Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Санкции за продажба на питки без разрешително

  • 527
  • 7
Здравейте! Моето хоби е да правя питки. Много често правя за приятели, познати, познати на мои познати 😀, но напоследък започнах да се притеснявам защото в крайна сметка го правя незаконно. Живея в малко село и напоследък често има случаи на шивашки цехове, които пускат анонимни сигнали, за да си правят мръсно.Та въпросът ми е, ако някой натопи и мвн така възможно ли е да дойдат и да ме проверят вкъщи, и евентуално какви биха  били последиците?Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Никой не може да ти влезе в къщата за проверка ако ти не го пуснеш. Само със заповед за обиск от полицията, но той се вади трудно и по повод доста по-криминални случаи. Данъчните нямат право да влизат в къщата ти и имаш пълното право да не ги пускаш
Виж целия пост
# 2
Абе то си зависи,колко често и по колко бройки..
Щото ако всеки ден печеш по 20-30 питки за приятели...Хм..Нещата отиват към "бизнес"..
Виж целия пост
# 3
Плащат ли ти с пари? Предполагам ти дават някакви продукти за услугата. Не виждам проблем.
Виж целия пост
# 4
И как реши ,че й дават продукти ,а не пари ?
Виж целия пост
# 5
Писах, че предполагам. Авторката не се включва да поясни.
В малките села много хора са безработни и обикновено така си правят взаимно дребни услуги - една шие, друга подстригва, трета прави питки и торти, четвърти ремонтира, други имат ниви, земи в кооперация или гледат животни, и си плащат с продукти. Това съм чувала.
Ако авторката прави големи количества хляб, питки и закуски всеки ден и ги продава, естествено ще трябва да има фирма, разрешително, касов апарат, одобрено помещение, здравна книжка, да води счетоводство и да плаща данъци.
Виж целия пост
# 6
Ами не смея да им взимам пари, но всеки ми дава поне продуктите да си покрия
Виж целия пост
# 7
Т.е.,вземаш пари.
Не знам..Ако някой реши да те натопи и да ти направи мръсно,може и  да успее..

Най-чиста работа е да ги караш да си купуват сами продуктите и да ти ги носят.Ама поне тока да може да си покриваш..Объркано..Ако е 5-10 пъти в месеца,едва ли е проблем,но ако е ежедневно,тогава мисля,че да.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия