За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 199
  • 737
# 135
Това казвам. Ползвам хубаво тъмно какао и цветът му надделява. Има едно евтино, светло на цвят. С него ще стане. Но защо да ползвам боклуци..
Никога не съм ползвала евтино какао. Дали не е от боята? Аз ползвам на прах, а ти?
Виж целия пост
# 136
На прах ползвах като правих тортата. А сега за напуканите сладки - от течната на Лидъл.  Все ми е кафяво. Явно малко боя съм слагала ли, но като не искам да прекаля с химията...
Виж целия пост
# 137
Днес нещо не уцелих сиропа на баклавата. Явно прекалено рядък го направих и стана една вътре като разкашкана и прекалено водниста и блудкава ...
Дали има начин да я оправя, че не ми се е случвало досега?
не.
Боята в Лидъл не е хубава. Купувам си от сладкарските сайтове, има разлика. Ползвам хубаво черно какао, с висок %,  но сладкишите си червенеят - кексчета правех редовно. Да не казвам, че  на едното дете, прекалило с червените мъфини  му се оцветиха и изпр.....та, което яко ме стресна в началото.
Ако не искаш да прекалиш с боята, ползвай сок от червено цвекло - май при Бети имаше подобна.
 
Преди дни видях част от рецепта на Стоян и Лора.Топчета оваляни в копър.Разбрах,че има сельодка,настъргани яйца и картофи....Някакви идеи -какво друго?
такива топчета съм правила от сирена различни, оваляни на топчета , после оваляни в разни подправки - копър, магданоз, сусам, или червен пипер.  https://mysweethobby.blogspot.com/2014/01/topcheta-ot-sirena.html Можеш да ползваш всякакви сирена и малко цедено мл яко, или крема сирене за сплотяване на сместа. 
ето и лабане http://pep-4o.blogspot.com/2016/11/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 138
Благодаря!Ще опитам със сирената,
Виж целия пост
# 139
Здравейте. Може ли да ми дадете идеи как да сготвя месо от диво прасе в глинен гювеч?
Виж целия пост
# 140
http://pep-4o.blogspot.com/2009/07/blog-post_4207.html?m=1
Но тук имам още глигански рецепти погледни и тях http://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_21.html?m=0
Виж целия пост
# 141
Група
За първи път смятам да правя лазаня и имам няколко въпроса.Взех кори за лазаня от Била без варене.Чета противоречиви мнения дали да ги обработия преди да ги сложа във фурната,независимо че са без варене.Дали да не ги потопя във вряла вода за минута преди да ги наредя?И в болонезения сос колко сол слагате 1 чл малко ли ще или много?(малко тъп въпрос,но ме е страх да не е безсилно или обратно).
Мисля тази рецепта да ползвам
https://recepti.gotvach.bg/r-11721-Лазаня_с_кайма_и_сос_Бешамел?l=1#prep
Благодаря предвалително
Виж целия пост
# 142
Доколкото я правя , с тази рецепта ще е суха , правя с почти литър мляко , оставам за кафето на гостите си, и пак идва мааалко сухо.Видях някъде да се слага по малко вода на всеки ред  кори или да се потопяват за секунди във вода. Но не съм спец готвач ,нагаждам по наш вкус.И никога не събирам всичките кори от Стела , с нея правя. ОТ два пакета три пъти.
Виж целия пост
# 143
Аз леко заливам с вряща вода от каната на всеки ред и не варя корите.
Виж целия пост
# 144
....Дали да не ги потопя във вряла вода за минута преди да ги наредя?И в болонезения сос колко сол слагате 1 чл малко ли ще или много?(малко тъп въпрос,но ме е страх да не е безсилно или обратно). ...
Топни ги във вода за секунди, не минута... колкото да се намокрят.  И после ги покривай хубаво със сосовете, особенно последния ред.
И в единия и в другия сос сложи сол - по ваш вкус.  Какво значи да е "безсолно или обратното", та няма ли да пробваш?! Слагаш малко сол, опитваш и т.н. докато ти хареса.
Виж целия пост
# 145
Група
За първи път смятам да правя лазаня и имам няколко въпроса.Взех кори за лазаня от Била без варене.Чета противоречиви мнения дали да ги обработия преди да ги сложа във фурната,независимо че са без варене.Дали да не ги потопя във вряла вода за минута преди да ги наредя?И в болонезения сос колко сол слагате 1 чл малко ли ще или много?(малко тъп въпрос,но ме е страх да не е безсилно или обратно).
Мисля тази рецепта да ползвам
https://recepti.gotvach.bg/r-11721-Лазаня_с_кайма_и_сос_Бешамел?l=1#prep
Благодаря предвалително
Не, недей да обработваш предварително корите, сурови се ползват. Трябва да имаш бешамел от 1 литър мляко, а солта вече си е на вкус, но 1 ч . л е добре да има, после допълваш.
Ще ти пусна една рецепта за - Канелони с кайма и сос Бещамел , по нея ще се ориентираш, кое как се прави, общо взето е едно и също, едното е пълнено, другото е на редове, колко бешамел  да имаш и погледни, .. рецептата е със сурови канелони,  също необработени предварително. Никога не обработвам предварително пастата, не е необходимо.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_809.html
Виж целия пост
# 146
Момичета, може ли рецепта за класическа вкусна яхния от боб? Няколко пъти правя досега и все не е това, което търся като вкус.
Виж целия пост
# 147
Аз накисвам боба от предния ден. После отцеждам и слагам с нова вода да ври, заедно с лука.  Когато е почти готов, добавям морков, чесън , чушка, целина - корен и листа, джоджен и девисил и олио - доварявам още 15-20 минути или до готовност.
Виж целия пост
# 148
Благодаря много на всички за съветити
Виж целия пост
# 149
Варя боба в тенджера под налягане, след като е бил накиснат поне 12 часа. Малко като поври, изключвам котлона, като излезе парата отварям тенджерата и измивам боба с няколко води, като бъркам с ръка и леко претривам през пръстите, така излизат люспите. И така - няколко пъти. При всяко наливане на вода, те изплуват отгоре. После слагам да ври с нова вода, като добавям морков, чушка (сушена най-вкусно), домат, лук, джоджен. Като се свари, добавям още джоджен. Запържвам брашно и червен пипер. А мъжът ми много обича да запуржи една глава  лук, като сложи и нея, така бобът сладни и става много вкусен. Чесън понякога слагам, аз на всичко го харесвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия