Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Sensimo – грижа за чувствителната кожа

  • 6 568
  • 541
В нашия модерен и съвременен свят все повече сме заобиколени от различни фактори, които превръщат проблема чувствителна кожа във все по-често срещан проблем. Всеки трети човек в наши дни страда от някое от проявленията на чувствителната/реактивна кожа.

Ако и вие сте с чувствителна кожа или склонна към раздразнения, то трябва да знаете, че някои дрехи и по-грубо бельо могат да предизвикват неприятно сърбене и обриви. Това може да се дължи на остатъци от препарат по дрехите. За да предотвратите това, перете дрехите си внимателно, за да не остават никакви следи от перилен препарат по тях. Така чувствителната ви кожа ще бъде оптимално защитена.Чувствителната кожа изисква специална грижа. Важно е да се използват подходящи продукти, които са дерматологично тествани, хипоалергенни, без дразнещи съставки. Това включва не само специално подбрана козметика, но е ключово и при избора на перилни препарати и омекотители. Те са вторичната козметика на нашата кожа.

На какво е необходимо да обърнем внимание при избора:

1. Изберете хипоалергенни продукти (перилни препарати или омекотители), с меки, недразнещи пенители и с аромати без алергени. Най-големи дразнители са алергените, които се съдържат в парфюмната композиция.
2. На опаковката трябва да има знак за дерматологичен тест. Той е гаранция, че са направени всички необходими изследвания за установяване безопасността на продукта.
3. Перете с течни препарати. Те не се отлагат върху тъканите, в сравнение с прахообразните, и се разтварят напълно.
4. Използвайте течен омекотител за дрехи. Дрехите, третирани с течен омекотител, носят следните ползи на хората с чувствителна кожа:
Омекотяват дрехите, намаляват статичното електричество и премахват чувството на дискомфорт, причинен от допира на по-грубите тъкани към кожата.
При прането, ако се използват перилни препарати с агресивни анионни пенители – Sodium laureth sulfate (SLES), Sodium lauryl sulfate (SLS) и Dodecylbenzene Sulfonic Acid (LABSA), ензими и съставки, които усилват перилния ефект (натриев хидроксид, активен хлор и кислород – използвани за повишаване на избелващия ефект и др.), част от тях остават върху тъканите. Макар и в много малки количества, те могат да предизвикат дразнещ ефект. Всички тези съставки могат да бъдат напълно неутрализирани и отстранени с едно омекотяване след прането. Омекотителите съдържат катионни пенители, които неутрализират анионните остатъци и ги извличат в перилния разтвор.5. Допълнително изплакване. Използвайте настройката за „допълнително“ изплакване на пералната машина, за да отстраните напълно следите от препарата.
6. Перете новите дрехи. Преди да използвате дрехи, бельо и покривки, е добре да ги изперете.
7. Пълно зареждане. Зареждайте пералнята с точното количество дрехи, за да може препаратът да се разтвори добре.
8. Бъдете особено внимателни при пране на ръка. Разтваряйте напълно препарата във водата и плакнете добре. Може да използвате ръкавици.
9. Не правете излишна пяна. Четете дозировката, посочена на етикета. Ако дозирате по-малко, дрехите няма да се изперат хигиенно. Ако увеличите дозата, ще получите повече пяна, която ще натовари мотора на машината, а и дрехите няма да се изплакнат добре – ще останат остатъци от препарат върху тях.
10. За бебета и деца: перете всичко, до което има допир бебето ви, преди употреба за първи път (плюшени играчки, спално бельо, одеяла, дрехи на родителите и гледачката, кърпи)
11. Добре е всички бебешки дрехи, спално бельо и кърпи да се перат отделно от останалото пране.Включете се в играта на Sensimo
Включете се в дискусията и споделете като коментар в темата до 17.11.2019 г. отговор на нашите въпроси:
1. Спазвате ли изброените по-горе препоръки, или някои от тях са нови за вас?
2. По какви критерии избирате перилни препарати и омекотители?
Петима от участниците, изтеглени на случаен принцип, ще получат награда Sensimo за цветни тъкани и Sensimo омекотител.Запознайте се с общите условия на активацията ТУК
# 1
За да дадат своите отзиви от продуктите Sensimo, поканихме петима потребители на BG-Mamma да ги тестват и да споделят впечатленията си в анкета и в настоящата тема.
Това са Монако, rovaru, Лале в дъжда, РРР и didka pitka.
Отзивите на Лале в дъжда прочетете ТУК.
Отзивите на rovaru прочетете ТУК.
Отзивите на РРР прочетете ТУК.
Отзивите на Монако прочетете ТУК.
Отзивите на didka pitka прочетете ТУК.

Ето и някои от техните отзиви, споделени в анкетата:

На въпроса "Забелязвате ли по дрехите след изпиране да има остатъци от препарата?" всички 5 участници са отговорили, че няма остатъци и продуктът се разтваря напълно.На въпроса "Продуктът запазва ли цветовете на дрехите? Изглеждат ли ви по-искрящи?"
4 от 5 участници са отговорили, че цветът се запазва много добре.

На въпроса "При носене на дрехите (след като са били изпрани с мострата) усещате ли някакво дразнене или кожен дискомфорт?" всички участници са отговорили, че не усещат никакви раздразнения.На въпроса "Бихте ли използвали този продукт редовно?" 5 от 4 потребители са отговорили положително, че желаят да ползват продукта и занапред.

Ето и някои от допълнителните коментари в анкетата:

Цитат
Благодаря за възможността да тествам течните перилни препарати за бяло и цветно пране и омекотителя! Изключително доволна съм от продуктите - изпират напълно, ухаят страхотно, а най-голямото предимство за мен е, че са подходящи за чувствителна кожа и вече не се налага да пера дрехите на дъщеря ми отделно с бебешки прах за пране (тя е вече на 5, но е с чувствителна кожа).
Цитат
Определено ще ползвам и занапред продуктите на тази марка.
Цитат
Използвах препаратите за детско пране и за мои дрехи с деликатни материи - вълна и памук. Доволна съм от изпирането, ароматът, но препоръчвам избор на по-красива опаковка.
Цитат
Използвах го за цветно пране и за в бъдеще бих го ползвала за цветно пране. Хубаво е, че ароматът, който е на мокрото пране, след изсъхване не се усеща.
Виж целия пост
# 2
Спазвам всички препоръки, с изключение на ръчното пране - не използвам ръкавици. Но така или иначе рядко прибягвам до него.
Виж целия пост
# 3
Спазвам всички препоръки, с изключение на тази за течни препарати. Чела съм, че се отлагат по пералнята и не перат и дезинфекцират достатъчно качествено и не се престрашавам да ги ползвам. Освен това обикновено са ужасно парфюмирани, което допълнително ме отблъсква
Виж целия пост
# 4
Спазвам всички препоръки,на ръка не пера пералнята ми има такава програма и се възползвам от нея. Важни и полезни са ми,защото с малко дете с все още чувствителна кожа е много важно.
Виж целия пост
# 5
Единствено не пера на ръка.
Виж целия пост
# 6
Спазвам всички препоръки с изключение на това, че не винаги ползвам функцията за Допълнително изплакване.
Виж целия пост
# 7
Спазвам всички препоръки
Виж целия пост
# 8
Спазвам всички препоръки, с изключение на това за течните препарати. Не винаги използвам такива.
Виж целия пост
# 9
Спазвам препоръките, но не на 100%
Виж целия пост
# 10
Спазвам винаги инструкцията на производителя, никога не пускам допълнително изплакване. Пера на ръка, но много рядко.
Виж целия пост
# 11
До момента не съм следяла дали на опаковката има знак за дерматологичен тест. Иначе останалите неща ги спазвам Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Спазвам всичко, с изключение на дозировката- често слагам повечко прах и понякога забравям да добавя допълнително изплакване.
Виж целия пост
# 13
Спазвам изброените препоръки, с изключение на тази за употреба на течни перилни препарати.
Виж целия пост
# 14
Спазвам всички препоръки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия