Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 6

  • 30 769
  • 670
# 30
Не обяснявайте с лека ръка как се оправят кариеси. Последиците могат да бъдат много сериозни. Затова брекети трябва да се пставят само при крайна необходимост, а не като мода. Болните зъби изобщо не са безобиден проблем. А веднъж ремонтиран зъб го влачиш доживот с проблеми. Коронки, импланти......Повярвайте, няма нищо по-хубаво от собствените ви зъби. От опит го казвам.
Виж целия пост
# 31
Като цяло всичко в този живот носи риск. А за брекети като аксесоар мисля, че всички тук сме на едно мнение. И все пак за мен рискът от кариеси и този от неправилната захапка са несравними. Да не говорим, че неправилна захапка увеличава значително риска от кариеси. Коментарът ми беше почти хипотетичен, защото потребителката преди мен говореше за леко неправилна захапка - според нея, без да са посетили ортодонт. Може да няма реален проблем, а може и да е значително по-сериозен от лек.
Виж целия пост
# 32
Мисля че за мен става въпрос. Посетили сме ортодонт. Беше на 14. След преглед и клнсултация каза, че е хубаво да се види как е положението и че с разтежа на челюста вериятно всичко ще се оправи. Проблемът идваше от прекомерно дългите два предни горни резеца и двата долни кътника. Посетихме за втори път преди 2 месеца. Захапката е почти идеална. Остова друката между предните два зъба, но това си е козметичен проблем. На мнение съм, че ако няма опасност за здравето, не трябва да се променя подредбата на зъбите или да се насят за незначителни проблеми. Смятам, че при козметични дефекти на зъбите брекетите могат да навредят повече, отколкото да помогнат.
Виж целия пост
# 33
На мен пък ми харесва разстояние между предните два зъба Simple Smile Е, не знам дали е проблем, но ако не е, не виждам защо трябва да се събира. Дъщеря ни имаше доста разстояние, но вече й се събраха зъбите. Е, поне има бенка над устната Smiley Която тя, разбира се, не харесва Satisfied
Виж целия пост
# 34
Зависи колко са козметични дефектите, но и аз споделям мнението на Яна.
Направо съм в шок дете да има толкова кариеси от брекети само за две години. Ми това е като да избодем очи вместо да изпишем вежди. Аз нямам толкова кариеси за целия си живот, а съм на 40.
Виж целия пост
# 35
При моето дете причината за разстояние между горните предни резци се оказа къс френулум, за съжаление го открихме едва след като следващите резци пораснаха накриво. Коригираха го с безкръвна лазерна намеса и постепенно разстоянието се стопи.
Виж целия пост
# 36
Yana, написала си, че дъщеря ти е отказала да ходи при ортодонт, затова останах с впечатление, че ти си я диагностицирала. Не разбрах, че все пак сте посетили специалист.

Аз като тийн имах редовно кариеси и без да съм носила брекети. От седми клас, та докъм 22-3-годишна минимум 2 на година не ми мърдаха, а някои години и повече. От тогава нямам нито един вече години наред. Не мисля, че съм променяла устната си хигиена.
Виж целия пост
# 37
В класа на дъщеря ми все повече момичета са с шини или брекети. Бихте ли ми дали координати на стоматолог в София, при който да я заведа, защото определено има нужда, а есента ми казаха, че има време т.е. малка е още
Виж целия пост
# 38
По препоръка на майка от форума ходихме и избрахме д-р Наджакова. Кабинетът ѝ е на ул. Иван Вазов.
Правих консултация и с д-р Меликсетян. Впечатленията ми от нея също са положителни, но местоположението на кабинета на Наджакова ни е по-удобно.
Чела съм добри отзиви за д-р Яна Пападопулу.
Виж целия пост
# 39
Ние приключваме лечение при д-р Куюмджиева. Проточи се малко повече заради закъснялата смяна на млечните зъби. Иначе видимите дефекти се решиха за 4 месеца. После носи шините само вечер , през вечер и от повече от година - 2 пъти седмично.
Виж целия пост
# 40
Били сме на коснултация при Румяна Маринова, също при Яна Пападопулу.
Виж целия пост
# 41
Мами, не забравяйте, че при израстване на мъдреците, обикновено, разстоянието между предните зъби намалява или изчезва.
Виж целия пост
# 42
И на моята дъщеря ще се наложи да слагаме скоби. Чакаме да израстат всички зъби.
Виж целия пост
# 43
Благодаря много за координатите на ортодонти. А можете ли да споделите някакви цени - преглед, шини? Психически да се подготвя Laughing
Виж целия пост
# 44
Дъщеря ми я водя на ортодонт про д-р Моллова.
Панорамна снимка 25 лв
Профилна снимка 25 лв

След тях назначи прогнозно лечение(при всеки е индивидуална) от 27 месеца,  ще струва 2700 лв. Плащаме по 100 лв на месец при всеки преглед.
Сложи ги на 10.09 тази година.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия