква леща използвате (марка) за готвене, защото последните няколко месеца не попадам на хубава и бързо варяща. Днес варях 3часа и отиде в кофата(не се свари). Пробвах леща Арива- Леард, krina-natural choice-леща екстра. Трудно се вари и ariva-чорбаджииски бял боб. Преди съм ползвала същите и става ха. Последната година да кажем нещо не ми се получава. Благодаря!
Виж целия пост
# 456
Купувам готово тесто, правя кифлички, но не се справям с печенето - стават твърди.
 Моля, за помощ!
Виж целия пост
# 457
Купувам готово тесто, правя кифлички, но не се справям с печенето - стават твърди.
 Моля, за помощ!
Не е от печенето, а от готовото тесто, не купувай повече, да се завъртят кифлички е елементарна работа,  пробвай, виж кое, как , питай, тук много хора ще ти кажат как се приготвят кифлички, а ако и това не искаш си купи бутер тесто и то него направи соленки, кифли, кроасани...
Виж целия пост
# 458
Не мога да меся.Не умея да подхвана тестото, за това купувам готово. Но и с печенето не се справям. Аз и кекс не умея да изпека. Но мъфините ми се получават.
 Бутер тесто не харесвам, защото съставките не ми харесват и не стават за дете на 1,5 г.
 Утре  сутрин ще правя Добруджанки на детето за закуска, ще видя там с печенето как ще е.
Ще вземете да ме запалите да меся тесто за кифлички.
Виж целия пост
# 459
Не мога да меся.Не умея да подхвана тестото...
Ще вземете да ме запалите да меся тесто за кифлички.
Ми хайде де, само мерак и инат да имаш, ще го пребориш тестото.  Hug
Не мисля, че е чак толкова лошо купешкото тесто... та я кажи как печеш.

Виж целия пост
# 460
На мен ми е проблем само температурата на водата.... Затова за по сигурно я меря с термометър иначе се научих миналото лято да меся и сега като ми се каже,, хайде да месиш " и хвърча
Виж целия пост
# 461
Водата трябва да не ти гори на ръцете, малкото пръстче... или просто да е приятно топла. Във всеки случай и хладка да е, пак ще стане тесто.  Simple Smile
Виж целия пост
# 462
Не мога да меся.Не умея да подхвана тестото, за това купувам готово. Но и с печенето не се справям. Аз и кекс не умея да изпека. Но мъфините ми се получават.
 Бутер тесто не харесвам, защото съставките не ми харесват и не стават за дете на 1,5 г.
 Утре  сутрин ще правя Добруджанки на детето за закуска, ще видя там с печенето как ще е.
Ще вземете да ме запалите да меся тесто за кифлички.
Виж това тесто Елементарно е за работа не ти се изпотява дупето от месене на тестото Имала съм моменти, когато съм го забърквала дори с лъжицата и накрая само оформяла на топка преди да втаса
http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html?m=0
Ако пробваш замеси половината количества защото излизат доста кифлички от него,,, но пък тестото е хубаво и за пици и за пърленки
Виж целия пост
# 463
аз обожавам да меся, но нямам време.затова слагам козуначено тесто в машината за хляб и след час и половина мятам кифличките. издънка няма.
Виж целия пост
# 464
Аз не обичам да меся. Откакто си купих машината за хляб съм много доволна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия