За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 490
  • 743
# 120
Как се съхранява карфиол за по-дълго време или само на туршия може?
Аз съм замразявала суров.
Сега изсуших една глава за проба и ако експериментът се окаже успешен, докато е в сезона ще направя запаси за по-дълго време.
Виж целия пост
# 121
Като варите свински крачета и уши хвърляте ли първата вода след като заври?
Не. Варя ги в тенджерата под налягане.
Виж целия пост
# 122
Аз изхвърлям първата вода.
Виж целия пост
# 123
Като варите свински крачета и уши хвърляте ли първата вода след като заври?
Не. Варя ги в тенджерата под налягане.

и аз не. отпенвам и ако е за чорба ползвам бульона.  Предварително добре изтрити, епилирани и измити.
Виж целия пост
# 124
Правилии сте тази торта https://www.youtube.com/watch?v=7Qv4mBKSzFI (червено кадифе)?Имам малко въпроси,вкусна ли е,сочна ли е-понеже  нямат сироп блатовете,сладка ли е?Трябва ми рецепта за торта,но не искам някаква слоожна и с много продукти.Нещо като за начинаещ :Д,но не бисквитена.
Виж целия пост
# 125
Скрит текст:
Като варите свински крачета и уши хвърляте ли първата вода след като заври?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2047.html
Виж целия пост
# 126
Правилии сте тази торта https://www.youtube.com/watch?v=7Qv4mBKSzFI (червено кадифе)...
Вкусна е, сочна е, не се сиропират блатовете и не изисква специално обурудване или умение. Само боята да е сладкарска, веднъж сложих за яйца и стана гадна.
Не мога да намеря по коя точно рецепта я правя, но от този сайт нещата винаги са ми се получавали:
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8
Намерих я Simple Smile : http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html?m=1
Като бътърмилк-а го правя 1:1 кисело мляко:вода.
Като много обичам и шоколадовия ѝ вариант: http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

При него за крема ползвам заквасена сметана и течен шоколад, пропорции на вкус.
Виж целия пост
# 127
Здравейте! Моля за рецепта за сочни бутчета на фурна ☺
Виж целия пост
# 128
Рецептата за тортата Червено кадифе на Люси е супер! Подкрепям и аз.
Колко време се готвят пуешки бутчета? Ориентировъчно питам.
Виж целия пост
# 129
Моля за рецепта за сочни бутчета на фурна ☺
За да са сочни, е важно да не ги пресготвяш. А ако искаш може и първо да ги запечаташ на тиган и след това да ги печеш.

Колко време се готвят пуешки бутчета? Ориентировъчно питам.
Време не мога да кажа, но не би трябвало да е много повече от пилешко, предполага се, че разликата е само в големината. Иначе важна разлика би могла да е начина на отглеждане, нали...  Wink
Виж целия пост
# 130
Здравейте! Моля за рецепта за сочни бутчета на фурна ☺

Пилешки бутчета с картофи в плик
Виж целия пост
# 131
Скрит текст:
Здравейте! Моля за рецепта за сочни бутчета на фурна ☺

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/05/2.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5070.html
Виж целия пост
# 132
Здравейте! Моля за рецепта за сочни бутчета на фурна ☺

Тези са ми любими:

"1 порционирано пиле или 4-6 бутчета
подправка за пиле
брашно за овалване
250мл бира
150 мл вода
масло не повече от половин пакетче
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Пилето се посолява леко и се поръсва с черен пипер.Оставя се за половин час.После се подсушава и се овалва в брашното смесено с подправката за пиле.Подрежда се в тава и между парчетата се слагат бучици масло или маргарин на 10-15 места.Залива се с бирата и водата и се пече на 200 градуса при предварително загрята фурна.По време на печенето се полива 2 пъти със соса от тавата, за да получи хрупкава коричка."
Автор:Бг Леля от Бг мама

Втори вариант

Сварявам в подсолена вода и пека за коричка
 в тавичка с масло ,червен пипер и малко от бульона .
Виж целия пост
# 133
Здравейте, ще ми предложите ли изпробвана рецепта за мноого вкусни толумбички Hug
Виж целия пост
# 134
Здравейте, ще ми предложите ли изпробвана рецепта за мноого вкусни толумбички Hug

Тулумбички с карамелен сироп
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия