За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 016
  • 737
# 675
Имам еклери за пълнене.Искам да ги напълня със солена плънка,но са много чупливи.Какво да ги направя  за да мога да направя дупчица .
Не може ли да се изреже капаче отгоре, но не до края и с лъжичка да се напълнят, и затворят с капачето.
Аз винаги така ги правя.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 676
Момичета, как приготвяте ризото със зеленчуци и ризото с гъби? Моля за изпитани рецепти?
Също и за спагети със зеленчуци?Simple Smile
Подавам ризото с манатарки, шунката която виждаш спокойно можеш да не я ползваш, въпрос а избор е

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_39.html
Показвам паста с песто, кедрови ядки и домати

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_458.html
Аз съм в търсене на хубав тъмен балсамов оцет. Веднъж бях взимала някакъв с вкус на карамел и не толкова кисел, но изобщо не помня какъв е бил и оттогава все не мога да оцеля. Моля ако сте срещали такъв, споделете. ☺️
Хубаво балсамико има в итал. магазин - Пулия - то трябва да пада тежко, гъсто и най-доброто е от Модена. От там го купувам. В Лидл са пуснали,  пише , че е от Модена, но не е толкова, тежко, гъсто това е така защото не е от най-добрите, има си различни видове, вкл . и балсамико престояло 10 години, това са разликите в добро, най-добро и съответно цената.
Виж целия пост
# 677
Помощ!Трябва да си направим оризово брашно,нямам възможност да тичам по магазините.  ..

Глутена не е проблем! Искаме да пробваме нещо ново от ориз! ...
Изглежда, че не е спешно и наложително (както се предположи от 1я пост), та явно е най-добре да изчакате възможност за пазар. Wink
Виж целия пост
# 678
Е да, на пазар ще се ходи .Но предполагах че тук ще има някакво предложение .
Виж целия пост
# 679
Питка без глутен е трудна работа.
Виж целия пост
# 680
Нищо от изброените неща не става с оризово брашно.
Има едни японски сладки мочи, но за тях трябва брашно от леплив ориз.

С него се правят палачинки или се добавя към безглутенови теста за спойка.

Направи мляко с ориз 😀

Иначе аз правя кюфтета: останал варен ориз, настърган кашкавал, яйце, галета, магданоз на ситно. Гъсто става, но се слагат с лъжица и се пържат.
Виж целия пост
# 681
Купи и червена леща и си направете тези ароматни крекери:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D1%89%D0%B0     Правила съм подобни бургери, само че с намачкан размразен грах и царевично брашно, плюс малко доматено пюре... въпрос на импровизация с наличното.
Виж целия пост
# 682
Имам еклери за пълнене.Искам да ги напълня със солена плънка,но са много чупливи.Какво да ги направя  за да мога да направя дупчица .
нямаш ли шприц с тънък накрайник? Слагаш плънката вътре, добре намачкана/пасирана и ги инжетираш Simple Smile

оризовите сладки на Дани https://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%8 … D0%B8%D1%82%D0%B8 На нея може да се довериш за рецептата.
Виж целия пост
# 683
За какво се използва сироп от нар? Мислех, че е сладък, пък той се оказа кисел.
Виж целия пост
# 684
За какво се използва сироп от нар? Мислех, че е сладък, пък той се оказа кисел.
Този който ползвам е с приятно кисело сладък вкус, много го харесвам основно за зелена салата, а и не само.
Виж целия пост
# 685
Благодаря, marchеva14! Има сладка нотка, да.
Виж целия пост
# 686
за зелени салати, да и за мариноване на месца разни Simple Smile
Виж целия пост
# 687
А трябва ли да го разреждам с нещо при мариноване или сипвам и размазвам по месото? И още един малко шантав въпрос. Купих си керамична поставка като пеперуда. От едната страна е корк, а от другата е като плочка за баня. От коя страна да слагам горещи съдове? Страхувам се да не я пукна, ако е откъм рисуваната.
Виж целия пост
# 688
Разреждаш с малко олио или соев сос или друга течност с която Мариноваш, защото самият той е гъст
Виж целия пост
# 689
Откакто "открих" соса от нар вече не купувам оцет,използвам го за всичко,за което бих ползвала оцет,че и повече...Освен за дресинг за салати,го слагам и в маринати за месо заедно със зехтин,лимонов сок,соев сос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия