Рамен супа стъпки

  • 1 436
  • 8
Някой знае ли как се прави домашна рамен супа с пиле?
Всички рецепти, които намирам в интернет, ми се виждат объркани.
Явно всяко нещо се готви отделни и накрая се смесват.
Някой може ли да ми каже стъпките? И горе-долу в колко съда готвим?
Виж целия пост
# 1
Имам чувството, че преди сто години я правих, но нещо не останах очарована, това от моя резултат, де.
Използвах тая рецепта, поглеждах и тук. Съдове - да свариш макаронените, съд за печене, съд за варене, тиган за пържене, абе трябват си повече съдове. Но, ако имаш мерак и време, направи я по някоя от рецептите, яде се, но поне моята, не ми се стори нещо невиждано. С едно правене си останах. Simple Smile Но пък и вкусовете ни са различни, та не се знае, на други явно се харесва.
Виж целия пост
# 2
Малкият ми син обича супа с нудъли, та реших да разнообразя малко.
Виж целия пост
# 3
Всичко отделно се прави.
Аз съм свикнала, защото вкъщи всеки яде нещо различно, та готвя всичко отделно, затова при мен рамен е ядене тип остатъци 🤪

Правиш бульон: има няколко варианта, аз правя най-бързия с мисо.
Вариш рамена.
Приготвяш месото, или останало от предно ядене, да кажем филе на тиган или запечено, после режеш на хапки
Задушаваш зеленчуци, пак на парчета, подходящи да ги хванеш с пръчиците

В купа слагаш рамена, отгоре зеленчуци, после месото, режеш пресен лук, сипваш бульон, колкото да покрие рамена или малко от зеленчуците, поръсваш със запечен сусам.

Вместо пилешко става и с телешко, тофу, понякога нямам време/нищо друго и слагам поширано яйце.
Бульонът не е колкото в нашите супи, той е по-скоро за овкусяване, затова е добре да е силен.
Виж целия пост
# 4
Направих вече. Липсваше ми нещо люто, ама го правих и за детето, та почти не сложих джинджифил.
Сложих пилешко и яйце.
Схванах му системата, пак ще го правя.
Виж целия пост
# 5
Ми сложи си люто само в твоята купичка...
Какво пречи да си настържиш джинджифил или да ръснеш лют червен пипер.
Виж целия пост
# 6
Ето я супичката
https://www.modernhoney.com/homemade-chicken-ramen/

Аз я правих   със свинско и пилешко.
Запържвам свинското,подправям със соев сос и настърган джинджифил-съвсем малко.
После добавям пилешкото и ги варя заедно.
Добавям зеленчуци-моркови,лук,гъби-имам манатарки .В рецептата са някакви японски гъби.
Накрая слагам нудълсите.
Сервирам с варени яйца.
Виж целия пост
# 7
В смисъл месото, зеленчуците и нудълите ги правиш в един съд?
Виж целия пост
# 8
Първо запържвам свинското в един съд .Подправям.
Доливам вода и оставям да ври.Когато е сварено свинското добавям пилешкото и пилешкия бульон.
Използвам пилешко сварено предварително .
Зеленчуците ги нарязвам,задушавам ги отделно и ги сипвам при месото.Оставям да ври около 20м.
Нудълсите -към края.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия