Рецепти за православни пости 2020 година

  • 22 784
  • 190
# 105
Пълнени чушки ( ориз, зелен лук, моркови, гъби, подправки ) заливка доматен сос.
Виж целия пост
# 106
Аз направих тиквички на тиган, зелен боб на фурна и 3-4 чушки, опечени на котлона. Ще направя по една салата със зеленолистни и ще добавя хумус.
Виж целия пост
# 107
Жена ми е намерила от някъде пълнозърнеста арпа-фиде без яйца - ще я правя с гъби и домати на яхния.
Виж целия пост
# 108
Лек и спасителен пост.
Аз нищо не готвих специално днес, карахме на салата домати, краставици и маслини. Все още не съм прегладняла за готвено. Но утре може би ще правя паста със скариди и тиквички.
Виж целия пост
# 109
Утре мисля да правя гъби с кафяв басмати, салата. Днес готови фалафели с хумус, салата, пълнозърнести пита бред, салата, маслини.
Виж целия пост
# 110
Аделинда, по каква рецепта правиш фалафели? Моите станаха много странни последния път. Печени бяха и станах ронливи.
Виж целия пост
# 111
Готови ги бях взела. Иначе киснене на нахут, мелене, подправки. Може и такъв от консерва, да се добави към сварен сладък картоф или подобно. Едните които ги купувам готови са такива и са много вкусни. Също кориандър им слагат.
Виж целия пост
# 112
Аделинда, по каква рецепта правиш фалафели? Моите станаха много странни последния път. Печени бяха и станах ронливи.

Rochellka, хвърли едно око на тази рецепта.
Виж целия пост
# 113
Моите печени фалафели също стават сухи, но с по-сочна салата комбинирани, това не е проблем.
Накисвам нахута поне 24 часа във вода и малко сода. Плакна много добре. Смилам в кухненския робот. Добавям на ситно магданоз, кимион, сух кориандър, 1 глава лук, лимонов сок, малко сол. Печа ги на кухненска хартия, поляти със зехтин.
Виж целия пост
# 114
За фалафели вече ползвам само готовите смеси от арабските магазини. Родих се, откакто ги открих и винаги ги пържа, защото иначе стават наистина много сухи. Вкъщи има кафяв боб яхния и ориз със спанак.
Виж целия пост
# 115
Здравейте, някой може ли да ми препоръча изпробвана рецепта за постен хляб в хлебопекарна? Ако е поне отчасти с пълнозърнесто брашно, още по-добре 😊 Благодаря много!
Виж целия пост
# 116
Че то хляба си е постен. Без мая и олио ли те интересува?
Виж целия пост
# 117
Че то хляба си е постен. Без мая и олио ли те интересува?

Огромна част от рецептите за машина за хляб не са. Имат прясно мляко, сухо мляко, кисело мляко, яйце, айран, масло и какво ли не.

На ръка меся хляб съвсем класически. Наясно съм, че е постен 🙂 Просто искам изпитана рецепта, без животински продукти, специално за машина за хляб.
Виж целия пост
# 118
Ами никога не съм правила с кисело ляко хляб. Правила съм и на пекарна, ама аа сега де, по каква рецепта. Има тема за машина за хляб, там момичетата/момчетата ще помогнат.
Виж целия пост
# 119
Че то хляба си е постен. Без мая и олио ли те интересува?

Огромна част от рецептите за машина за хляб не са. Имат прясно мляко, сухо мляко, кисело мляко, яйце, айран, масло и какво ли не.

На ръка меся хляб съвсем класически. Наясно съм, че е постен 🙂 Просто искам изпитана рецепта, без животински продукти, специално за машина за хляб.
Аз пък никога не съм ползвал специални рецепти за машината. Винаги съм си карал с моите си. Проблема е, че при машината първо кипваш течностите, после брашното и най отгоре маята и после дебнеш да улучиш консистенцията на тестото. Един път като я докараш после оставяш машината да си се оправя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия