За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 325
  • 737
# 165
Какво кашкавал на фурна мога да направя със суха моцарела и скаморца? Замразих ги, че им изтичаше срока и...
Виж целия пост
# 166
Кръглата торта би станала такава, ако се ползва кръгла форма.
Виж целия пост
# 167
Здравейте, как да направя кръгла бисквитена торта (с ябълки и заквасена сметана), да не е продълговата, а кръгла
Thinking
Е, просто я правиш в кръгла форма/тава и си поиграваш с бисквитките. Wink  Друг вариант е да я направиш в по-голяма тава, макар и правоъгълна и като стегне торатата, да я изрежеш в кръг.
Виж целия пост
# 168
Ок, благодаря за съветите
Виж целия пост
# 169
Мога ли да замразя останала свинска шунка, нарязана на слайсове?
И да дам отчет за торта червено кадифе, която направих по рецепта от сайта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html?m=1, препоръчан в тази тема.Спазих всичко по рецептата за блатовете, но и моите се получиха кафяво, червеникави, особено по повърхността. При разреза се вижда малко по-червенеещо, но не е така наситено като от Неделята.Използвах какао от Лидл.Блатовете са крехки и трябва да се изчакват хубаво да изстинат, инъче се трошат. При крема малко промених обаче като добавих и кутийка маскарпоне. Тортата беше оценена от гостите на моя син като:"По-добра от оригинала", което много ме зарадва, но определено не е моята торта като вкус.
Виж целия пост
# 170
Тази рецепта ползвам и аз, но блатовете никога не са ми били трошливи, а супер сочни и пухкави. Не спомена каква боя използва.
Аз вече съм станала спец и пека един голям блат в тавата от фурната. После режа по размер и форма. От един блат за нова година направих 2 торти- едната с 2 и 1/2 блата, другата с 4. и дори замразих едно парче.
Виж целия пост
# 171
Използвах сладкарска боя от Кауфланд на прах. Сложих почти цялата. Суровото тесто се оцвети много добре, но след изпичане имаше кафявочервен цвят.Блатовете са наистина сочни и меки, някой спомена по-назад, че му се ронели и затова писах, че изчаках да изстинат. Инъче не съм имала проблеми с тях.
Виж целия пост
# 172
Не я знам боята, защото в нашия град няма Кауфланд. Важното е, че си я направила и е оценена. Аз съм правила и друга торта със същия блат, но без боята.
Виж целия пост
# 173
Моля за идеи как да приготвя бланширани скариди така, че да се яде и от деца. Благодаря.
Виж целия пост
# 174
Моля за идеи как да приготвя бланширани скариди така, че да се яде и от деца. Благодаря.
Че какъв е проблема?!
Поне моето дете яде такива открай време... Готвя ги за секудни, че нали са си почти готови. Запържвам  и ги поднасям такива или ги добавям в супа, като е готова вече.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 175
Моля за идеи как да приготвя бланширани скариди така, че да се яде и от деца. Благодаря.
Може да ги приготвите с ориз и риба. Съотношение ориз /вода 1:4. Около 200 гр риба, скариди, пиперка, тиквичка, морков, бульон или вода.
Аз не запържвам ориза. Директно слагате всички п- ти, след като е добавена водата. Скаридите сложете в  последните 5 мин. на готвене . Подправките са на вкус. Аз слагам бахар. Можете да импровизирате и с.др. зеленчуци - грах , маслини.
Виж целия пост
# 176
Търся рецепта за бял сос към кюфтенца /ще правя Кюфтенца с бял сос/.
Виж целия пост
# 177
За скаридите..https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BC%D0%BE% … D0%BE%D0%B2%D0%B5
Виж целия пост
# 178
Търся рецепта за бял сос към кюфтенца /ще правя Кюфтенца с бял сос/.
Аз ползвам същия като за пълнени чушки и за фрикасе - яйце/а, кис. мляко  и брашно, зависи колко гъст искам да е  и бульона от кюфтетата в случая.
Виж целия пост
# 179
Търся рецепта за бял сос към кюфтенца /ще правя Кюфтенца с бял сос/.
Аз ползвам същия като за пълнени чушки и за фрикасе - яйце/а, кис. мляко  и брашно, зависи колко гъст искам да е  и бульона от кюфтетата в случая.

Благодаря Hug
Моите кюфтета са готови в случая, харесаха си ги моите хора и затова само сос ще правя.
А как приготвяте кюфтетата, че остава бульон? Не се ли пекат?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия