Чийзкейк "Изненада"

  • 1 549
  • 3
Тъй като тепърва предстоят различни празници, реших да споделя с вас в отделна тема вдъхновяващата рецепта за този уникален чийзкейк, от който всички ахват като го видят, а в същото време не е толкова труден за приготвяне (може би създава такова впечатление с подробните си описания). Wink

Започвам с необходимите продукти.

За червения слой:
200 г замразени плодове (ягоди, малини, боровинки, къпини)
30 г захар
1 ч.л. лимонов сок
15 мл студена вода
4 г желатин
За основата:
1 пакет (9 бр.) слепени бисквити *Орео*
20 г масло
За крема:
200 г крем сирене
20 г захар
100 г маскарпоне
30 мл прясно мляко
5 г желатин
200 мл сладкарска сметана
20 г пудра захар
сокът и кората на 1/2 бр. лимон
За декорация:
пресни плодове

Първо се приготвя червения слой. Плодовете се слагат в тенджерка заедно със захарта и се бърка на котлона, докато се размрази и захарта се разтопи. Добавя се лимоновият сок. Желатинът се разтваря във водата и след като набъбне се добавя към към леко изстиналите плодове. Бърка се енергично, до пълното разтопяване на желатина. Получената смес се изсипва във форма/ринг с диаметър 12 см, в която е сложено домакинско фолио и се прибира в хладилника да стегне.



През това време се приготвя основата. Бисквитите се смилат в кухненски робот заедно с мекото масло. Върху плоска чиния се слага ринг от форма за печене с диаметър 16 см. На дъното се слага хартия запечене, изрязана със същия диаметър. С шпатула се разпределя слой от бисквитената смес и се изравнява. Прибира се в хладилника.



Време е да се приготви кремът. В купа, с шпатула се разбиват леко крем сиренето и захарта.



Добавя се маскарпонето и внимателно се разбърква.



След това се добавя желатинът, предварително накиснат в студеното мляко, а след това загрят на водна баня да се разтопи. Бърка се бързо и внимателно, за да се поеме равномерно желатинът.



 Течната сметана се разбива с пудрата захар и също се добавя.



Приключва се с кората и сока на лимона. Всичко се разбърква до получаване на гладък крем. Изважда се формата с бисквитения блат и върху него се излива половината крем. Изважда се червената смес от ринга, маха се фолиото и се слага върху крема.



 Отгоре се разпределя останалата част от крема и се изравнява.



 Прибира се в хладилника за няколко часа, за да стегне. Готовият чийзкейк, за да се освободи от ринга, трябва да се увие с гореща мокра кърпа за няколко секунди. След това се слага върху чаша с голям диаметър и рингът се натиска надолу, за да се освободи чийзкейкът. После се премества в чиния и се декорира с плодове.





Това е! Няма нищо сложно! И да ви е сладко! Heart Hug
Виж целия пост
# 1
Здравейте, много свежа рецепта. Какво крем сирене използвате? Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, L i m a! Аз използвах сирене Филаделфия, но това не пречи да се замени с друг вид подобно натурално крем сирене като лидълското например.
Виж целия пост
# 3
Много благодаря Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия