Коледа 2019/2020

  • 129 316
  • 1 921
# 870
А това Дулсе де Лече става ли толкова гъсто, че да държи курабийки слепени, без да се разтича? Аз пък търся друго за слепване на звездите.
Виж целия пост
# 871
Направих бонбоните с бишкоти и орехи. Невероятно вкусни са! Marcheva, благодаря!
Измъчих се с кувертюра обаче. Имах един, който върши страхотна работа, но ми свърши и после купувах 3 различни вида и хвърлях. На големи боклуци попаднах. Накрая си разтопих шоколад и масло и ги топих в тази смес. Ще ги снимам после, като се втвърдят.
Виж целия пост
# 872
Извинявам се,ако е коментирано, но колко бройки излизат от една доза от Бонбоните с бишкоти и орехи и ако ги направя сега в събота или неделя дали ще изтраят до Коледа?
Виж целия пост
# 873
Аз направих 2 дози и излязоха около 60 бройки. Аз мисля за ги държа затворени в кутия в хладилника и се надявам да изкарат до Коледа.
Виж целия пост
# 874
Няма да издържат до Коледа, не се хабете. Най-хубави са на следващия или по следващия ден от приготвянето им.  Отделно хладилника разваля вкусовите качества на шоколада и аз специално зимата бонбони държа на терасата, за да са на студено.
Правила съм бонбони с марципан, те издържат повече, но пак не бих ги приготвила от сега.
Виж целия пост
# 875
Ето моята идея за слепване на меденки -  конфитюр от сини сливи, който направих на пюре с пасатора, смлени орехи и настърган натурален шоколад.
 Много добре се получи, поне според мен.
Виж целия пост
# 876
И аз много се измъчих при потапянето в кувертюр на бонбоните с бишкоти и маскарпоне. Купих от Лидл два вида , с различно съдържание на какао. Проблемът беше, че много бързо се втвърдяваше кувертюра и ми беше трудно да овалвам бонбоните в него. Та, аз ли нещо грешно правех или така трудно се работи с кувертюр (изпълних точно рецептата)?
Бонбоните направих в неделя, днес бяха още по-хубави. Мисля пак да направя два-три дни преди Коледа.
Във фризера вече отлежават три вида теста (по 1/2 доза ванилени кравайчета и линцери и 1 доза шоко нус кугели). Тези дни ще ги изпека.
Виж целия пост
# 877
А това Дулсе де Лече става ли толкова гъсто, че да държи курабийки слепени, без да се разтича? Аз пък търся друго за слепване на звездите.
Ще покажа още веднъж какво Дулсе де Лече ползвам, то е много гъсто,  близко е до Нутела, но с една идея по гъсто , изключително подходящо за слепване на всякакви сладки,  не се стича!! , а на вкус е повече от разкошно, .. карамел . Не съм ползвала руското, може и да става, но няма да правя експерименти , нямам нерви след това да се дразня. Ето го, продава се в Метро, около 10 лв/бурканчето, испанско е. До момента винаги се зареждах от чужбина, но вече се продава и у нас, за голямо мое удоволствие. Дулсе де Лече е много подходящо за пълнеж на торти... и ... още разни сладкарски.
Също ползвам кувертюр от Лидл, до момента не съм имала оплакване, а за да не се сгъстява се държи в топлата вода от водната баня, а ако се сгъсти отново се поставя на котлон, за кратко.
Шоколад не се държи в хладилнк. БАнбонките ще ги приготвя няколко дни преди Коледа

Светлица, благодаря!

Скрит текст:
[/spoiler].

Виж целия пост
# 878
Аз никога не съм ползвала кувертюр за овалване на бонбони. Вземам все един шоколад около 70% какао от Лидъл, разтопявам на водна баня и добавям 1 с.л. олио. Масло не, втърдява.
Като започва да стяга шоколада пак минавам през водната баня и продължавам.
Виж целия пост
# 879
Традиционна сицилианска коледна бисквитка


 Simple Smile
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 880
Марчева, тези сицилиански бисквитки изглеждат разкошно. Май ще ги включа в списъка, който става все по-дълъг Simple Smile
До тук съм приготвила Коледни бисквитки с печат, линцери на Наталина и линцери с бадемово брашно, ванилени кравайчета на Наталина и ванилени кравайчета на Нудел, меденки на Джема, Маслени бисквитки с червени боровинки и нишесте, Капучинови звезди.
Предстоят Шоколадови сладки с фъстъчено масло, Финландски сладки с пълнеж, Двойно шоколадови напукани сладки, Браунис бисквитки, Ричиарели.
Виж целия пост
# 881
Колко време могат да се съхраняват забравените сладко-целуФки?
Ще правя втора доза. Комбинирам ги с ванилените рохлички за да не отиват зян жълтъците.
Виж целия пост
# 882
Въпрос към Марчева - целите лешници за върха на бонбоните Baci Perugina сурови ли са или леко запечени?

Снощи пекох до 2 ч. и аз. Днес продължавам Grinning Капучиновите звезди омекват ли като седят повече време? И някой правил ли е какаови Алфахорес?
Виж целия пост
# 883
Марчева, щото вече нямам за кога за тази Коледа и обмислям за Великден 😅
Правя с дулсе козунак, страхотно си отиват вкусовете, но за бисквитките се чудя дали няма да са твърде коледни с този канелен аромат 😏

Дулсе има и в Хит напр на една марка сладка,има ги и другаде - Bonne Maman
Виж целия пост
# 884
Здравейте. Аз съм много скарана в кухнята като цяло, но тази година искам да направя коледни сладки. Ще направя най-елементарно тесто, за да имам по-голям шанс да не го оплескам. Ще е с мед и кафява захар. Колко време преди Коледа да ги направя? В хладилник ли да ги съхранявам? Искам също така да опитам да ги поукрася малко с цвят. От къде да купя бои за сладки? Видях във фантастико, че има едни като маркери,но само 3 цвята. Става въпрос за нещо такова:

Приемам всякакви идеи и насоки.
Благодаря Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия