Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плуване и често боледуване

  • 548
  • 8
Здравейте,
бих искала да получа
мнения от опит Simple Smile. Синът ми е на 6 години и зимата често боледува предимно от хрема, кашлица, ларингит, бронхит. Тази пролет започна да ходи на плуване и не е спирал до сега. Харесва му, справя се много добре, но от Септември е ходил само няколко пъти, защото вече два пъти беше болен. Първото боледуване беше с хрема и лека темп за два дни и аз сгреших и го заведох на плуване ден след като темп беше вече спряла. След това веднага болестта се завърна и то с пълна сила- високи темп, гнойна ангина, антибиотик... и така цяла седмица не беше на училище. След като оздравя още една седмица не посмях да го заведа на плуване от страх да не се разболее пак.
Започнахме с плуването с цел закаляване и сега се чудя как трябва да постъпя - дали да го спра и да опитаме на пролет да започне пак или да пробвам да преминем през това някак си с надеждата че ще се кали и другата зима няма да има болести. Просто е боледуващо дете и всъщност плуването е още едно място освен училище, от което може да боледува. Но от друга страна, дали това е пътят към закъляването? Дали ако преминем някак си тази зима през боледуване и ходене когато изобщо може, това ще ни донесе здраве в бъдещ
период?
Благодаря за отделеното време
Виж целия пост
# 1
Когато е болен го спирайте, но когато е здрав, плуването само ще бъде от полза за подобряване на имунитета.
Виж целия пост
# 2
Имам чувството, че това със закаляването е някакъв мит. При сина ми не знам от какво зависи, но в периода 3-6 години всяка година е различно. Детето страда от ларингити (прави спазми), които започнаха на 3 години. Възрастта 4-5 години беше много добре въпреки че беше в ново училище (разбирай, нова среда и нови вируси). Периодът 5-6 години беше кошмарен - ларингит, 10 дни инхалации, една седмица ОК и пак същото. Така беше от септември до юни, когато ларингитът прерасна в отит. Периодът 6-7 години го изкара перфектно - май само един ларингит изкара, във всеки случай цяла година не бяхме виждали педиатърката. За тази година все още не знам, но на третия учебен ден извадихме инхалатора.

Детето ходи на плуване от почти три години и дори когато е бил със спазъм и съответно инхалации, не го спирам. Вероятно бих го спряла, ако е с температура и видимо не във форма, но това не му се е случвало. За седем години синът ми е имал 2-3 пъти температура, другаде му е слабото място. Не съм забелязала от плуването да боледува повече или по-малко. Във всеки случай зимата задължително го прибирам с кола, т.е. не излиза навън (директно от паркинга на басейна в паркинга на блока), старателно му суша косата (за това аз го водя, а не ходи с училището) и след това задължително му слагам шапка.

Аз не ходя на плуване, но миналата година имах такава гнойна ангина, каквато и като дете не помня - 3 дни почти 40 градуса.

Според мен пробвай. Трудно е да се предвиди как ще му се отрази. При сина ми всяка година е различна, при положение че нищо не променяме.
Виж целия пост
# 3
Моята дъщеря правеше по два отита годишно (пролет и есен) в периода от 2 до 7год. възраст.
В детската градина ходеше на плуване и ски. Само веднъж не я пуснах на ски, защото беше непосредствено след лечението.
На плуване не е ходила до седмица след лечението. Задължително с шапка.

На мен лично плуването ми помагаше много.
Виж целия пост
# 4
Плуването е много полезно за целия организъм! Не го спирайте, когато е здрав! С времето имунната му система ще се кали... И аз имам 6 годишно момчемце, което тренира футбол, и го спирам само когато е болен! Давайте му природни продукти-бъзак, коластра, витамини и мед! Посещаването на солна стая, също ви го препоръчвам!
Виж целия пост
# 5
Моят син боледуваше страшно!
На 3 години започна да плува и го спирах, когато беше болен, както и около седмица след поредното тръшкане.
Мит е, че плуването калява. Имунната система е много лабилно и крехко нещо, което с възрастта укрепва и се развива.
Не лишавайте детето от тренировки, но само когато е здраво и не разчитайте на чудо в тази възраст.
Виж целия пост
# 6
Единият ми син тренира футбол от 6 години. Никога не съм го спирала, независимо от времето навън-дъжд, сняг, студ, слънце. Трябва да е на легло, за да не отиде. Малкият е на 5 години, до сега антибиотик не е приемал. Просто аз мисля, че децата не трябва да се изнежват, да се обличат прекалено много и т.н. Всеки има различно мнение, това е моето Като допълнение мога да кажа, че от няколко години започнахме да използваме изцяло натурални билкови продукти за профилактика. Това помага изключително много семейството ми да е здраво без прием на лекарства😀
Виж целия пост
# 7
Благодаря на всички за отговорите, бяха ми наистина много полезни. Промених виждането си. Наистина, когато започна да тренира още през пролетта, очаквах че през зимата ще стане чудо. Сега обаче разбирам, че не бива да насилвам нещата. Спорта няма как да е нещо лошо, така че няма да го спирам, а ще ходи на плуване когато е напълно здрав. Така или иначе и от училище хваща вируси, не мога да го изолирам от всичко. Благодаря за мненията и желая здраве на всички ви
Виж целия пост
# 8
Подкрепям мнението за плуването. Синът ми ходи от ДГ, притеснявах се да не настива най-малкото, но изводът ми е, че плуването по никакъв начин не допринася за по-често боледуване, а ползите от него са много, така че не го спирайте когато е здрав.
Срещу вируси много препоръчвам продуктите на Форевър в комбинация - алое за пиене, алое фърст за пръскане в гърлото /образува защитен филм/ и детските витамини. Лошото е, че тази комбинация е скъпа, но много ефикасна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия