Коледа 2019/2020

  • 129 251
  • 1 921
# 900
Аз ползвам най-обикновени формички за сладки.
Виж целия пост
# 901
Значи, за догодина се организирайте да ви пратя малко дулсе де лече от тук. 430 г струват 2,80 евро! само такова ползвам, страхотно е и за слепване на сладки, и за торти, за много неща( включително ММ го яде от буркана, когато го гони глад за сладко).

Скрит текст:
Виж целия пост
# 902
като гледам, без глутен, без палмово масло(?)...
Simple Smile ще се изненадаме вкусово Simple Smile
Виж целия пост
# 903
Прекрасни са , може ли линк към рецептата за меденки 😌
Благодаря! Правя меденките по рецепта от моето детство, която знам от майка ми. Преди години сравних с рецептата, която из форума е известна, като "Меденките на Джема" и се оказа, че почти нямат разлика.
Да, и моята е от тефтера на мама. Съфирумките, я набедиха за моя. Simple Smile
Виж целия пост
# 904
Добри благодаря, но ще се въздържа от тези с пружинката (такава ми е Джинджъра и не е много удобна). Формички за рязане си имам и за линцерите също, ама такива хубави бисквити с печати показахте, че очитеми останаха в тях... Ще продължавам да се оглеждам.
Виж целия пост
# 905
проверих - свършили са.
Simple Smile останали са им само сиви силиконови подложки, червените гладки силиконови точилки и няколко силиконови формички-елхички.
много сладкарки има Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 906
Някой по-напред пита колко издържат капучиновите звезди, но не мога да намеря кой. Моите звезди издържаха хубави, свежи 2-3 дена. Събота ги правих, днес сряда са ми сухи. Споменах че няколко залепих с шоколад, т.к. ми свърши марципана. Те са ми още свежи. Другите с марципана станаха сухи, та като камъчки. Държа ги в тия металните кутии за сладки на кухненската маса. Според мен, така трябва да се организира човек, че звездите трябва да се правят няколко дена преди Коледа.
Виж целия пост
# 907
http://cookibooki.bg/index.php?route=information/contact варненски голям сайт, няма ли печати.
Виж целия пост
# 908
Някой беше споменал, че ОТ Пепко е купил печати.
Виж целия пост
# 909
аз го казах. купих си на 9.12, а сега са свършили в нашия магазин.
Sad
Виж целия пост
# 910
Благодаря, Вики, аз питах за купучиновите звезди. И добре, че писа понеже бях заредила продуктите и мислех днес да ги правя.
Виж целия пост
# 911
В бонбоните с бишкоти на Марчева, мога ли да заменя кафето с нещо? Благодаря!
Виж целия пост
# 912

Днес направих втора партида Коледни сладки - Напукани червено кадифе
Скрит текст:

брашно - 4 чаени чаши
какао - 2 супени лъжици
захар - 1 чаена чаша
ванилии - 2 броя
бакпулвер - 2 чаени лъжици
сол - 1/3 чаена лъжица
олио - 1/2 чаена чаша
яйца - 3 броя
пудра захар - 1/2 чаена чаша
сладкарска боя - червена
прясно изцеден сок от 1/2 портокал
есенция ром - 1 брой

Първата стъпка от рецептата за червени сладки Червено кадифе е подготвянето на течната смес. Всички продукти трябва да са на стайна температура. Разбивате яйцата, заедно със захарта, ванилията, постокаловия сок и есенцията ром с помощта на миксер, тел за разбиване или пък просто с вилица. Добавяте олиото и отново разбивате. Пресявате брашното, заедно с какаото и бакпулвера и солта.
Малко по малко, при непрекъснато разбивате добавяте сместа с брашното към течната смес, добавяте и червената боя. Може да ползвате както течна, така боя на прах. В началото разбивате с миксер или тел за разбиване, но към края е най-добре да разбърквате с лъжица, тъй като сместа става много гъста. Полученото тесто слагате в торбичка и прибирате за минимум 30 минути в хладилника. Може да приготвите тестото, да го приберете във фризера и да изпечете сладките дори след няколко дни.
След около 30 минути извадете тестото от хладилника. Оформете топчета от тестото и ги оваляйте в пудра захар. Наредете топчетата в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете червените напукани сладки Червено кадифе в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 12 минути.

Оригиналнатаа рецепта:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B8%D1%84%D0%B5
Виж целия пост
# 913
И аз благодаря на Вики, че сподели за капучиновите звезди. Flowers Hibiscus
Благодаря и на Марчева за поясненията за кувертюра за бонбоните.Flowers Hibiscus
Домино, аз вместо еспресо, направих с редичко нес кафе . Дали няма да стане с какао?🤔
Виж целия пост
# 914
През годините съм купувала толкова формички за сладки, че са неизброимо много, по-малко от половината ползвам, но има тук може да се поръча и за 1 ден са при вас, те са сериозни и винаги са ми изпълнявали поръчките, също и отговарят на това което съм видяла на картинката, точни са.
https://www.pazaruvai-lesno.bg/za-kuhnyata/kuhnenski-prinadlezhn … i-prinadlezhnosti

 също и в Метро съм накупила метални кръгове , те са за оформяне на салати , но вършат прекрасна работа и за сладки, също има и правоъгълни метални които са изключително подходящи за SHORTBREAD  бисквитата, така че може да се погледне и там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия