Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 6

  • 35 933
  • 723
Заповядайте в новата тема


Старите теми :
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
тема 5
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата!

Да продължа дискусията с шините. Скоро предстои да ги сваляме. Още ги носи 2 нощи седмично, защото много късно смени последните зъби, а кучешките не са пораснали. Някой след свалянето на шините наблюдавал ли е регрес?
Виж целия пост
# 2
Не съм сигурна, че мога да помогна за регреса с шините, но лятото нашата ортодонтка ни беше дала ключе с указания как да ги нагласявам и аз успях да объркам нещо, та се бяха върнали назад нещата. Но и при моята щерка има доста работа. Ще носи шини поне до 15.

И да се оплача. Май виждам първи признаци на тийн драма - лошо настроение, "не я обичам", крясъци и нервни изблици и след 15 минути все едно нищо не е било. Още не знам как да реагирам.
Виж целия пост
# 3
Настроенията и при моята госпожица (12 г.) се менят често. Засега не обръщам внимание. Обяснила съм, че бушуването на хормоните не е оправдание за лошо държание, мен също ме блъскаха здраво след като родих сестра й, но не съм се тръшнала сякаш ще свършва света. Та така, само за баща й ми е мъчно с толкова неуравновесени жени наоколо Simple Smile
Джина, при нея любовните трепети са на лице от това лято. Гаджето е година и половина по-голям и е много готин, супер възпитан и внимателен към нея. Тя всичко си разказва, защото знае, че го приемаме нормално. Целувките са само по бузата засега, държат се за ръце, ходят на разходки и на кино. ФБ драми и снимки няма, защото и двамата нямат профили, той не ползва и вайбър, така че няма и безкрайни чатове. Но пък много дълго говорят по телефона, защото учат в различни училища. Сладки са ми и се радвам, че тя не се притеснява да споделя, дано да продължи така.
Виж целия пост
# 4
Ronique, надявам се на такъв вариант, ама де да знам, със съвременната младеж Close Моите засега изглеждат непукисти на тази тема, но да видим докога. Аз бях голяма драма, дано не са на мен Simple Smile
По този повод питам сина (те са близнаци със сестра си) - какво правят като са гаджета това момче (съученика) и приятелката му - "Ами какво, същото като сестра ми и нейната приятелка - по цял ден говорят по телефона" Laughing И за целувките го питам - баща му казва ли му нещо като ги е видял _ "Той не ги е видял, той не знае, че има инстаграм" Rolling Eyes Така че и за това им нямам много доверие - имат си таен живот някои деца. Например една приятелка на дъщеря ми си беше качила доста провокативна снимка в инстаграм, аз питам малката - "Това майка й видяла ли го е Flushed", защото доколкото познавам майка й, няма да я потупа по рамото, тя казва, че знаела. След няколко месеца случайно в разговор с майка й разбирам, че не знае за тази снимка и ме пита виждала ли съм какво е качила, че някой  й бил казал за такива снимки... Абе, много се надявам нашите да са от споделящите и разумните, но не разчитам на 100%.
Виж целия пост
# 5
Относно любовта....Имаше гадже миналата зима.Само гушкане и държане за ръце.Приключи за месец идилията.Преди няколко месеца едно момче от квартала я беше поканило на разходка.Тя будалата не разбрала,че е среща до момента в който той се опитал да я целуне с език:) Тя беше в потрес и реши,че повече такава гадория няма да позволи някой да й причини:)))
Виж целия пост
# 6
Относно шините, има регрес и то какъв. Дъщеря ми ги носи не особено редовно от 9 до 11-годишна възраст. Почти се бяха оправили и захапката и кривите зъби. Лятото реши да не ги носи само на морето, после само докато е навън с децата и така в един момент започнаха много да й убиват и накрая съвсем ги махна. И така само за два месеца неносене нещата се върнаха почти в изходно положение. Сега отново ще слагаме шини, но чакаме да дойде лятната ваканция,  че да не й се подиграват. Обещала е, че вече ще бъде съвсем сериозна.
Виж целия пост
# 7
Благодаря за темата.

При дъщерята вероятно ще се наложи слагането на брекети.

За гаджета, няма до момента на 12г и половина почти.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за новата тема!
Дъщеря ми носи шини от 4 години /и горни, и долни/, слага ги само вечер и определено има голяма разлика в изправянето; бавно става при нея, защото бавно й падат млечните, половината не е сменила още.

За гаджета още не се вълнува - миналата година имаше едно "харесване" на момче от каратето, но то пък от София, и се виждаха 3-4 пъти годишно по състезания, писаха си известно време и стигнаха до извода, че разстоянието пречи Wink Оттогава не е споделяла някого да харесва.
Виж целия пост
# 9
... Сега отново ще слагаме шини, но чакаме да дойде лятната ваканция,  че да не й се подиграват. Обещала е, че вече ще бъде съвсем сериозна.
При вече констатирания при нея бърз регрес, аз не бих се съгласила да изчакваме лятната ваканци... дотогава са едни ми ти 6м и регреса ще е още по-голям, а ваканцията е само 2,5-3м. А след нея пак ли 9м няма да се носят? Говори си и с нея и с ортодонта какво и как да предприемете Hands V
Скрит текст:
При сина ми сложихме първия ден на пролетната ваканция, че да има седмица време да свикне, ако му се гади, за фъфленето и т.н. Точно толкова си му трябваше. През същата пролетна ваканция още 3 деца бяха сложили... носиха си ги упорито всички и през лятото и през следващата учебна година. Оправиха се нещата напълно. Тези, които си ги носеха само вкъщи после и брекети сложиха, че за 3 години със шини нищо не се беше променило.
Виж целия пост
# 10
Няма гадже моята дъщеря и се надявам да няма скоро.
Виж целия пост
# 11
Ние брекети имаме от 1 година. Нямаше проблеми със съучениците.
И любовни трепети все още няма... та засега сме ОК.
Ronique ние също вкъщи сме 3 жени и горко му на моето мъжле.. 😁

Благодаря за новата тема! 😘
Виж целия пост
# 12
От 3 седмици е с брекети, смях и подигравки няма, но голям кеф да си избере цветовете. Подарих и машинка за флосване с вода, чудя се дали да не и взема и хубава електрическа четка за зъби за Коледа.
Гаджета и момчета не забелязва, в края на Януари ще навърши 12 год.
Виж целия пост
# 13
И моята е така с цветовете на ластиците на брекетите. Ама и ортодонтката й върви по гайдата и всеки път мислят,избират.
Никакви проблеми нямаме с брекетите. Носи ги от 9 месеца и резултатът е впечатляващ. В училище беше първа и много я разпитваха съучениците, а тя се кефи на много внимание.

Гадже няма,но си харесва едно момче от класа от няколко години. Чак сега си призна открито.
Виж целия пост
# 14
Относно брекетите- как става почистването/ миенето на зъбите с тях?
Понеже и на нас ни предстои и ортодонтът със сигурност ще обясни, но аз искам да имам някакво инфо предварително, та моля да споделите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия