Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Целувки по устата

  • 18 692
  • 221
# 45
Интересно ми е защо родителите го правят. Какво повече дава тази целувка от това да целуваш детето по бузата?
За мен е нехигиенично. Ако щеш, че мога да го заразя с кариес или да си пренесем какви ли не микроби. Не виждам нищо хубаво в този жест.
Виж целия пост
# 46
Все още спазвам елементарна хигиена и редовни профилактични стоматологични прегледи. Бактериите и вирусите са навсякъде около вас, а по смартфона ви са дори повече, отколкото в устите ви. Не е нужно да се параноясва от един лек допир по устните.
Не става дума за хигиена, а за това, че имунитетът при малките деца не е като на възрастните. Нормални за нашата уста бактерии, могат да навредят на бебета и деца.
Поне това съм чела в статии със съвети от стоматолози. Препоръчват да не се целуват децата по устата. Останалото си е лично решение.

Иначе да, бактериите са навсякъде, но от малки ги учим да не си пипат уста/нос/очи, защото най-лесно влизат през лигавиците, така че нищо по-ралзично не казваме.

Скрит текст:
Аз лично се оказах с безсимптомна пародонтоза. Посещавам редовно стоматолог, нямам фамилна обремененост, мъжът ми също няма такива проблеми и не съм подозирала, че може при мен може да се появи. Според лекарите е следствие от друго заболяване (което само по себе си не е заразно и няма връзка с устна кухина). Човек никога не знае какво точно се случва в устата му.
Виж целия пост
# 47
Не ми допада. Определено. Има доста други начини за изразяване на обич към дете.
Виж целия пост
# 48
Интересно,  ако детето е (беше ) момче на 8 години, дали пак има (би имало ) целувки по устата?
Виж целия пост
# 49
Приятелите на автора най- добре са изразили мнението си, когато са видяли целувката. Не че някой нещо си е помислил от присъстващите приятели за помислите на автора, но наистина целувката по устата се свързва с интимната близост между мъжа и жената.
Виж целия пост
# 50
При големия ми син й през ум не ми е минавало да го целувам по устата. Обаче при малкия....Simple Smile Сега е на 6 години и мисля, че от около 1 година почти не съм правила опит. Сега му целувам ушите.
Иначе най-много ме е гнус баба му и дядо му като му подават пари, докато се храни на масата.
Виж целия пост
# 51
Не,никога не сме целували детето по устните.
Не е хигиенично и не е редно според мен.
Аз също не позволявам на никой друг ,освен на съпруга ми, да ме целува по устните.
Виж целия пост
# 52
И двамата целуваме децата си и по устата. Нито ми е гнусно, нито нехигенично, нито срамно, нито вулгарно. Това са децата ни и това е просто още един начин да изразим любовта си едни към други.
Абсолютно съм съгласна. Целуваме детето си по устата. Той идва и ми казва - Мамо много те обичам и ме целува , както прави същото и при мъжът ми. Това е любов към децата ни бе хора, чак ме изумиха някои отговори. Не бива да сте толкова студени с децата си, а дори не искам да коментирам това, че го свързвате с перверзност или извратеност! Не бих искала да познавам такива хора! И мен родителите ми ме целуваха по устата , е, нито ми се е изкривила психиката нито нищо, съвсем нормална съм си.
Но ако има тема дали сте удряли детето съм сигурна , че повечето ще отговорите с Да, което вече е притеснително в сравнение с невинна целувка.
Виж целия пост
# 53
Не бива да сте толкова студени с децата си...
Това ли е единственият начин да сме "топли" с тях? Аз много обичам да прегръщам и целувам по бузите. А като бебе крачета, корем, гръб, каквото набарах. Не мисля, че това, че някой не си целува детето по устата, защото спазва препоръките на лекарите или защото не изпитва нужда, го прави студен.
Виж целия пост
# 54
И аз си прегръщам и целувам децата, но размяната на телесни течности ми е гадна.
Виж целия пост
# 55
Като беше бебе детето го целувах само по главата, заради това че бебетата все още нямат имунитет.

Винаги ли една целувка по устата води до обмяна на телесни течности?
Спокойно можеш да оставиш мазна слюнка и при целувка по бузата.

Аз и котките си целувам, ама не по муцуната, че не искат. Joy
Виж целия пост
# 56
Ай не се прави сега, знаем, че котките ги целуваш с език и пада яка обмяна на телесни течности Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Ай не се прави сега, знаем, че котките ги целуваш с език и пада яка обмяна на телесни течности Simple Smile
и косми.
Виж целия пост
# 58
Аз целувам дъщеря си по устата , баща и не или поне не съм го виждала Grinning
Виж целия пост
# 59
Ох . Какви телесни течности Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия