За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 893
  • 743
# 420
Скрит текст:
Моля, за изпитана рецепта за пилешки крилца на фурна!

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/01/blog-post_29.html
Виж целия пост
# 421
Моля, за изпитана рецепта за аранчини. В нета рецепти много, но все пак имам едно съмнително но...
Виж целия пост
# 422
Аранчините са от останало ризото най-вече (аз от ризото съм ги правила), което значи, че оризът е с добавки и вкусове вече. Та в такъв случай ризотото е вече престояло и охладено, оформят се топки и се оставят в хладилника за 20-30 мин. да се стегнат, след това се потапят в яйце и галета и се пържат или пекат до златисто.
Виж целия пост
# 423
Здравейте, може ли рецепта за пърленки? Чета, чета най-различни варианти за приготвяне на тесто и съвсем се обърках. Със сода ли са по-хубави или с мая, или и с двете? С прясно или с кисело мляко, или с вода? 😮 Искам да са меки, без плънка. И мога ли да направя тестото към 4-5 примерно а самите пърленки към 7, къде да го съхраня ?Благодаря предвалително! Simple Smile
Виж целия пост
# 424
Със сода ли са по-хубави или с мая, или и с двете?
Това е просто въпрос на вкус.
Аз хлебно тесто предпочитам с мая. Пърленката по принцип е с просто тесто, затова е с вода (иначе и това е въпрос на предпочитания). За да са меки е важно тестото да е меко и да разточваш не много тънко. Та при мен е брашно, сол, вода и понякога мая - до приятно меко тесто. Можеш да омесиш тесто и да престои на хладно или в хладилника (ако е в хладилника има нужда от отпускане преди употреба, та трябва да се извади предварително).
Виж целия пост
# 425
Моля, за изпитана рецепта за аранчини. В нета рецепти много, но все пак имам едно съмнително но...
Ето, Славе http://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_29.html?m=0
Можеш и парченца пилешко да добавиш до моцарелата
Виж целия пост
# 426
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.
Виж целия пост
# 427
Искам да направя пилешки гърди със заквасена сметана в йена.
Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 428
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.

Стопете на водна баня малко шоколад /примерно 40 г./ с 1 л. течна сметана, сложете в пликче или пош. Отрежете върха на плика и направете линии върху мъфините Simple Smile
Виж целия пост
# 429
Искам да направя пилешки гърди със заквасена сметана в йена.
Може ли рецепта?

Пилешки гърди със сметаново-чеснов сос
Виж целия пост
# 430
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре. Бързичка лесна без темпериране съвсем за новаци. В къщи имам прясно мляко, шоколадов куверюр, сметана за готвене и масло. Предложете ми идея, смятам да ги поръся така семпло отгоре без да обливам цялото кексче.
Ето ти два варианта за глазура, ти си четеш само за глазурата
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_772.html

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_87.html
Виж целия пост
# 431
Пекох кестени във фурната. Явно не съм разрязала достатъчно коричката и не може да се обели мъхавата обвивка, която е под твърдата. Някакви идеи за спасяване? Да ги попаря примерно?
Виж целия пост
# 432
Направих едни мъфини чуднички.Иска ми се да добавя  някаква глазурка отгоре.
Ето и от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_4.html?m=0
Виж целия пост
# 433
Готвих свинско в уред за бавно готвене. Този път нямах много време да го подготвя и то взе че накрая стана много сухо. Идеи как да го направя по-приятно за хапване и да не е толкова сухо? Идва ми идея да му направя сос някакъв, но не съм сигурна, че ще закърпя положението.
Виж целия пост
# 434
Здравейте! Може ли идея за манджа с бял свински дроб. Купих един преди два, само го сварих и не знам какво да правя с него. Никога не съм готвила само бял дроб, знам че за дроб сърма са нужни и други дреболии.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия