За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 968
  • 737
# 45
и според китайските готвачи е така - бързото пържене в много мазнина за кратко не е вредно, затова и ползват уок тиганите - повече мазнина на дъното, нагряване и от страните на съда.
Но дали ще яде пържено, или не - всеки си го преценя сам.
Виж целия пост
# 46
Пепчо, така е. Затова много рядко го правя. Колко олио е поело виждам, след като прецедя мазнината после. Когато е в тиган, все се налага да доливам и отива много повече.
Виж целия пост
# 47
Благодаря за рецептите за тиквичките чипс, много вкусни станаха! Влизат ми в репертоара Grinning
Скрит текст:

Малко са неугледни, но супер вкусни и хрупкави, не може да спреш да ги ядеш...

Обаче - как го правят в ресторантите в такива индустриални количества? За 3 малки тиквички доста се повъртях... Може би твърде тънки ги нарязах.
Някой в ресторанта спомена, че се панират в нещо като рядко палачинково тесто - топят се с кошницата, изцеждат се... Някой правил ли е нещо подобно?
Виж целия пост
# 48
Изтървала съм ви в новата тема, но ви настигнах и имам въпрос. Трябва ми изпитана рецепта за свинско каре. Имам едно парче /цяло/ и го обичам, но все ми става леко сухичко. Благодаря!
Виж целия пост
# 49
то си е сухичко месо. Но така, оваляно в подправките и с карамелизирания лук , става добре.  http://pep-4o.blogspot.com/2011/05/blog-post_14.html  
но нарязано и в този сос е много по-сочно http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_19.html +
или филето а*ла Самурай http://pep-4o.blogspot.com/2017/09/blog-post.html
Виж целия пост
# 50
Изтървала съм ви в новата тема, но ви настигнах и имам въпрос. Трябва ми изпитана рецепта за свинско каре. Имам едно парче /цяло/ и го обичам, но все ми става леко сухичко. Благодаря!
Ето от мен за свинско каре, по принцип то с е по-сухо, от него стават разкошни шницели, но тук в рецептата е шпиковано с раните му работи. Виж -


Ето и шпиковано с аспержи

Ето и скалопини с лимон - много са добри

Свинско контрафиле на тиган със запечено Халуми


https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%8F%D1%81% … D0%B5%D1%81%D0%BE

Виж целия пост
# 51
Благодаря! Сега се чудя кое да направя...??? Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Филето става хубаво като се запечата за минута на силен огън в тиган, после се слага в нагрята на макс фурна в тавичка, която също е нагрята /за да не му падне температурата и да изтече сокът/. Налива се мазнината от запържването /лъжица-две/. Накрая слагам отгоре камембер или каквото меко сирене има, а понякога и гъбен сос и да се запече. Става много крехко.
А на шницели също е страхотно.
Шпиковано със сланина.
Увито цяло парче в бекон....
Виж целия пост
# 53
И аз правя скалопини с бяло вина...стават много вкусни.
Виж целия пост
# 54
Искам да направя канелени рулца с бутер тесто, но да не стават сухи и да ги полея отгоре с някаква глазура. Гледам разни рецепти, но ако са с глазура, са с обикновено тесто, ако са с бутер тесто, са без глазура. Притеснявам се ,ако съчетая две такива рецепти, дали ще се получи добър резултат? 🤔 Благодаря предварително! 🌹
Виж целия пост
# 55
глазура от пудра захар и лимон съм правила Simple Smile но тъй като ги обичам добре залети, на бутеррулцата се разтече, докато хапвахме - текстурата им знаеш е по-въздушна. Пробвай да залееш съвсем леко.
Виж целия пост
# 56
Здравейте момичета и момчета!

Един бърз въпрос: Ще правя супа от свинско месо със зелев сок. Може ли изпитана рецепта? Освен това вие застройвате ли такава супа, много различни мнения прочетох и чух.Simple Smile
Виж целия пост
# 57
https://www.24chasa.bg/Article/333845
По тази рецепта от нашия край  я правим.
Виж целия пост
# 58
Здравейте момичета и момчета!

Един бърз въпрос: Ще правя супа от свинско месо със зелев сок. Може ли изпитана рецепта? Освен това вие застройвате ли такава супа, много различни мнения прочетох и чух.Simple Smile
Аз не застройвам.Разреждам зелевия сок с вода да ми е добре на сол.Слагам вътре праз и малко ситно нарязано кисело зеле.След като заври добавям нарязани парченца месо.Когато месото почти готово добавям малко ориз(не обичам гъсти супи).
Виж целия пост
# 59
Идеи за хубав дресинг за салата цезар, но без яйца и аншоа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия