Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 12

  • 24 784
  • 816
# 705
Аз съм в среда, в която всички се правят на безсмъртни и продължават да пътуват в страни,  в които има много заразени с коронавирус. За капак и не спазват 14 дневната карантина при завръщане.
Целта на пътуванията рядко е работна, има и един екземпляр, който ходи да си купува дънки и шарени чорапи от Милано. Поне така твърди, допускам, че може и да си упражнява чувството за хумор сред наплашените.... Седемдесетгодишният ми татко също не се отказва от пътуване в Гърция....  Според баща ми така със страхове не можело да се живее, да се науча да приемам по-спокойно всичко.
Виж целия пост
# 706
Вярно е, че човек не може да живее само в страх, но и да се набиеш в огнище на коронавирус не ми се струва много  добро решение. А и после да подлагаш още десетки и стотици хора на риск - с които ще си контактен.
Ето я и информацията за занятията в Междучасие:
http://mejduchasie.com/%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0% … %b8-08-03-%d1%81/
Виж целия пост
# 707
Аз тази сутрин наваксам с четенето. Много сте изписали. Нямам какво друго да кажа освен - обичам ви! Това е хубавият тон на темичката!
Мария, стискам палци всичко да се нареди!
Чакам и аз от Междучасие да кажат. Моята девойка се притесни за материала, особено по математика. Нашите и без това са назад. Взе да дава зор да ходим на повече уроци при учителката. Горките деца! Иначе е доволна като цяло от новата ваканция.
Виж целия пост
# 708
Добро утро, момичета! Може ли да ми препоръчате сборници с решени задачи по математика (по конкретно геометричните). В интернет се предлагат доста, но все пак, ако имате някои от които сте доволни. Благодаря и хубав ден на всички!
Виж целия пост
# 709
Има да учи  Опълченците на Шипка наизуст- тъкмо  да свърши и това.
Куриозно,класното им по БЕЛ от 1-ви срок още не е проверено /тук следва зъбещото се ухилено човече от едно време/.  Писали сме за нашата уникална г-жа по БЕЛ.  Но междувременно,след всяко произведение правят много тежък тест само върху него. Щерката се движи там между четворки и петици. После им дава възможност за повишение по желание,като разработят вкъщи конкретни въпроси по същата тема. И така,в едно непрекъснато изпитване са при нас.   Тези пише  в тестовете,които прави сама вкъщи- съвсем прилични. Пак заслуга на г-жата им по БЕЛ.  
По математика също непрекъснато правят тестове.  Отделно всяко дете има портфолио, в което трупат  зададени от г-жата задачи /извън домашните/ и ги е предупредила,че за 6 за годината ще им ги иска и тях в пълен комплект. Там е отличничка.  Но на ПИ в Регалия не се справи добре.   Ние го взехме за вкъщи.  Тя даде зор да го пише веднага. През сополи и кашлици. Разбрахме се,че ще играем по правилата. Изтече времето,прибрахме й листовете. Предадохме ги  в школата.   Имаше 5 нерешени задачи,времето не й стигна за 1 модул. На следващата вечер седна и си ги реши сама.   Аз като й преброих точките,цяла нощ не спах.  Но и това мина. Важно ми е да е здрава.
Не знаех за стихотворението, но се очакваше. Сега ще има да ги изпитва 2 седмици Grinning Питах, при нас не го е дала, но зададох да го научи.
Наистина ли нямате върнато класно?
Че е страхотна Милева, страхотна е, но проверката на контролни и класни е голяма тегоба. След всяко контролно детето се чуди как и от къде взима тези въпроси. В същото време, тя е една от най-любимите учителки. Детето казва, че в нейните часове не се чува звук без Милева да повишава тон.
На последното контролно има 5ца и за по-сигурно прецени, че няма да играе за повишение да не станела по-ниска оценката. Не се знаело дали новите въпроси няма да са по-трудни Grinning Има само една 6ца в класа на "Хъшове". Аз много харесвам въпросите, които им дава. Според мен, наистина показват разбиране и знание, а не зубрене. Ако госпожата води курсове някъде, без да се замисля бих я избрала.
Виж целия пост
# 710
Ох, смях се с глас на вечерните ви писания. Доди моята аптечка продължава да се пълни, че с тези вируси си трябва добра профилактика - кеф ти за грип А, Б, В, коронавирус, ентеревирус и т.н. Simple Smile
Моят пък не е доволен от ваканцията, предпочитал да си ходи на училище, защото иначе му било скучно в нас. Но не знае, че майка му е заредила задачки-закачки, за да не му е скучно. Само да са здрави. И никакви такива неща да не чувам за отмяна на пролетната ваканция, че и ние мислим едно Спа във Велинград да направим, че и Хасан е човек.
Мария да пишеш днес след прегледа.
Виж целия пост
# 711
Е, то ако не са на училище, ще са на курсове (за ходещите в Междучасие например). Ние също се заредихме с много "лекарства", различни видове и за всякакви вкусове. Лошото е, че на малките им е рано за такава профилактика.
Виж целия пост
# 712
Aйде, разсърди ми се вече пуберът, не го пуснах да ходи да рита с приятелите. Ще си ходи на тренировки, стига му толкова.
А е само първи ден от ваканцията ...
Виж целия пост
# 713
Много сте писали. Аз съм много доволна от грипната, защото девойката е на спортен лагер цяла седмица и сега ще е спокойно, че няма да изпуска материала. Относно корона вируса, всяка вечер взимам предпазни мерки - ракийка и салатка. Нашето семейство не се е притеснило, това е обикновен грип и трябва да го приемаме като такъв. Пожелавам ви прекрасен  петък!
Виж целия пост
# 714
Покрай вашите "лекарства" се сетих за един виц:  Журналист интервюира една баба, доживяла до 110 години. Пита я как е живяла, с какво се лекува.
Тя "Ами като вдигна кръвно, пийвам една ракийка, като ме заболи корем-мастичка, за бъбреците-бира, като падне кръвното -винце и ..."
той я пита "А, вода кога пиеш?"
Тя "Еее, толкова зле не съм била"
Виж целия пост
# 715
Хахахаха, това е като "Доктор Радева ми е забранила да пия вода!"
https://www.youtube.com/watch?v=UbfHIZMrpY0
57 сек.
Виж целия пост
# 716
Ами ние, които не пием алкохол, с какво ще се лекуваме? Само със салата дали става?
Салата гарнирана със задачи, перфектната комбинация 😂
Виж целия пост
# 717
Ами ние, които не пием алкохол, с какво ще се лекуваме? Само със салата дали става?
Салата гарнирана със задачи, перфектната комбинация 😂
Ston само със салата е рисковано. Взимай нещо твърдо като лекарство, да ти кажа и за матурите мисля ще помогне.
Виж целия пост
# 718
Докато чакам щерката от урок пред школата и изчитам написаното тук да вметна-много ми харесва настроението в темата Wink
Както е видно,нашия график няма да е особено ваканционни,макар че снощи вече се организират за запълване на програмата И аз избухнах щото едно е да идат в парка да рвчвм,а съвсем друго -в мола .Казах й да разясни на останалите дружки да не се държат така слабоумно и безотговорно,и да осмислят какво означава национална грипна епидемия и каква е целта й ! Няма място за сърдене...
Виж целия пост
# 719
Мина прегледа. Страхотна докторка! Много мила, обясни подробно. Хашимото без съмнение. Увеличена е жлезата, което предизвиква задуха. Не хареса и тсх, въпреки, че е в границите спрямо референтите. Направи 3 месечна схема и след изпитите на контролен само за тсх. ТАТ и МАТ варирали, да не се шашкаме. Изписа и Алора за тревожността.
Туй то, ще го борим. Дошло ни е до главата, ще живеем с тази новост, ще се следи и толкоз.
Благодаря ви, че ви има! Някак е по-леко като споделиш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия