Идеи за нещо със зрял боб

  • 6 678
  • 6
Имаме доста зрял бял боб и ми се иска да приготвя нещо по-завъртяно, а не обикновена манджа. Споделете някоя идея, моля!
Виж целия пост
# 1
ами направи печено пиле, или пилешки бутчета с гарнитура печен боб Peace
Виж целия пост
# 2
Салата от варен зрял боб - подправена с лук , оцет , сол и олио
Служи и като гарнитура
Виж целия пост
# 3
Скумрия Ропотамо с бял боб
Виж целия пост
# 4
Пиянчин боб по неврокопски

Рецептата е на една мадама, която е шефка на БТВ новините, в момента не се сещам името й.
Страхотен боб, лесен и невероятно вкусен /ако имаш смилянски боб, от кафявия едрия - става номер едно/

Боб, сварен
няколко глави лук
1 с.л червен пипер
1 с.л брашно
1/2 ч.ч олио
черен пипер
джоджен
може да добавиш и подправки за боб, каквито харесвате

Боба /сварен/ се изсипва в тавичка за печене. Разбърква се с подправките /джоджен и черен пипер/. Отгоре се нареждат нарязани филии лук /не кръгчета, а филии/.

Запръжка:
В сгорещеното олио запържваме брашното, махаме от котлона и добавяме червеният пипер.

Сместа се излива върху боба и лука, навсякъде.
Запича се на 220 до златисто.

Тогава в предаването на Звездев, жената каза, че този боб бил толкова вкусен и много ракия изпивал, затова се казва пиянчин. Действително - невероятна рецепта.
Препоръчвам ти я горещо!
Виж целия пост
# 5
Ми боб може да се сготви и с пушени гърди...пушено пиле...moje da se pribavi v boba pechena nadenica.
А иначе ако нямаш в предвид само на яхния,аз правя много сполучлива салата от зрял боб ,която всички умрат да ядат.(всички които обичат риба)
Значи към сварения боб се добавя лук нарязан на финно,олио,сол и една консерва риба тон.Най добре е да е Рио Маре че им е най-хубав тона,но ако нямаш тази марка под ръка,става и с друга.
Ако имаш желание можеш да сложиш и малки квадратчета от пресен домат за "цвят"
Другото което ми идва наум е "паста с боб",много разпространена рецепта в Сицилия:
Сварен боб,
кайма или наденица
олио,за предпочитане зехтин(ако няма не е болка за умиране)
чашка бяло вино
чашка доматен сос
лук на вкус
една скилидка чесън
люто чушле
щипка розмарин
щипка риган
едно дафиново листо
Босилек ,стрит сух или свеж,на вкус.
Всичко това се пасира с пасатора.В така готовия сос се пускат парченца наденица нарязани на кръгчета или раздробената кайма.Вари се ,докато месото е готово-някъде около 30 минути от завирането на сместа.След като е готово се изсипва върху спагети,макарони и тем подобни пасти,каквито вие предпочитате по форма.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви!  bouquet smile3525  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия