Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Студенти в UK - 12

  • 46 593
  • 550
# 360
jhbd  Може ли и на мен информация за общежитията? Синът ми също кандидатства в Манчестер. Горе -долу сме се запознали с нещата, но информация от първа ръка няма да е излишна.
Виж целия пост
# 361
Момичетата как се справят с козметичните процедури? Нежелано окосмяване, ... Simple Smile Колко струва? Има ли салони,  ...
Супер се извинявам за този въпрос, ама наистина не се бях замислила. Тук е лесно. А това е част от битовизмите.
Виж целия пост
# 362
Девойката си купи епилатор, за маникюра се събираха с други девойки и си помагаха, а подстригването - като си идваше в БГ.
Виж целия пост
# 363
За разплащане и превод разбрах Transferwise i Revolut ,но как точно се случват нещата и аз  как точно да ги изпратя до Англия ?
Ще се радвам ако някой ми разясни
Виж целия пост
# 364
Изтегляте си револют или познат ви праща покана. Правите си акаунт/карта. Тоест пткривате си сметка следвайки стъпка по  стъпка инструкциите. Същото прави и детето ви. Парите де прехвърлят дори само като знаете телефонния номер на човек, стига да ползва револют.
Като си направите сметката и в приложението ще излязат всичките ви контакти ( от телефонния указател) които ползват револют.
Виж целия пост
# 365
За разплащане и превод разбрах Transferwise i Revolut ,но как точно се случват нещата и аз  как точно да ги изпратя до Англия ?
Ще се радвам ако някой ми разясниЗдравейте.
В началото на темата има препратка,към такива разисквания:
https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=875821.105;;20
Виж целия пост
# 366
Аз ползвам TransferWise и съм много доволна - бързо, надеждно, винаги знаеш на кой етап от транзакцията си, малки такси.
Притеснително ми беше първия път, когато искаха сканиран личен документ, но повече от година ползвам и препоръчвам горещо.
Виж целия пост
# 367
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 368
За разплащане и превод разбрах Transferwise i Revolut ,но как точно се случват нещата и аз  как точно да ги изпратя до Англия ?
Ще се радвам ако някой ми разясни
Чрез Transferwise може да преведете пари по сметка във всяка английска банка. Назад в темите има описано/обяснено. При Revolut (детето ви си направи акаунт и си вземе карта Revolut) има опция "Зареди от карта", като при зареждане вкарва данните на ваша дебитна/кредитна карта(каквато имате на някоя бг банка). Така си зарежда директно парички от вашата карта, като от повечето карти на бг банки е без такса (отчита се като плащане на POS терминал). ДСК го отчита като междубанков превод и има такса от 1 лв. Самият акаунт на Revolut има 2 сметки - в паунди и в лева. По този начин си зарежда левовата сметка, а след това може да си прехвърли в паундовата сметка колкото и когато иска. Не е необходимо и вие да имате акаунт/карта Revolut.
Виж целия пост
# 369
Днес направих копие, до нас нотариуса го подпечата срещу 6 лв.Simple Smile
Занесла го е за превод. Във вторник ще го вземе.
Има отговор от Бат.
С две думи - да изпрати възможно най-скоро дипломата, в зависимост от свободните места щели да обмислят кандидатурата и.
Flash, мярнах някакъв срок в UCAS 30.06... да не изтръвете потвърждаването. Може никак да не ви касае този срок, но погеднете за всеки случай.
Виж целия пост
# 370
Да, но то е друго.
Don’t miss today's deadline!
 
If you want to send an application with your preferred choices to a uni or college, you need to send it to us before 18:00 (UK time) today, Tuesday 30 June.

Сутринта все превода, сканира го и предполагам го е пратила.
Писали и да изпрати и превода и оригинала на бг.
В събота подаде и за общежитията там, срока им беше до утре.
Сега да видим какво ще решат.

Има проблем с акаунта си в Манчестър, писа им два пъти но нямаше отговор до снощи. Кол центъра им не работи заради пандемията. Там не съм наясно със сроковете и дали ще чакат решението на Бат, би трябвало да е така.
Ама дали ....ще видим.

И за заема - хората вече забравиха, че са подавали, тя още не е.
Но за днес настоях да бъде попълнен формуляра.
Такива работи засега.
Виж целия пост
# 371
Смятам днес да минем да заверим копие на дипломата при нотариус и реших, че може би няма да е лошо да направим и пълномощно да представлявам студентката тук докато тя е в UK. Говорих с нотариуса по телефона и ми каза да помисля и да му съобщя какво искам да се включи. На първо време се сещам за Здравна каса, НАП, Министерство на външните работи, МВР, Министерство на образованието, банката. Някой с повече опит може ли да ме посъветва какво обикновено се налага да се ползва?
Виж целия пост
# 372
Аз имам пълномощно за сина ми.... ако искаш го сканирам, позабърша и ще ти го пратя.
Виж целия пост
# 373
Благодаря! Само частта, където се изброява за какво е - те са няколко изречения сигурно.
Виж целия пост
# 374
Online, преведената диплома ли се заверява при нотариус?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия