За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 107
  • 737
# 270
Скоро в едно кулинарно предаване даваха как главния готвач на Кремъл прави медовик.
Масло, мед и конд. мляко беше крема.

Имам въпрос: като печа чушки на котлона и много мирише после. Проветряването не помага. Как отмирисвате?
Виж целия пост
# 271
Не ги пека на котлона, а във фурната, ама пак мирише, въпреки наличието на добър аспиратор.
Виж целия пост
# 272
Правих свински пържоли в зелев лист. Зелевият сок извря, самите сармички ги запекох повечко, но сега ме притеснява, че ще са станали сухи и листата и пържолите. Мога ли да поправя това?
Виж целия пост
# 273
Аз смятам, че ако месо е сготвено сухо, само сос може да позамаже положението. Wink Така или иначе на сармите им отива сос... Simple Smile
Виж целия пост
# 274
Аз смятам, че ако месо е сготвено сухо, само сос може да позамаже положението. Wink Така или иначе на сармите им отива сос... Simple Smile

Даа, не се сетих. Благодаря за идеята Flowers Hibiscus
Има една подробност при нас - зелевите листа ще ги ям само аз, а останалите ще ядат пържолките, защото не искат и да видят зеле. Затова какъв сос да направя само за пържолите, понеже на мен не ми пречи зелето и да е по-сухичко.
Виж целия пост
# 275
О, сосове... много...
Simple Smile  Два любими у нас:
- гъбен - запържвам лук, гъбите, сол и п-р, пресован чесън, масло, сос Уорчестър, горчица и течна сметана.
- синьо сирене  - на слаб огън слагам малко течна сметана и в нея раздробеното синьо сирене - да се стопи, после наливам още сметана, докато ми хареса на вкус и оставям малко да поври (на слаб огън и да се наблюдава), за да се редуцира течността и да се получи сос - този сос дори хора, които не харесват синьо сирене, го харесват много за месо.  Simple Smile
За рождения ми ден (наскоро) поднесох с този сос, а месото върху пюре от целина и ябълка - страшно се хареса от всички. Simple Smile
Виж целия пост
# 276
благодаря!
Виж целия пост
# 277
...............
Имам въпрос: като печа чушки на котлона и много мирише после. Проветряването не помага. Как отмирисвате?
Жестоко мирише и е страшно неприятно, после се перат пердета... не е за разправяне, затова съм си намерила лесен начин, купувам буркани печени чушки, без сол, без оцет, само натюр и съм си решила въпроса окончателно.  Купувам около 10 буркана и са ми напълно достатъчно за цялата зима, а и ми остават. Чушки не пека изобщо, даже и лятото. Буркани има с такива чушки не е проблем да се закупят.
Виж целия пост
# 278
О, сосове... много...
Simple Smile  Два любими у нас:
- гъбен - запържвам лук, гъбите, сол и п-р, пресован чесън, масло, сос Уорчестър, горчица и течна сметана.
- синьо сирене  - на слаб огън слагам малко течна сметана и в нея раздробеното синьо сирене - да се стопи, после наливам още сметана, докато ми хареса на вкус и оставям малко да поври (на слаб огън и да се наблюдава), за да се редуцира течността и да се получи сос - този сос дори хора, които не харесват синьо сирене, го харесват много за месо.  Simple Smile
За рождения ми ден (наскоро) поднесох с този сос, а месото върху пюре от целина и ябълка - страшно се хареса от всички. Simple Smile

Ще опитам да ги предложа у нас, на мен ми звучат много вкусно, но злоядите не знам как ще ги убедя да опитат  Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 279
Във фурната не ми харесват как стават, пердета нямам, буркани с чушки не искам, много са ми и не можем да ги изядем.

Няма ли антидот тази миризма? 😒
Виж целия пост
# 280
Имам въпрос: като печа чушки на котлона и много мирише после. Проветряването не помага. Как отмирисвате?
У дома с дифузер
На терасата (остъклена) ползвам подобно на това
Виж целия пост
# 281
Кое етерично масло премахва миризмата на чушки?
Имам портокал, лавандула, мога да си взема и от лим. трева...
Виж целия пост
# 282
Слагам каквото имам налично - друг начин да премахна миризма от скара, риба, чушки и др такива ароматни продукти не съм намерила.
Пробвала съм и с лимон на котлона (включен на най-слабо), но с етеричните масла е по добре 👌
Виж целия пост
# 283
Да ми предложите някакъв крем с тиква. Дояло ми се е нещо такова Simple Smile
Виж целия пост
# 284
Аз наскоро си пекох тиква, но я 'пресготвих' , намачках я хубаво с малко кис мляко и течен шоколад. Поръсих с малко орехи. Чук!
Става си точно кремче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия