За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 235
  • 737
# 225
Здравейте!
 Помагайте с рецепти за щука.
Досега винаги съм я пържила, но ми се иска ако може да я направя на фурна.
Виж целия пост
# 226
С доматен сос и лук плакия, но пържена е най-вкусна
Виж целия пост
# 227
Досега винаги съм я пържила, но ми се иска ако може да я направя на фурна.
Ако си готвила печена и друга бяла риба, можеш и щуката така.
Или  просто с лимон в коремчето и затворена в хартия... или да добавиш и картоф на шайби като канапе за рибата и друг зеленчук отстрани. Накрая може да отвориш хартията, да се запече малко.
Виж целия пост
# 228
По-лесно и здравословна е печена, ноооо пържена е най-вкусна. Иначе сол, лимон, черен пипер и печеш.
Виж целия пост
# 229
Направо съм бясна. Тръгнах да правя боб по тази рецепта https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D0%B1%D0%BE%D0%B1
Обаче след един час във фурната водата изобщо не е тръгнала да намалява. Какво мога да направя? Трябва да излизам, може ли поне да го допека после? Направо не мога да повярвам, от снощи се занимавам с тази глупост, киснене, варене, и най-накрая нищо. Повече боб - никога!
Виж целия пост
# 230
Рецептата си е добре, на мен бобът ти ми е съмнителен. След кисненето набъбна ли? И защо не го вариш на котлон, имаш много повече контрол?!
Виж целия пост
# 231
Ами набъбна след кисненето. В какъв смисъл на котлон? Аз го варих предварително, но не искам да е супа, затова го сложих във фурната. Какъв боб трябва да взема? Взех някакъв какъвто има в магазина. Маслен май пиеше на него.
Виж целия пост
# 232
Аха, извинявай, не дочетох рецепта. Ами тогава във фурната завря ли? Пък и си мисля, че ако е вече сварен боба, няма да поеме много от водата и ако ти е слаба фурната... Отцеди му малко от водата и го печи пак. Може да го оставиш за после.
Виж целия пост
# 233
Ами леко завря след 40 минути. Не съм спец, ама бях скептична как на 150 градуса извира 1 литър вода... Сега вдигнах на 200 и почна да си ври.. но сигурно минимум половин час ще му трябва..
Виж целия пост
# 234
Ами да.. то трябва първо да се сложи в гореща фурна и като заври, тогава да се намалят градусите и тогава се засича 1я  час.
Виж целия пост
# 235
Оооо, благодаря. Никога не бих се сетила... В рецептата пише просто да се пече 1 час на 150, въобще го няма това уточнение Sad
Виж целия пост
# 236
Аз я четох през простото рецептата... Така е, не е коректно написано.
Заедно стигнахме до решение (надявам се).  Ще ми е приятно да съм ти била полезна! Simple Smile
Иначе аз боб купувам от познати, взимам си през две години по 10кг. Средно голям, по скоро към дребен е. По принцип масления боб и изобщо по-едрите зърна са салатни сортове, което не значи че не стават и за яхния де. Simple Smile
Виж целия пост
# 237
Изключително много ми беше полезна! Благодаря Hug
Виж целия пост
# 238
Направих гювеч, но стана много безвкусен. Картофите са някак блудкави и все едно сварени с много вода. Как мога да подобря вкуса. С някакъв сос или.... Иначе мирише вкусно, но вкуса се губи Sad
Гювечът е картоф, морков, лук малко грах и наденичка.
Виж целия пост
# 239
moonriver, радвам се, пак заповядай! Simple Smile

zlplst, а  подправянето как е? И сос има ли или е сухо ястието? Можеш ли да отделиш картофите и да ги запържиш малко? А искаш ли да опишеш рецептата и стъпките?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия