Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Справяте ли се сами в голям град без роднини?

  • 910
  • 6
Привет на всички,

Останах самотен родител с три деца след раздяла с партньора ми. Две от децата ни са близнаци в градинска възраст, по-голямото е в училище. Ужасно ме е страх дали ще се справя. Обмислям да се върна при родителите си в по-малък град. Сега живеем в София, имам хубава работа, финансово сме добре, но ми трябва и помощ с децата, а такава имам много инцидентно. На кръстопът съм.
Приемам всякакви мисли и съвети Simple Smile Има ли хора в сходна ситуация?
Благодаря на всички предварително! Надявам се да почерпя сили от вас.
Виж целия пост
# 1
Не мисля, че ако се върнеш в малкия град ще цъфнете и вържете. Трябва те първа да търсиш нова работа, градина, училище...
Опитай да си продължите ежедневието, може да потърсиш жена почасово да помага, ако можеш да си го позволиш. Не е лесно сама, но мисля че си длъжна да останеш в големия град, в името на децата.
Винаги можеш да се върнеш при вашите, ако изнемогваш.
Виж целия пост
# 2
Да ти кажа, може да се забатачат още повече нещата. Ако буквално се върнеш при родителите ти, колко ще се издържите? Ти си свикнала отделно от тях, те са свикнали сами. Колкото и да са мили и добри, шанса да се изпокарате за битовизми е голям. Така ще се окажеш сама, в малкия град, с децата, без перспективна работа. С родителите ми сме само на гости. Трудно се издържаме повече от 2 дена. Просто сме станали съвсем различни, с различни разбирания и ежедневие. Не бързай според мен да се отказваш от сегашния си живот.
Виж целия пост
# 3
На колко е голямото дете? Ако е по-голямо и можеш да разчиташ на него ще е по-леко.
Друг фактор е дали сте в собствено жилище или плащате заем/ наем - дали можеш да си позволиш разхода по него сама.
Ако си останала сама след развод, бащата ще помага ли за децата?
Вариант е платена помощ или родител да дойде при теб в София.
Зависи и от твоята работа и работно време, колко болнични можеш да вземаш, може ли при необходимост да работиш от вкъщи или да вземаш дете с теб. Ако си с нормално работно време и детето е на занималня ще се справиш докато всички сте здрави. Разболее ли се някое дете става по-сложно, особено ако децата боледуват често. Най-сложно е ако ти се разболеешили трябва да влезеш в болница с едно от децата. Обмисли вариантите за такива случаи.
Ако трябва да обобщя - при  подходящо работно време, организираност, рядко боледуващи деца - намери начин да останеш в София. В противен случай търси вариант за помощ, но пак остани в София. Да се върнеш в родния град е добре само ако можеш да си намериш подходяща работа с добро заплащане. Тогава близостта на родителите и тяхната помощ, особена ако имаш и жилище ще е предимство.
Виж целия пост
# 4
Mama Ru, на 8 е голямото и сме на квартира. Засега няма вариант родителите ми да идват тук дългосрочно.
За бавачка си мисля, да. С работата успявам и от вкъщи при боледуванията. А случаите, които си изброила с боледуванията, и мен ме плашат. Високоплатена работа там едва ли ще намеря, нещо дистанционно по-скоро си мисля.
Ту ме хваща паника, ту ме отпуска и си казвам, че тук сме си супер и никъде не ми се ходи...
Благодаря Ви за мненията!:heartbeat:
Виж целия пост
# 5
Ще се справиш. ще ти е доста трудно, но със сигурност ще си по-добре. Като отидеш в малкия град и нямаш хгубава и платена работа кел файда, че ще спестиш от квартира. Няма да говоря за емоционалната травма за децата от свикването с околния свят тук и местенето. А за това, че ще се влошат отношенията с родителите и ще си скапеш нервите повече от трудния живот, макар и сама няма да говоря
Виж целия пост
# 6
Справям се сама, в София, откакто бяха съответно на 9 м. и на 3,5 г. - вече 8 г. Само че с 2 деца (но по-малки) и собствено жилище...

Отначало работех от къщи, а когато бяха на 4 и на 7г., започнах работа. Не ми е минавало през ум да се връщам при нашите. Само лятото са при баба си за месец-два.
Не ми е било кой-знае колко тежко. Свиква се, въпрос на организация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия